2. liga

Jihlavské druholigové derby ovládl tým SK! V Sudoměřích se nevylučovalo

Čtvrtý hrací víkend ve 2. Lize na jihu Moravy naservíroval divákům tři zápasy. Městské derby zvládl lépe tým SK, Sudoměřice otočily proti Brnu a Přibyslavice si vyšláply na Hodonín. Zajímavostí je to, že v utkání v Sudoměřicích nepadl ani jeden trest od rozhodčích!

V derby byl SK efektivnější, zápas sledovala plná tribuna

Zaplněné tribuny, velké nasazení a emoce. Takové bylo první letošní městské derby mezi Flyers a SK. Druhý jmenovaný si vytvořil po dvou třetinách tříbrankový náskok, který „Letci“ dokázali stáhnout na jednobrankový rozdíl. Svojí další branku však svému rivalovi nepřidali, a tak SK z protiútoku trestal. Pojistku poté přidal do odkryté branky. Plné ruce práce mělo i rozhodcovské duo, které rozdalo celkem 48 trestných minut. SK tak zažívá povedený vstup do sezóny, Flyers naopak na své první body překvapivě stále čekají.

HBC Flyers Jihlava vs. SK Jihlava 2:5 (0:1, 0:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 32. Pospíchal (Rezek), 33. Schrek (Lichtenberg) – 4. Král (Růžička), 21. Pošvic (Střecha), 30. Střecha (Pošvic), 43. Střecha (Pošvic), 45. Pošvic (Harasim).

Rozhodčí: Prudík, Ščudla, vyloučení: 10:9, navíc Pospíchal (FLY) 10 min. OT, využití přesilovek: 1:1, střely na branku: 35:32, diváků: 86.

Flyers: Falta – Kourek “C“, Homola, Benda, Kučera, Gregor, Havlíček – Brázda, Smutný, Jobák – Rezek, Souček, Pospíchal – Schrek, Lichtenberg, Strnad – Wolf.

SK: Čára (Ježek) – Jiskra, Zbořil, Harasim, Anděl, Koch, Mareš – Růžička, Zápotočný “A“, Král “C“ – Vávrů, Hlavatý M., Fejt – Pošvic, Hlavatý T., Střecha.

Sudoměřice potvrdily roli favorita, Brno ale dlouho kousalo

Domácí Sudoměřice musely v zápase dvakrát dotahovat vedení odhodlaných Buldoků. Zápas pro „Sudky“ zlomila až branka Kmenty ze začátku třetí třetiny. V jejím závěru pak hosté začali dost riskovat a otevřené hry zkušení hráči využili ke vstřelení dalších branek. Sudoměřice tak jsou nadále bez porážky a dělí se o první místo s SK Jihlava. Brno zatím zažívá sezónu jako na houpačce a nemůže se stabilně bodově chytnout.

SK Sudoměřice vs. HBK Bulldogs Brno „B“ 5:2 (1:2, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 11. Chovanec (Heštera), 24. Kaluža (Chovanec, Mišík), 32. Kmenta, 41. Heštera (Chovanec), 44. Stratil (Kaluža) – 11. Protiva (Řehulka), 13. Burian (Hruška, Valko).

Rozhodčí: Orság, Zvařič, vyloučení: 0:0.

Sudoměřice: Kučera (Forch) – Balát, Dufek, Kmenta, Stratil “C“, Studénka – Kaluža, Mišík, Chovanec – Fiala, Smetana, Danielik – Heštera, Kvaltín.

Brno: Čapka – Mucha, Heide, Sáňka, Kříž, Omasta – Valko, Protiva, Řehulka – Šidla, Hruška “C“, Burian – Petřík.

Přibyslavice doma rozdrtily Hodonín

Velmi nečekaný výsledek, ale naprosto zasloužený se zrodil na novém hřišti v Okříškách. Domácí Slza si totiž vyšlápla na favorizovaný Hodonín, který doslova rozdrtila 6:1. Velký podíl na výsledku má především nedisciplinovanost hostů, kteří chodili až příliš často na trestnou lavici, což je připravovalo o souvislejší tlak. Na druhou stranu domácí byli na svého soupeře po taktické stránce velmi dobře připraveni a ukázali, že se s nimi musí v letošní sezóně počítat!


Přibyslavice přejely Hodonín! Zdroj fotky: J.V.S.K. Slza Přibyslavice.

J.V.S.K. Slza Přibyslavice vs. HBC Hodonín 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Fiala (Novák), 10. Mejzlík (Vozárik), 18. Novák (Fiala, Hanzl), 24. Novák (Vilímek, Fiala), 38. Vilímek (Novák, Bednář), 42. Riedl (Mejzlík, Ludes) – 25. Rapant (Navrátil, Zetocha).

Rozhodčí: Chytil, Jeletz, vyloučení: 4:8, navíc Rapant (HOD) 10 min. OT, Maloušek (HOD) OK, využití přesilovek: 1:0, v oslabení: 1:0, střely na branku: 51:38.

Přibyslavice: Pojer - Vilímek, Hanzl, Fila, Samek D., Vozárik, Zeman - Bednář, Fiala “C“, Novák, Zelený, Chlubna, Samek I., Mejzlík, Ludes, Riedl.

Hodonín: Krýsa (Oláh) – Maloušek, Hanuš, Zetocha, Bureš – Švagerka J., Švagerka Z., Helešic – Rapant “C“, Navrátil, Tóth – Hlavačka L., Šuma, Roch.

Dříve spolupracující kluby proti sobě! Uspěje Hodonín nebo Sudky?

Následující víkend nabídne hned čtyři zápasy. O své první body si to rozdají Eagles s Flyers, malé regionální derby bude k vidění v souboji mezi SK Jihlava a Přibyslavicemi a další derby mezi Hodonínem a Sudoměřicemi nabídne jistě velkou hokejbalovou zápletku. Kolo pak ukončí nedělní souboj mezi SK a Bulldogs. Hrát se bude bez diváků a na nějaký čas také naposledy.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3