2. liga

Nejdříve body do tabulky a poté až osobní úspěchy, líčí skromně svoje „bubácké“ angažmá Javůrek

Pokud bychom hledali krásné hokejbalové prostředí, věrné fanoušky a hokejbalovou tradici, tak jistě musíme navštívit hokejbalový areál v Novém Strašecí. „Bubáci“ v letošní sezóně podávají skvělé výkony, které jim zatím vynesly druhé místo tabulky ve 2. Lize ve středních Čechách.

V kabině Nového Strašecí se už nakousává téma postupu do 1. Ligy, ale do cílové rovinky máme ještě spoustu času a vedoucí muž kanadského bodování středočeské nejvyšší soutěže ví, že se musí jít zápas od zápasu. Michal Javůrek si své nové angažmá pochvaluje a evidentně mu svědčí, když má zatím průměr 3 kanadské body na zápas. Dotáhne tento šikovný útočník „Bubáky“ k postupu?

O postupu byla řeč

Zatím se pohybujete na druhém místě tabulky. Vnímáte Kelty, kteří jsou na prvním místě, jako největšího soupeře na titul, nebo vidíte favority jinde?

My a Kelti máme jako jediné týmy odehráno 5 zápasů. Rafani a Boleslav mají po 4 zápasech a Rakovník dokonce jen 3 a body do tabulky jim mohou velice rychle přibývat. Myslím, že každý z těchto týmů může být favoritem.

Pokud hrajete v tabulce takhle vysoko, musí přijít otázka i na případný postup do 1. Ligy. Bavili jste se už v kabině o těchto plánech?

Jasně, že jsme se bavili o případném postupu výš, ale nejdřív musíme vyhrát ve 2. Lize. Když se nám to povede, tak se můžeme bavit o případném postupu nahoru. Každopádně jdeme zápas od zápasu (smích).


Michal Javůrek (vpravo) se může z 1. místa kanadského bodování ohlížet za svými oponenty. V 5 zápasech si připsal 15 bodů, z toho 9 gólů! Autor fotky: Jiří Duchoň.

Jsem rád, že to tam padá

Dres Nového Strašecí neoblékáte dlouho. Jak se upekla tato spolupráce?

Máte pravdu, jsem tu chvilku. Můj spoluhráč z kladenské ligy dostal nabídku nastupovat za Strašecí na střídavý start a já chtěl také, tak jsme se s klukama ze Strašecí domluvili a jsem tu (smích).

V 5 zápasech máte na kontě 15 kanadských bodů. Jste se svými výkony osobně spokojen?

Kdo by nebyl rád, že mu to tam padá. Ale hlavní cíl je vyhrávat zápasy a připisovat body do tabulky a až potom osobní úspěchy.


Berounští Kelti vedou tabulku 2. Ligy Čechy střed o bod právě před Novým Strašecím! Autor fotky: Jiří Duchoň.

Výborná parta a úžasní diváci

Nikdo neví, jak dlouho bude nucená pauza trvat, jak se udržujete ve formě?

Upřímně jsem rád, když stíhám trénink, když ještě bylo možné trénovat. Jsem od rána do večera v práci a jsem rád, že jsem rád. Takže o nějakém individuálním tréninku nemůže být řeč (smích).

V minulosti jste se objevil i v nejvyšší soutěži. Přišla i před letošní sezónou nějaká nabídka z 1. Ligy nebo Extraligy?

Máte pravdu, chvilku jsem Extraligu hrál, ale nebylo to moc dlouho. Nabídka z vyšších soutěží žádná nebyla a jsem rád, že hraju právě za „Bubáky“, protože máme výbornou partu a úžasné diváky.


Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3