1. liga

Nicolas Langr táhne rezervu Autoskla! Potvrdí to i proti Kometě? Naší zbraní by určitě měla být rychlost

Mladý talentovaný junior Pardubic, Nicolas Langr, táhne rezervu Autoskla dopředu! Nejdříve zařídil výhru Východočechů na půdě Malenovic a teď se musí připravit na soupeře z Poličky! Mají převážně junioři Autoskla šanci proti zkušené Kometě? Jak se na tento zápas připravuje Nicolas Langr?

1. Liga se nám velice líbí

Nicolasi, jak se Vám zatím líbí v 1. Lize s Vašimi spoluhráči? Je to něco jiného než juniorská soutěž?

Tak 1. Liga se nám velice líbí, jsou to pro nás nové zkušenosti, které jsme chtěli. Oproti juniorské soutěži, kde jsme byli většinou favorité, zde papírově patříme k horším týmům. A proto musíme hrát každý zápas naplno a poprat se o play off.

Zatím po dvou duelech máte na kontě 3 týmové body, jste spokojený s touto bilancí, nebo to mohlo být lepší?

Já jsem velice spokojený hlavně s našimi výkony, které v obou zápasech byly velice kvalitní a rozhodně jsme ukázali, že se s námi musí počítat. Bodovou bilanci zatím moc nehodnotím, uvidíme po dalších kolech, jak na tom budeme.

Dokázali jste porazit zlínské Čamlíky, jaký to byl zápas? Víceméně jste výhru zařídil Vy, jak to vnímáte?

Zápas to byl velice náročný hlavně na psychiku. Malenovice hrály velice tvrdý hokejbal, ale my jsme se nenechali strhnout a hráli si svou hru, což bylo velice důležité. A určitě to neberu tak, že bych zápas rozhodl, byla to zásluha celého týmu, a hlavně našeho brankáře Páji Foršta, který nás hodně podržel.


Nicolas Langr zazářil pří vítězství nad Malenovicemi! Autor fotky: Lenka Hrubošová.

Každý má motivaci na tréninku makat, aby se dostal do sestavy

Jak se vůbec připravujete na zápasy 1. Ligy? Budete mít nějakou speciální zbraň proti Kometě?

Tak připravujeme se třikrát týdně společně na hřišti. Tréninky jsou velice kvalitní a dost početné, takže každý má motivaci na tréninku makat, aby se dostal do sestavy. Naší zbraní by určitě měla být rychlost, které bychom měli využít proti zkušenostem Poličky.

Co očekáváte od týmu jako je Polička? Jaká hra na ni může platit?

Polička je určitě zkušenější tým a očekáváme, že do zápasu vstoupí naplno a nebudou nás šetřit. My budeme chtít proti nim hrát náš běhavý hokejbal, se kterým věříme v úspěch.


Mistrovství světa je pro mě jeden z největších cílů

Jste členem širšího kádru reprezentace do 20 let, jak se těšíte na další reprezentační srazy? Myslíte si, že se můžete podívat do Švýcarska?

Na další sraz se velice těším, v týmu máme skvělou partu a každý kemp si hodně užívám. Mistrovství světa je pro mě jeden z největších cílů a snažím se dělat vše pro to, abych se do Švýcarska podíval.

Nejdůležitější bude to, jak se budete udržovat v zimě, je tomu tak? Hrajete ještě stále hokej za pardubické Dynamo nebo se věnujete už pouze hokejbalu?

Zimní příprava je nedílnou součástí sezóny. My se v ní budeme chtít zlepšit a pořádně připravit na jarní část sezóny. Hokej stále hraji, v současné době za HC Chrudim. Někdy je to velice náročné skloubit oba sporty dohromady, ale jak v hokeji, tak v hokejbale se snažím odvádět co nejlepší výkony.

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
18 94:52 42
2.
SK Suchdol nad...
18 78:49 37
3.
TJ KOVO Praha
18 73:57 37
4.
Vlčí smečka...
18 64:50 36
5.
Ježci Heřmanův...
18 85:52 34
6.
HBK Bulldogs Brno
18 66:51 33
7.
SK Kometa Polička
18 69:49 31
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
18 69:84 21
10.
TGB Swietelsky...
18 53:73 19
11.
TJ Lokomotiva...
18 43:88 16
12.
HBC Nové Strašecí
18 62:82 15
13.
HBC Malenovice
18 43:114 6