2. liga

Hokejbalem se chci hlavně bavit! Statistiky neřeším, říká skromně Vojtěch Palcer z Opavy

Ve 2. Lize můžeme vidět spoustu šikovných hráčů, kteří by jistě měli svou výkoností na vyšší ligu. Jedním z nich je i Vojtěch Palcer, který obléká dres SK IHC Jaselská Opava. Tento šikovný útočník si připsal ve dvou utkáních 7 bodů, když zatížil konto brankářů pěti brankami a dvěma asistencemi.

O plánech a cílech do letošní sezóny i o možnosti nastupovat v jiném dresu se rozpovídal Vojtěch Palcer v rozhovoru pro naši redakci.

Přesilové hry rozhodují

Po dvou utkáních máte na kontě jednu výhru a jednu prohru. Dalo se vytěžit více bodů?

Tak určitě. Zápas v Přerově s domácím týmem byl pro nás první v sezóně. Bylo nás málo a dokázali jsme se semknout, makali jsme jeden za druhého. Doma s Porubou to bylo o něčem jiném. Mysleli jsme si, že to bude jednoduché utkání, když jsme zvítězili v předchozím zápase 7:0. Hráli jsme na 3 pětky a nehrálo se dle našich představ. Místo toho, abychom běhali, napadali soupeře a dávali branky, přizpůsobili jsme se soupeřově hře. Z šesti gólů jsme 3 dostali po velice zvláštních situacích. A když začneme hrát 5 minut před koncem zápasu, to si myslím, že je už pozdě.

Co myslíte, že je potřeba zlepšit do dalších kol, abyste zvládali vyrovnané zápasy, jako byl ten s Porubou?

Vyrovnaný zápas bych úplně neřekl. Porubě tam spadlo, na co sáhli. Ohrozili nás z protiútoků a trestali naše chyby. Dle mého názoru je potřeba zlepšit přechod do útočného pásma, střelbu a hlavně přesilové hry. Ty dnes rozhodují důležité zápasy.


Poruba vyškolila Opavu v posledním kole 2. Ligy v efektivitě zakončení. Zdroj fotky: fcb SK IHC Jeselská Opava.

Rodina na prvním místě

Na kontě máte pěkných 5 branek a 2 asistence. Jste spokojen se svou současnou formou?

Chci se hokejbalem hlavně bavit, takže statistiky vůbec neřeším. Ale je pěkné to vidět v tabulce, když už jste to napsal (smích). Hlavní zásluhu na tom ovšem mají mí spoluhráči, kteří mě dokážou dostat do střelecké pozice a já jsem rád, když mi tam něco spadne. Snažím se také využít své zkušenosti z Extraligy a 1. Ligy.

Můžeme Vás vidět v letošní sezóně i v jiném dresu? Přišla nějaká nabídka třeba z 1. Ligy?

Před sezónou přišla nabídka od Honzy Falaře z Nového Strašecí, ale je to pro mě z Opavy dost daleko. Nabídku mám také z 1. Ligy, a to konkrétně z Poličky a z extraligového Letohradu, kde jsem ještě letos v březnu nastupoval do doby, než nám to ukončila pandemie koronaviru. Na podzim budu hájit barvy Opavy a na jaře se uvidí, kam mě to zavede. Nejdůležitější je pro mě teď rodina, ta je na prvním místě.


Vojtěch Palcer (druhý zprava) nasbíral extraligové zkušenosti nejen v dresu Karviné, ale v minulém ročníku i v Letohradu, kam se může v blízké budoucnosti vrátit! Autor fotky: Iva Janoušková ml.

V dnešní době nevíme, co bude dál

Dalším vaším soupeřem bude rezerva Karviné, jak se na ně připravit, abyste získali plný počet bodů?

Karviná bude těžký oříšek. Když ještě hrála Opava a Karviná 1. Ligu, byly to sakra těžké zápasy a vždy rozhodoval jeden, dva góly. Vím, že v rezervě Karviné hraje pár kluků z extraligového áčka a většinu jich znám, protože jsem tam před pár lety hrál. Nikdy jsem ve 2. Lize proti nim nehrál, i pro mě to bude zajímavý zápas. Karviná má dva zápasy, dvě výhry. My máme výhru a prohru. Musíme odčinit porážku s Porubou a připravit se na těžký zápas s Karvinou, kde bude rozhodovat jakákoliv chybička.

Jaké jsou cíle Opavy do letošní sezóny?

Naším hlavním cílem je určitě se dostat do play off z co nejlepší výchozí pozice. Ale uvidíme, co se dál v sezóně odehraje. V dnešní době se neví, co bude dál…


Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
15 82:34 39
2.
HBC Enviform Třinec
15 69:45 31
3.
HbK Karviná B
15 57:60 24
4.
TJ Sokol Poruba
15 82:57 21
5.
HBK Vsetín
15 57:67 17
6.
HC Warriors...
15 27:111 3