Extraliga dorostu

Hned tři celky Extraligy dorostu vstřelily osm branek! Kelti se marně snažili přehrát silné Kladno

Extraliga dorostu přinesla jen pět utkání, z nichž se pouze jedno odehrálo ve Východní divizi, a přineslo jasný výsledek. Vyrovnaný zápas nepřinesla ani Západní divize, i tam byly k vidění jasné výsledky. Nejvyšší výhru slavila Plzeň, která zvítězila 8:0.

Ježci oslavili první vítězství

V jediném utkání východní divize na sebe narazily týmy Hodonína a Heřmanova městce a pro hladké vítězství 8:1 si dokráčeli hosté. Zápas jsme začali aktivně, ale nervózně a když se přidalo pár situací, ve kterých jsme se cítili ublížení, tak se utkání najednou začalo vyrovnávat. Po první třetině jsme si to vyříkali a vrátili se k tomu, jak jsme utkání začali. Nerozhodil nás ani dost přísný desetiminutový trest a poctivou hrou jsme dokráčeli k postupnému navýšení skóre. Soupeř hrál velice dobře a za žádnou cenu se nechtěl vzdát, což jsme kvitovali, jelikož i náš tým musel makat až do konce,“ upozornil trenér Heřmanova Městce Jiří Kozel.


Plzeň odehrála utkání bez inkasované branky

Zápasy ve Východní divizi přinesly celkem jasné výsledky. O nejvyšší výhru se postarala Plzeň, která ani jednou neinkasovala. „Proti předchozím zápasům jsme upravili sestavu a myslím, že všichni se s tím popasovali solidně. Chybí nám vždy kousek k dokonalému provedení situací a na tom budeme pracovat. Spokojeni nejsme s počtem vyloučených hráčů. Těšíme se na další týden a víkend, snad situace dovolí hrát,“ přeje si plzeňský Michal Edl.

„Až na dva nové hráče bylo naše mužstvo ve stejném složení a chvílemi to bylo už znát, lepší byla rozehrávka, bohužel opět bez častější střelby. Plzeňské mužstvo předvedlo hlavně v první třetině velmi důrazný hokejbal, někdy i za hranou. Po našich menších chybách soupeř odskočil a až do konce druhé třetiny pohodlně držel otěže zápasu, ve třetí třetině jsme se trochu nadechli a měli i dobré šance k úpravě skóre, nuže nepovedlo se a na konci zápasu svítila nula na naší straně. Náš výkon se mi líbil více než v prvním zápase, věřím v postupné zlepšení, ať už v přechodové fázi a zakončování, tak i v obranné činnosti,“ doufá kouč Rebelů Martin Jehlík.


Dorostenci Plzně si hravě poradili se statečně bojujícími Rebely. Zdroj fotky: HBC Plzeň.

Osm branek vstřelilo také Nové Strašecí, které narazilo na Suchdol, a hned ve svém prvním letošním zápase bralo tři body. Oproti tomu Suchdol na svoji první výhru ještě čeká. V souboji o druhou příčku se proti sobě postavily celky Kladna a Berouna. Kladenští výborně odehráli první a třetí třetinu, v obou vstřelili po dvou brankách a v poklidu si došli pro výhru. Kelti se prosadili pouze jednou v prostřední části, a to bylo málo.

„Úvod zápasu a v podstatě celá první třetina byla dle našich představ, aktivita hráčů, napadání, zakončení a i góly, které vyústily z tlaku. Do druhé třetiny jsme ale už tak dobře nevstoupili, hra se změnila a kluci možná v důsledku pocitu, že vše mají v rukách, přestali hrát. Začaly se množit nepřesnosti, individuální hra bez nahrávek, špatné zakončení, nedůraz a fauly. Nemohlo to dopadnout jinak než gólem v naší síti. Na třetí třetinu jsme udělali nějaké změny v sestavě a hře tak dodali nový impuls. Opět se hra proměnila blíž k naší představě a promítlo se to i na konečném skóre," zhodnotil utkání asistent trenéra Kladna Jaroslav Ježek.

Jasné vítězství slavilo také KOVO, které porazilo Ústí na jeho hřišti 7:1. „Dnešní zápas se nám vydařil. Nevěděli jsme, co od Ústí očekávat, ale byli jsme trpěliví. Utkání bylo víceméně vyrovnané, jak na střely, tak co do pohybu hráčů. Byli jsme trpělivější, pomalu navyšovali náskok a došli si pro první vítězství v letošním ročníku. Samozřejmě musím pochválit gólmana Davida Ježka, který nás podržel v nejtěžších chvílích a pak už to hráči zvládli," mohl být po utkání spokojený lodivod pražského celku Petr Ježek.


Elba na povedený výkon pražského KOVA nedosáhla a musela skousnout vysokou porážku. Autor fotky: Tomáš Laibl.

Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
19 148:36 57
2.
HBC Plzeň
18 148:30 47
3.
SK Kelti 2008
17 143:27 40
4.
TGB Swietelsky...
17 78:51 34
5.
HBC Kladno
17 86:53 26
6.
SK Suchdol nad...
18 55:140 22
7.
TJ Blatná Datels
18 66:91 21
8.
HBC Prachatice
17 49:96 17
9.
HbC Zliv
17 33:98 11
10.
TJ Tatran...
18 32:105 8
11.
TJ HBC Olymp...
18 51:162 8