Extraliga juniorů

Junioři Kert Parku vstřelili ve dvou zápasech devatenáct branek! Ústí podlehlo Kladnu

Stejně jako ostatní soutěže, i Extraliga juniorů má před vynucenou třítýdenní pauzou za sebou poslední zápasy. Hned v sedmi duelech se nejlépe dařilo vedoucímu Kert Parku, který odehrál na Moravě dva zápasy a získal šest bodů. Dobřany s Heřmanovým Městcem dosáhly na dva body.


Kert Park na Moravě ani jednou neinkasoval

Malenovicím se nepodařilo proti silnému Kert Parku prosadit ani jednou, a tak mu podlehly 0:6. Soupeř byl velice dobře organizovaný a nedal nám příliš mnoho prostoru hrát, první třetinu jsme ještě relativně zvládli, ale od půlky druhé se naše hra postupně hroutila. Kert Park strojově navyšoval skóre a byť jsme strašně chtěli dát aspoň gól, tak obrana soupeře působila neprostupně, a i to tak dopadlo. Gratulujeme soupeři ke třem bodům, a těšíme se na další měření sil,“ zůstává i přes prohru pozitivní trenér Malenovic Adam Kovařík.

„V sobotu 10.10.2020 jsme odehráli dvě utkání na Moravě. První v Malenovicích na asfaltu proti místnímu HBC. Od začátku utkání jsme měli problém s povrchem. Nebyli jsme schopni zpracovat míček, natož si kvalitně přihrát. Domácí této naší slabosti nebyli schopni využít, a tak až v jedenácté minutě se podařilo Matyáši Jizbovi otevřít skóre. Druhá třetina se nesla ve stejném duchu, ale jen do osmé minuty, kdy dal druhý gól Vojta Jágr. Na další branky jsme tak dlouho nečekali a minutu před koncem třetiny jsme zvýšili na 3:0. Branku vstřelil Ondra Mikeš. Třetí třetina již byla pod naší kontrolou a přidali jsme tři branky. Trefili se Mirek Pohl, Marek Krbec a Lukáš Suchánek. Vítězství bylo naprosto zasloužené. Celý tým hrál velmi dobře a těší mě zlepšená hra v našem obranném pásmu, která pomohla spolehlivě chytajícímu Martinu Šachovi,“ byl spokojený trenér hostů Zdeněk Strych.

Ani ve druhém utkání proti Bulldogs Brno Kert Park neinkasoval, a navíc přidal hned třináct branek! „Druhý sobotní zápas jsme hráli v Brně na plastovém povrchu místních Bulldogs. Po zápase v Malenovicích se celý tým na změnu povrchu moc těšil a zápas taky podle toho vypadal. Již v první třetině jsme ovládli hřiště a branky na sebe nedaly dlouho čekat. Po první třetině jsme vedli 2:0. Ve druhé třetině jsme přidali pět branek a bylo jasné, že si tři body odvezeme my. Vyhrávali jsme většinu osobních soubojů a pěknými kombinacemi jsme dávali jeden gól za druhým. Ve třetím dějství se obraz hry nezměnil a domácímu týmu jsme se „odměnili“ za krásné hřiště dalšími šesti góly. Stejně jako v Malenovicích jsme hráli výborně dozadu a opět pomohli spolehlivému Martinu Šachovi k další nule,“ zhodnotil i druhé utkání Strych.


Kert Park nasázel Brnu 13 gólů, přičemž první vzájemné měření sil na Lužinách skončilo "jen" 4:2 pro Pražany. Autor fotky: Pavlína Šachová.

Týmy Dobřan a Ježků uspěly po samostatných stříleních

Vyrovnaný zápas se odehrál ve Svítkově, kde nakonec domácím těsně podlehl Třinec. „Velmi dobrý výkon od obou týmů. Hrál se opravdu rychlý hokejbal, na který se dalo koukat. Vyzdvihnout musím práci naší střídačky, která se po celý zápas povzbuzovala a šla vstříc třem bodům. Škoda, že jsme se v závěru nechali rozhodit hrou Třince, která byla na hraně. Jsme velmi spokojeni se vstupem našeho týmu do soutěže! Škoda, že nás teď čeká nucená pauza. Tým se začínal sehrávat a naše výkony šly zápas od zápasu nahoru. Věřím, že se brzy vrátíme k soutěži,“ přeje si svítkovský trenér Martin Hlavsa.

Ještě vyrovnanější byl zápas v Hradci, kam dorazili Ježci z Heřmanova Městce, kteří nakonec zvítězili po samostatných stříleních. Tři body do tabulky si připsalo KOVO, které hostilo Rakovník. Hosté ještě zvládli snížit na rozdíl jedné branky, ale pražský celek opět odskočil a náskok si již pohlídal.

Po samostatných stříleních skončil také duel mezi Dobřany a Prachaticemi, kde byli nakonec šťastnější domácí. Měli jsme po celé utkání převahu, ale bohužel jsme si vypracovali málo brankových příležitostí, a tak si vezeme bohužel jenom bod. Hrozně málo chodíme do předbrankového prostoru a vše nám dlouho trvá, máme stále na čem pracovat,“ upozornil kouč Prachatic Vít Čapek.


Svítkov přemohl v přestřelce Třinec 5:4! Autor fotky: Jana Nekolová.

Kladno těsně zdolalo Ústí

Elba DDM hostila Kladno, kterému podlehla těsně 1:2. „Tak, jak skončil minulý duel s Kert Parkem o gól a hodnocení bylo pozitivní, tak tentokrát s výkonem spokojeni rozhodně nejsme. Klukům chyběl chtíč, drajv, který byl k vidění minulý týden. Soupeře jsme sice přestříleli, nicméně zakončení bylo kolikrát žalostné. Chyběl nám důraz, koncovka a pohyb. Snažili jsme se hrát profesorský hokejbal, což proti takovému soupeři není možné. Věříme, že se kluci z tohoto nepovedeného utkání ponaučí a do příštích zápasů vlétnout s větší chutí,“ přeje se vedoucí Ústí Markéta Štroufová.

„V Ústí jsme odehráli kvalitní utkání, oba týmy předvedly velmi dobrý hokejbal, do kterého přispěli svým výkonem rozhodčí (dvojice p. Kasner, p. Koskuba), už dlouho jsem neviděl takhle kvalitně odpískané utkání, ve kterém nebyla ani jedna přesilovka, to byl pro nás první základní kámen pro zisk bodů, kluci splnili do puntíku, co jsme celý týden připomínali, že pokud chceme porážet silné týmy, musíme zlepšit disciplínu na hřišti. Když k tomu přidáme týmový výkon a bojovnost všech hráčů, tak tři body jsou naše. Sice v některých pasážích zápasu jsme měli štěstí, ale svým přístupem a kvalitním výkonem Tondy Křemenáka v brance jsme mu šli naproti. Teď jen čekat, co bude dál. Přeji všem hokejbalistům, abychom se v brzké době potkali na hřišti,“ přeje si nejen trenér Kladna Jaroslav Procházka.


Gólman Kladna Antonín Křemenák zneškodnil téměř všechny šance silné Elby! Autor fotky: Lucie Toušová.