Ženy

Chtěly bychom se porvat o medaili a navázat tak na loňskou sezónu, má jasno Procházková

Nový ročník Ligy žen velmi dobře rozehrály hráčky Kyjova, které vyhrály všechny tři zápasy a nachází se na druhé příčce. Sezóna je však aktuálně pozastavena, ale i tak se snaží jedna z kyjovských hráček Karolína Procházková na sobě pracovat, jak ale přiznává, samotnou ji to moc nebaví.

Chtěly bychom se porvat o medaili

Jak se aktuálně připravujete?

Aktuálně nemám moc prostoru na nějakou velkou přípravu a popravdě samotnou mě to moc nebaví. Určitě se ale budu snažit udržet v kondici, budu chodit běhat a také si občas zaposiluju. Velmi mě mrzí, jaká je situace, a že musela být sezóna znovu pozastavena. Pevně však věřím, že se co nejdříve vrátíme na hřiště a stihneme tuhle sezónu dohrát, protože ji máme velmi dobře rozehranou.

Zatím jste odehrály v Lize žen pouze jeden hrací den, nacházíte se na druhé příčce, jak jste se svými výkony spokojené?

Tak musím říct, že v týmu panuje velká spokojenost. Do sezóny jsme vstoupily s jasným cílem. Chtěly bychom se porvat o medaili a navázat tak na loňskou sezónu, kdy jsme získaly bronz. Jako tým máme skvělou partu a každým rokem se snažíme zlepšovat a myslím si, že to jde vidět jak na výsledcích, tak na výkonech v zápase.


Kromě žen nastupujete také v dorostu, jak jste spokojená se svými výkony mezi chlapci?

V dorostu se mi bodově zatím moc nedaří, ale se svými výkony jsem v celku spokojená. Přestože máme v týmu pár mladších hráčů, tak ani proti těm silnějším soupeřům nepodáváme vůbec špatné výkony. Snažím se týmu co nejvíce pomáhat a do každého zápasu nastupovat naplno.

Kde vidíte svoje rezervy?

Myslím si, že pořád je co zlepšovat a na čem pracovat. Každý má nějaké rezervy, já ty své vidím hlavně v přesnosti a tvrdosti střelby, a také bych mohla zlepšit svou kondičku.


Karolína Procházková se mezi chlapci v dorostu rozhodně neztrácí. Ze 3 zápasů si sice připsala jen 1 nahrávku, ale patří mezi nejvýraznější tváře! Autor fotky: Jana Nekolová.

Chodím ráda do kombinací

Na svém kontě máte aktuálně spíše asistence, jste spíše než gólovou hráčkou tou, která branky připravuje?

Těžko říct, v každém zápase se mi daří jinak. Častěji patřím mezi hráče, kteří radši branky připravují, než je dávají. V lajně mám super spoluhráče a spoluhráčky, se kterýma chodím ráda do kombinací. Pokud mám možnost dát přihrávku, tak raději nahraji, než abych měla střílet, proto mám také poměrně více asistencí než gólů. Podle mě ale nejdůležitější je ten gól dát, což v našem případě nepatří k silným stránkám, často nás to dokáže hodně potrápit. Bez gólů se přece vyhrát nedá.

Za Kyjov nastupuje hned několik dívek, je to pro Vás spíše výhoda vzhledem k Lize žen, nebo byste radši hrála v čistě klučičím týmu?

Když jsem začínala s hokejbalem, tak jsem hrávala v čistě klučičím týmu, takže vím moc dobře, jaké to je. Teď jsem velmi ráda, že můžu hrát i s holkama a určitě bych řekla, že je to pro nás obrovská výhoda vzhledem k Lize žen. Zatímco některé hrajeme i za dorost, tak máme více zkušeností oproti holkám, které hrají pouze Ligu žen.


V Lize žen si Karolína Procházková ze tří zápasů připsala dva góly! Autor fotky: Roman Novák.

Které zápasy jsou pro Vás lepší? Když hrajete za ženy nebo za kluky?

Více mě baví zápasy za ženy. Když hraju za kluky, je to úplně o něčem jiném, hraje se tvrději a v rychlejším tempu. Zápasy s kluky jsou pro mě určitě lepší v tom, že mi dodávají větší motivaci na sobě makat, stále se zlepšovat a posouvat dále.

Jaké jsou Vaše hokejbalové cíle?

Určitě bych se chtěla s holkama v Lize žen porvat o ty nejvyšší příčky. Chtěla bych si také znovu zahrát na Světovém poháru juniorek (2. - 5.7.2021 v Žilině pozn. red.). Mezi můj největší hokejbalový cíl patří určitě seniorské mistrovství světa, budu dělat všechno pro to, aby se mi to jednou splnilo.


Karolína Procházková (vlevo) patřila mezi nejlepší hráčky na Světovém poháru 2019 v České Třebové a Litomyšli, kde s výběrem juniorek do 18 let slavila premiérový titul! Autor fotky: Jiří Zaňát.

Tabulka Liga žen

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Prachatice
12 29:8 32
2.
HBC Svítkov Stars...
11 26:7 29
3.
TJ Sršni Svitavy
10 31:9 27
4.
Panthers Kadaň
12 30:26 23
5.
HBC Plzeň-Litice
12 12:25 12
6.
HBC Enviform Třinec
12 14:26 7
7.
SK Kelti 2008
12 11:29 5
8.
HBC Pardubice
11 2:25 3