CROSSDOCK Extraliga

Měl jsem chuť dát si pauzu, radost z hokejbalu naštěstí opět převládá, přiznává Martin Kruček

Během další vynucené pauzy jsme si pro vás připravili zajímavou sérii rozhovorů s personami hokejbalové Extraligy. Tentokrát jsme vyzpovídali momentálně nejproduktivnějšího hráče ligy, Martina Kručka z Kert Parku. Ten přiznal, že z kraje sezóny neměl do hokejbalu moc chuť. Ta se však brzy vrátila.

Výsledky těší, předvedená hra už méně

Martine, Kert Park zkraje sezóny minimálně na papíře oplývá skvělou formou. Panuje spokojenost i s herní stránkou a systémem hry?

Naše situace má dvě stránky. Je hezké, že máme po šesti zápasech 17 bodů, druhá věc je ta, jak vypadá pojetí hry. To ještě podle mě není úplně optimální. Jsme na prvním místě tabulky, posbírali jsme dost bodů, dobře, ale když se pak podíváme pod pokličku, zatím se to vše ještě hledá a není to ideální. Jak máme v týmu nové hráče, tak někteří zatím nejsou zcela zvyklí na ten styl a systém hry, který jsme tady praktikovali, ale to je pochopitelné. Takže s pojetím hry a tím, jak naše hra vypadá na hřišti, úplně spokojení nejsme.

Vybavíte si přesto nějaký konkrétní zápas, ve kterém jste se předvedli tak, jak byste si představovali?

Nejpovedenější zápasy jsme dosud měli paradoxně už v přípravě na Páňa Cupu, kde nám ale chybělo hodně hráčů základní sestavy. Tam jsme ale odehráli všechny zápasy bojovně, a hlavně celkově jsme je hráli tak, jak bychom je měli hrát teďka. Zatím to ale opravdu hapruje. Kluci si na to ještě zvykají, nejsou na to naučení. Je to takové nemastné, neslané. Ale zatím se vyhrává, takže určitě nemůžeme říci, že bychom byli totálně nespokojení.

Loni se s Vámi vlekla nějaká zranění, jak vypadá situace zkraje letošní sezóny?

Aktuálně, musím zaklepat, se zdá vše býti „v cajku“. Ta zranění, která jsem si způsobil během té první vynucené pauzy, tak jsem stihl doléčit. Není to úplně optimální, ale postupně se do toho všeho zase dostávám. Teď nám zase vše bohužel stopli, takže bude nějaký čas na individuální přípravu. Určitě už ale nebudu trénovat tak, jak jsem trénoval během první „koronapauzy“, tam jsem se opravdu odrovnal. Takže teď už opravdu jen zlehka, ještě uvidíme, co nám naordinují trenéři, kteří nám posílají individuální plány, abychom nezůstali pozadu. Já se tedy, co se fyzické stránky týče, cítím dobře. Potom je tady ale ta druhá stránka, mentální. Tam to nebylo úplně dobré, měl jsem dokonce chuť si dát pauzu. Někdy před asi dvěma, třemi týdny jsem po zápase vyloženě neměl na hokejbal chuť, neměl jsem z něj radost. Když 10 let neustále hrajete, trénujete, do toho reprezentace, různá soustředění, ono si to časem vybere tu svou daň. Opravdu jsem reálně o té pauze na podzim uvažoval, no ale pak se to naštěstí nějak během těch dvou týdnů změnilo, opět musím zaklepat…


Můj dosavadní výkon? Zatím takový průměr

Přesto jste dokázal v úvodních šesti zápasech zapsat 15 kanadských bodů, které Vás řadí na čelo bodování!

Je to určitě hezké, 15 bodů, pomůže to týmu, ale pořád to není ono. U mě je to navíc tím, že mám hodně asistencí, navíc skvělé spoluhráče, se kterými nastupuji ve formaci. Kdybych dával góly, tak na to já i všichni ostatní určitě nahlížíme jinak, protože stěžejní jsou hlavně právě ty branky. Kdybych byl v ideální formě, těch gólů by asi bylo víc. Zatím je to takový průměr.

Když se podíváme na současnou situaci v republice. Byl jste zkraje sezóny spíše ten optimista, který věřil, že se soutěž nějakým způsobem odehraje nebo spíš naopak?

Já jsem popravdě doufal, že se v březnu dohraje i ta původní sezóna, což bohužel nevyšlo. To stejné si myslím i teď, tedy že by bylo dobré sezónu dohrát. Věřím, že všechna opatření pomůžou, všichni se budou chovat obezřetně, trošku uleví z toho svého komfortu, vše se zase bude vracet k normálu a my budeme moci znovu začít hrát. Jde ale taky o to, že když teď bude minimálně tři týdny pauza, tak to jsou tři zápasy, které se budou muset někam vměstnat a pravděpodobně se budou muset hrát dvoukola a celé víkendy tak strávíme na zápasech. Navíc ani počasí teď není nějaké světoborné, venku teplota pomalu nejde nad 10°C. Jsem zvědavý, jestli a v jakém formátu se sezóna dohraje.


Martin Kruček vládne kanadskému bodování letošní sezóny Extraligy mužů a navíc vyčnívá na 1. místě i mezi nahrávači! Autor fotky: Michal Pěch.

Jak vypadala situace v momentě, kdy byla vydána vládní opatření? Byl problém najít nějaký kompromis, co se týče tréninků, ať už individuálních nebo těch v menších skupinkách?

Než vyšla v platnost poslední opatření, tak jsme měli chodit trénovat normálně třikrát týdně, takže beze změny. Teď zatím ještě nevíme, jak se budeme scházet, ale myslím si, že to bude spíše na individuální bázi. Jak jsem říkal, trenéři nám pošlou nějaké individuální plány, abychom úplně nevyšli z tempa.

Příjemné povinnosti

Jak budete trávit vynucenou pauzu Vy osobně? Využijete tento čas k nějakým aktivitám, na které není během sezóny tolik prostoru?

Já teď veškerý volný čas, který mám, věnuji přítelkyni, která je těhotná. Do toho ještě zařizujeme byt, takže když se najde nějaká chvilička, snažím se ji využít pro tuto záležitost. Na trénink samozřejmě taky bude vyhrazen patřičný čas a jsem rád, že to nějakým způsobem zvládám stíhat. Mimo to jsem samozřejmě schopen si občas jít zaběhat, zacvičit. Věnuji tomu intenzivní hodinku, což je pro mě vzhledem ke stavu mého těla rozhodně lepší, než někde hltat několikahodinové tréninkové dávky.

Martin Kruček na závěr ještě připojil čtenářům krátký vzkaz:

Nejen všem čtenářům, kteří budou číst tento rozhovor, přeji pevné zdraví a věřím, že díky našem zodpovědnému chování se zase brzo potkáme na hokejbalových hřištích.

>>NAKUPUJTE ZA NEJVÝHODNĚJŠÍ CENY JEN PRO HOKEJBALISTY<<


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9