Extraliga dorostu

Dorostenci Malenovic se díky jasné výhře posunuli na čelo východní divize! Strašecí překvapilo Hostivař

V posledních zápasech Extraligy dorostu před nucenou minimálně třítýdenní pauzou se nejlépe dařilo Heřmanovu Městci, který vstřelil hned osm branek. Bez inkasovaného gólu odehrála svá utkání čtyři mužstva. Karviná těsně zdolala v prodloužení Svítkov a Nové Strašecí si vyšláplo na Hostivař!


Ježci nasázeli soupeři opět osm branek!

Jasnou výhru mohly slavit Malenovice, které s Eagles Brno neinkasovaly. „Od začátku jsme to byli my, kdo diktoval tempo zápasu. Prvních sedm minut jsme soupeři prakticky nepůjčili míček. Trošičku mě mrzí, že jsme nedali více gólů, protože šancí bylo dostatek. Byl jsem rád, že po celou dobu zápasu jsme drželi vysoké tempo a přehrávali soupeře, který měl pouze jeden nebezpečný moment. Výsledek 5:0 před vynucenou pauzou je dobrý a průběžné první místo taky, ale teď hlavně doufáme, že se budeme moci brzy vrátit k zápasům a pokračovat v dobře rozehrané sezóně,“ přeje si trenér Malenovic Adam Kovařík.

Hlavně díky dobré druhé třetině si pro tři body do tabulky došlo Autosklo, které se představilo na půdě Hodonína. „Jak už to bývá zvykem, na Moravu jsme cestovali vlakem a opět ne zcela kompletní. Proto jsme tým vhodně doplnili hráči z mladší kategorie, kteří perfektně zapadli, a dokonce se jim i dařilo. Věděli jsme, že tým Hodonína je velmi aktivní v napadání v útočném pásmu a s povrchem (asfalt), plus listí a s několika žaludy na zemi to je i velmi účinná zbraň. Tým jsem se snažil na to připravit, ale jak to už u nás bývá, musíme se přesvědčit sami. Proto první třetinu nebudu ani hodnotit. O přestávce jsem musel zvýšit hlas a znovu připomenout, jak bychom měli hrát. To přineslo i své ovoce v celkovém přednesu naší hry a taky v podání vstřelených gólů. Nicméně Hodonín nic nevzdával a stále hrozil ze svých výpadů. Když jsme jim asi čtyři minuty před koncem darovali dlouhou přesilovku 5 na 3, nebylo to pro nás vůbec jednoduché. Naštěstí soupeř nevyužil a my jsme mohli slavit vybojované vítězství. První zápas za dorost v letošní sezóně odchytal Petr Bečička (r. 2007) a vůbec první utkání za dorost odehrál Jakub Mikula (r. 2006), který to oslavil i prvním gólem. Klukům gratuluji a přeju mnoho dalších úspěchů,“ vzkázal svým svěřencům kouč Autoskla Miloš Kamaryt.


Pardubičtí dorostenci si poradili s nepříjemným soupeřem. Autor fotky: Jana Nekolová.

Druhou letošní výhru si připsal Kyjov, který si poradil s Přeloučí 3:1. „Ve vyrovnaném utkání rozhodovalo spíše štěstí, které se přiklonilo na stranu soupeře. Z mého pohledu je potěšující, že letos přenášíme do zápasů to, co trénujeme a výraz týmu se postupně zlepšuje. Opouštíme charakteristiku, zjednodušeně řečeno „Čára a spol“ a přecházíme ke kompaktnímu celku. Škoda jen, že rostoucí tendenci omezuje všude přítomný virus. Ten se v našich hlavách podvědomě projevil asi i tím, že utkání bylo dost možná (úplně) posledním a proto „nemá smysl o něco zabojovat“. Přesto svěřenci po úmorné čtyřhodinové cestě podali slušný výkon a patří jim mé poděkování. Soupeři gratuluji,“ vzkázal trenér Přelouče Martin Moravec.

Až po prodloužení skončilo utkání mezi Karvinou a Svítkovem, kde nakonec dva body bral domácí tým. V Karviné jsme nechali tři body po naší tragické koncovce a neschopnosti z trvalého tlaku vytěžit více než jednu branku. Předvedená hra byla dobrá, ale koncovka tragická. Vyčapal nás brankář Karviné Figura, který si připsal 47 zákroků. Zápas blbec, ale to hokejbal přináší,“ je si vědom svítkovský Martin Hlavsa.


Dorostenci Svítkova Karvinou herně jasně přehráli, i tak padl 2:1 v prodloužení. Autor fotky: Jana Nekolová.

Nejvyšší výhru slavili hráči z Heřmanova Městce, kteří dali Svitavám osm branek. „Na soupeře jsme vlétli, ale dlouho se nám nedařilo prosadit. Možná to bylo i trošku vinnou míčku, jelikož rozhodčí vybrali ten nejměkčí. Po jeho výměně se vše zpřesnilo a zrychlilo. Důležitým faktorem byl i první gól, který nás trošku uklidnil. Skvěle se nám povedl start do druhé třetiny, kdy jsme během dvou minut vstřelili tři góly a bylo rozhodnuto. Zbytek zápasu jsme si již užívali útočných akcí a zapomněli na zadní vrátka. Soupeř se tak dočkal vstřelení čestného gólu, který si za svoji aktivitu zasloužil. Hráči tak dostali alespoň jasný úkol, že i třetí třetinu chceme vyhrát, a nakonec ho splnili,“ mohl být spokojený lodivod Ježků Jiří Kozel.


Nové Strašecí si poradilo s Hostivaří

Už v pátek se střetlo Nové Strašecí s Plzní a hosté brali jasnou výhru 5:0. „Prvních pět minut byli hráči ještě asi v autobuse. Pak jsme dali gól a začali hrát lépe a postupně jsme přidávali herní kvalitu. Prvně se v týmu a dobrém světle předvedli Matěj Ruml a Jakub Růžička. Soupeř byl hodně houževnatý a hrálo se až do konce zápasu,“ byl si vědom plzeňský Michal Edl.

Těsné vítězství pak slavilo Strašecí o dva dny později, kdy si poradilo s Hostivaří. Nabídnutých devět přesilovek a využité jen dvě. To je málo, pereme se s tím dlouhodobě stejně jako s produktivitou. Soupeři klobouček. A musím říct, že dobrou práci předvedli i rozhodčí,“ pochválil soudce zápasu asistent trenéra Hostivaře Tibor Zámečník.


Plzeň jede na vítězné vlně! Mečouni vyhráli i čtvrtý zápas v sezóně a vyhřívají se na čele tabulky divize Západ s 12 body. Zdroj fotky: HBC Plzeň.

Bez inkasované branky odehrálo zápas s Kladnem Ústí, které potvrdilo těsné vítězství brankou do prázdné sítě. Stejným výsledkem 0:2 skončilo také měření sil mezi Kovem a Prachaticemi. Dnešní zápas byl ve stylu každý chvilku tahá pilku. Ze začátku jsme byli lepší, tlačili soupeře, ale bohužel jsme nevyužili šance. Poté převzal otěže utkání soupeř, když nás zatlačil a vstřelil vedoucí gól. Potom jsme už vsadili vše na jednu kartu, že buď dostaneme branku nebo vyrovnáme. Bohužel jsme inkasovali, ale i tak hodnotím zápas pozitivně, protože byl vyrovnaný. Utkání nás stálo to, že naši hráči neměli takovou chuť se o výsledek porvat, malý pohyb proti soupeři, který napadal a byl více agresivní," upozornil trenér Kova Petr Ježek.


Brankář Elby Martin Koudelka pochytal všech 31 kladenských střel! Autor fotky: Vojtěch Červinka.

Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
15 114:26 45
2.
HBC Plzeň
16 122:28 41
3.
SK Kelti 2008
14 113:22 31
4.
TGB Swietelsky...
13 66:36 26
5.
HBC Kladno
14 80:44 23
6.
TJ Blatná Datels
14 58:70 21
7.
SK Suchdol nad...
13 39:85 18
8.
HBC Prachatice
14 33:85 11
9.
HbC Zliv
14 28:87 8
10.
TJ Tatran...
16 29:93 8
11.
TJ HBC Olymp...
15 39:145 5