CROSSDOCK Extraliga

Celý zápas jsem se zastřeloval, poslední pokus naštěstí vyšel, usmívá se Bílý

Nakonec jediným zápasem Extraligy mužů pokračoval před minimálně třítýdenní vynucenou pauzou program nejvyšší soutěže o minulém víkendu. Dobřany doma přivítaly Pardubice a utkání nabídlo parádní vyrovnanou bitvu! Autosklo však bylo šťastnější, díky brance Jana Bílého v čase 44:33 duel rozhodlo.

Důležité bylo hlavně vyrovnání

Honzo, máte za sebou zápas s Dobřany, kde to pro vás byl ale hodně těžký oříšek. Bylo u Západočechů vidět další velké zlepšení?

Už v loňské sezóně jsme se přesvědčili o tom, že Dobřany jsou silným soupeřem. Navíc doma, díky hale jsou ještě lepším a nepříjemnějším týmem. Věděli jsme, do čeho jdeme a i proto jsme velice rádi za vybojované 3 body.

Naznačil jste to: obecně vám herně zápasy se Šneky v rámci Extraligy moc nejdou, čím to?

Hráli jsme s nimi čtyřikrát a třikrát vyhráli, takže bilanci máme pozitivní, ale je pravda, že jejich styl nám asi úplně nesedí. Hrají jednoduše, hodně napadají a nevymýšlejí složité kombinace, proto je to pro naše obránce velice složité a nepříjemné. Musíme podstupovat jeden souboj za druhým, a to se samozřejmě do hry také promítne.


Pojďme trošku do detailu. Sobotní duel jste rozehráli dobře, domácí poté ovšem výsledek otočili. Kde se stala v prostřední periodě chyba, že se dvakrát po sobě radovali Dobřanští?

Naše polevení, druhá třetina se nám úplně nepovedla, dostali jsme dva slepené góly a byli trochu dole. Naštěstí ale po krásné akci Páji Kubeše se nám podařilo do konce třetiny vyrovnat, což byl pro nás důležitý moment. 

Díky Vaší brance v přesilové hře jste však necelou půlminutu před koncem utkání otočili do vítězného konce. Pojďme se k té situaci vrátit, protože to byla hodně povedená střela!

Chvilkami to bylo dost nahoru dolů a rozhodnout mohly oba týmy, jak domácí, tak také my jsme měli přesilovky a mohli dříve strhnout vedení na svoji stranu. Poslední možnost přesilové hry jsme dostali v samotném závěru zápasu. Řekli jsme si, jak ji zahrajeme, jelikož to byla velká příležitost duel rozhodnout. Osobně jsem věřil, že gól dáme a naštěstí to tam padlo. Dostal jsem přihrávku od Páji Kubeše na vrchol kruhu a mířil do horní části branky. Celý zápas jsem se zastřeloval, ale jsem rád, že ta poslední střela se povedla. (usmívá se)


Úvodní zmar paradoxně pomohl

Nebýt vaší úvodní ztráty s Karvinou, tak nyní celou tabulku vedete. Ale i z druhého místa musíte mít v hodně specificky se vyvíjejí sezóně zřejmě zatím radost, že?

Radost máme, osobně si myslím, že prohra s Karvinou nám paradoxně pomohla v dalším vývoji soutěže. Teď nás měl čekat Kert Park a Kladno, takže veliká zkouška a opravdová prověrka pro náš tým, ale kvůli vládním opatřením máme volno, tak alespoň doléčíme zranění a trochu si od hokejbalu odpočineme.

Věříte tedy, že se podzimní část ještě dohraje, a to v relativně klidné termínovce?

Přeji si, aby to tak bylo a odehráli jsme další zápasy a sezóna tak byla regulérní a úplná. Ale upřímně si myslím, že spíše ne, a že ta pauza bude bohužel zase na delší dobu.


Pardubičtí "přecovidují" na 2. místě průběžné tabulky Extraligy. Dohraje se vůbec sezóna? Autor fotky: Josef Česák st.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9