Extraliga juniorů

Junioři Kert Parku i po sedmi zápasech neporažení a bez ztráty bodu! Plzeň se nadřela s Prachaticemi

Další víkend přinesl v Extralize juniorů šest zápasů, a hned ke dvěma nastoupili hráči Kert Parku. Nejprve odehráli vyrovnaný zápas s Ústím a o den později pak jasně zdolali Hradec. Až po samostatných stříleních braly už v sobotu dva body týmy Hradce a Plzně.


Kert Park těsně zdolal Ústí

Už na druhé místo se díky další výhře vyšplhal Svítkov, který tentokrát zdolal Bulldogs Brno. „Zápas se Svítkovem se nám nepovedl podle našich představ. Soupeře jsme nechali hrát více na naší půlce a v mnoha soubojích jsme byli v přístupu hráčů druzí, čehož soupeř dokonale využil a zaslouženě si odvezl tři body,“ je si vědom trenér Brna Martin Jašek.

„Ze zápasu v Brně jsme si chtěli připsat tři body z venkovní půdy. Měli jsme aktivní vstup do zápasu a vytvořili si hned několik šancí. V té největší promáchl Matyáš Bláha před prázdnou brankou po vytočení z rohu. V 10. minutě jsme se ale dočkali, když v oslabení vyslal Lukáš Novotný do úniku Matěje Kábrta, a ten se nemýlil. Ve 25. minutě jsme přidali druhý gól, když se trefil střelec Lukáš Novotný. Hned o chvíli později opět krásná souhra a skvěle sehraná situace 2:1, když kapitán Dudík vyšachoval obranu a Lukáš Novotný opět přesně zakončil. Ve třetí třetině Brno korigovalo na konečných 1:3. Utkání jsme měli po celý zápas pod kontrolou a rozhodla hlavně dobrá hra naší první lajny. Hrálo se slušné utkání, kdy rozhodčí nepřipustili prakticky žádné diskuze, a pískali opravdu vše. Škoda jen, že to trochu narušilo plynulost utkání a jeho atraktivitu,“ mrzelo kouče Svítkova Martina Hlavsu.


Svítkov vykradl půdu výborně hrajících brněnských Buldoků. Zdroj fotky: fcb HBC Svítkov Stars Pardubice

Velmi těsný zápas proběhl mezi Kert Parkem a Ústím, kde nakonec byli šťastnější domácí. „Na utkání s Elbou jsme se všichni těšili a také jsme se na něj v trénincích celý týden snažili připravit. Čekal jsem, že to bude letošní první vážná prověrka našeho družstva, a to se také potvrdilo. Nám se podařil úvodní vstup do každé třetiny, Ústí ale vždy hru minimálně vyrovnalo. Body zůstaly doma, a to v plném počtu. Toto vítězství bylo pro naše barvy první ze všech klání. Mohl však vyhrát i soupeř, ale nás podržel Martin Šach a důležité bylo, že jsme si pohlídali soupeřovy klíčové hráče. Chtěl bych poděkovat všem svým, ale i hráčům soupeře, za dobrý zápas. Tady se potvrdilo, že s kvalitou roste výkon a opravdu se bylo na co dívat,“ byl s utkáním spokojený trenér Kert Parku Karel Manhart.

„Zápas byl plný nasazení a jistě atraktivní pro diváky. Bohužel nám chybělo trochu toho štěstíčka v zakončení, abychom urvali aspoň ten jeden bod. Za předvedený výkon, i přes některé chyby, hlavně v důrazu, se stydět nemusíme. Do příštího utkání musíme zapracovat na již zmíněném důrazu a zlepšení koncovky, ta byla v některých chvílích opravdu žalostná,“ řekla vedoucí Ústí Markéta Štroufová.


Elba statečně odolávala silnému Kert Parku, ten ale bere všechny 3 body. Autor fotky: Pavlína Šachová.

Týmy Hradce a Plzně braly výhru po samostatných stříleních

Ještě těsnější bylo utkání mezi Prachaticemi a Plzní, které skončilo až po samostatných stříleních. „Utkání bylo v první třetině takové opatrnější a ospalé. Od druhé třetiny jsme zvýšili pohyb a začali jsme si vytvářet spoustu šancí, ze kterých jsme dali bohužel jen dvě branky. I ve třetí třetině jsme dobývali soupeřovu branku, ale opět se prokázalo pravidlo nedáš-dostaneš. Z ojedinělého brejku soupeř snížil a my jako bychom se báli o výsledek a začali dělat hloupé chyby. A půl minuty před koncem, po jedné z nich, soupeř vyrovnal. Prodloužení rozhodnutí nepřineslo, a tak došlo na nájezdy, které dopadly lépe pro nás,“ ulevil si hlavní trenér Plzně Tomáš Semera.

Stejným výsledkem skončil také zápas mezi Hradcem a Dobřany, který nakonec jen těsně za dva body vyhráli domácí. Jasnou výhru si naopak připsalo Kladno, které porazilo Rakovník 6:2. „Zápas s Rakovníkem jsme konečně odehráli jako tým, kterému není jedno, jak ten zápas dopadne. Jsem maximálně spokojený s tím, jak se podařilo do zápasu převést určité herní situace z tréninků v týdnu. Na Rakovník jsme se připravovali celý týden a bylo to znát, od začátku zápasu jsme byli lepší a určovali tempo hry, jediné, s čím jsem nespokojen, jsou naše zbytečná vyloučení,“ mrzelo po vyhraném zápase lodivoda Kladna Jaroslava Procházku. „Drželi jsme krok půlku zápasu, pak nás zkušenější soupeř přehrál,“ přidal krátké hodnocení také Pavel Slabý z Rakovníku.

O den později se odehrál jediný zápas mezi Kert Parkem a Hradcem, který dopadl jasně ve prospěch domácích, kteří ani jednou neinkasovali. „V neděli jsme nastoupili v domácím prostředí proti týmu HBC Hradec Králové 1988. Hosté dorazili pouze s deseti hráči do pole, a podle toho taky ten zápas vypadal. Od začátku bránili svoji modrou čáru a doufali, že nedostanou hodně gólů. Skóre jsme otevřeli v osmé minutě Danem Číhalou a o minutu později pojišťovací branku vstřelil David Műller. Kdo si myslel, že po první třetině, kterou jsme vyhráli 2:0 se něco v aktivitě hostí změní, se mýlil. Do konce zápasu jsme dobývali branku hostí a skóre se zastavilo na devítce. O hře také vypovídají zásahy brankářů (4:54). Doufám, že podobná utkání, kdy soupeř přijede s málo hráči, již neuvidím,“ byl i přes výhru zklamaný asistent domácích Zdeněk Strych.


Hradec se proti Kert Parku jen bránil a odvezl si pořádný ranec gólů. Autor fotky: Pavlína Šachová.