1. liga

Fanoušci zvolili Pastee hráčem 1. Ligy brněnského Emmera. Ocenění práce celého týmu, upozorňuje

Před vynucenou pauzou se Brno ukotvilo na 2. místě 1. Ligy. 13 body se na tomto faktu podílel syn trenéra Buldoků, Filip Emmer. Jak moc je překvapen tím, že ho lidé zvolili nejlepším hráčem 1. Ligy? Jak si užije starterpack od generálního partnera hokejbalu? A čeho chce s Brnem dosáhnout?

Na našich výsledcích je vidět posun v produktivitě

Jak moc jste překvapen, že Vás v anketě volilo tolik lidí? Co pro Vás znamená výhra v tomto hlasování?

Překvapen jsem velmi, a ještě jednou chci poděkovat všem za hlasy. Znamená to pro mne mimo jiné tučnou pokutu do kasičky, vnímám to ale zejména jako ocenění naší práce v týmu, kde je super kolektiv, jenž je bezesporu hlavním důvodem mé nominace do této soutěže. V neposlední řadě jde o závazek do budoucna, pokračovat v nastavené práci a snažit se podávat co nejkvalitnější výkony.

Čeká na Vás zajímavá cena, a to bude balíček Pastee, kde naleznete energetické nutriční pasty pro sportovce. Budete je konzumovat sám nebo je rozdáte v týmu?

Určitě se s kluky podělím, je to stejným dílem i jejich výhra, takže bych je nerad ochudil, jen abychom měli letos ještě příležitost nutriční pasty využít.

Mohl byste zhodnotit výsledky Vašeho týmu? V Brně určitě panuje spokojenost z průběžného 2. místa, je to tak?

Za tu dobu v 1. Lize jsem se stal z opatrného optimisty opatrným skeptikem. Na našich výsledcích je vidět posun v produktivitě, dokážeme se prosadit, což nám nebylo v minulých ročnících úplně blízké. Na druhou stranu vnímám vyšší množství individuálních chyb a také relativně malou míru osobní zodpovědnosti v určitých momentech, věřím však, že pokud dostaneme možnost, zapracujeme na těchto kaňkách.


Cesta za vítězstvím vede přes větší agresivitu

Doufejme, že se sezóna dohraje. Vy určitě budete jeden z největších favoritů na celkovou výhru ligy, jak toho dosáhnout?

Pokud jste jeden z pěti favoritů na vítězství, které po několika zápasech vidím já, tak už ani nejste favorit. Soutěž je velmi vyrovnaná a do značné míry záleží na tom, jak se který celek „vyspí“ na svůj zápas. Pro nás nyní cesta za vítězstvím vede přes větší agresivitu při hře bez míčku a v již zmíněné snaze o větší osobní zodpovědnost.

Měli byste se spoluhráči a celým klubem zájem hrát Extraligu? Kdyby samozřejmě byla možnost.

Tak jak je tým postavený nyní, tak bychom Extraligu určitě hrát neměli. Na to nemáme dostatečně široký kádr a postrádám i chuť dělat věci navíc, tak, jak jsem tomu byl svědkem třeba v Pardubicích. Trávit hokejbalem a sportem se spoluhráči čas i mimo hřiště. V klubu panuje chuť Extraligu hrát, ale nemyslím si, že umíme z pozice kolektivu, který si to nezažil, reálně zhodnotit všechna pro a proti. Nicméně si myslím, že v našich řadách jsou hráči, kteří by do nejednoho extraligového celku bez problému zapadli.


Filip Emmer patří ke každoročním tahounům Brna, o čemž svědčí i jeho 13 kanadských bodů z 6 duelů! Autor fotky: Jana Nekolová.

Extraliga? Dvě nabídky jsem musel odmítnout

V kanadském bodování jste na 2. pozici, kde se ve Vás vzala taková forma? 

Hlavní příčinou těch bodů je zvýšená produktivita celého týmu a zlepšená hra dopředu, formu na branky teď chytil téměř celý tým. Pěkně to dokumentoval zápas se Svítkovem, kdy jsem byl dobře pokrytý během přesilovek, i tak se prosadili ze 4 přesilových her tři jiní spoluhráči. A to mě těší. Pokud se soupeř upne na mě, dokáže mne eliminovat, to ale neznamená, že jsme méně nebezpeční.

Chtěl byste znovu okusit Extraligu?

Co se Extraligy týče, dostal jsem nezávisle na sobě dvě nabídky a obě jsem odmítl ze stejných důvodů. Momentálně jsem na sto procent vytížen školou a prací a nemohl bych se proto připravit v takové míře, jakou já sám považuji za dostatečnou. Do toho se u mě projevilo degenerativní onemocnění kolenního kloubu, se kterým bych hokejbal neměl hrát vůbec, natož naskakovat ve dvou soutěžích (Brno bych na úkor Extraligy neomezil). Posledním důvodem je také fakt, že v Brně se za těch několik let změnil značnou měrou přístup k tréninkům, a zatímco v počátcích byl přístup hráčů i kvalita nedostatečná, dnes jsou jednotky odtrénovány v tempu, které mi stále mají co dát.

V posledním zápase jste v Prachaticích ztratili 2 body, kde se stala chyba?

Chyba se stala pravděpodobně v koncentraci. Stav 4:1 musí zkušený tým, který je mentálně v zápase, dovést do tříbodového konce. Právě tento zápas dokumentuje onu tolikrát zmiňovanou osobní zodpovědnost a aktivní přístup při hře bez balónku. Pokud jsme Prachatice nenechali založit útok, přistupovali k jejich zkušeným hráčům včas a nebyli líní udělat krok, měli jsme převahu my, bohužel jsme takto začali hrát až 10 minut po dvanácté.

>>STAŇ SE PASTEE HRÁČEM I TY<<


Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
18 94:52 42
2.
SK Suchdol nad...
18 78:49 37
3.
TJ KOVO Praha
18 73:57 37
4.
Vlčí smečka...
18 64:50 36
5.
Ježci Heřmanův...
18 85:52 34
6.
HBK Bulldogs Brno
18 66:51 33
7.
SK Kometa Polička
18 69:49 31
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
18 69:84 21
10.
TGB Swietelsky...
18 53:73 19
11.
TJ Lokomotiva...
18 43:88 16
12.
HBC Nové Strašecí
18 62:82 15
13.
HBC Malenovice
18 43:114 6