CROSSDOCK Extraliga

Páteční program okoření přímý přenos na TVCOM! Překvapí KOVO, nebo oslabené Pardubice?

Extraliga mužů pokračuje i prvním hracím podzimním víkendem, který o sobě hned dává vědět, a to pořádnou změnou počasí oproti předcházejícím dnům. Živý přenos naše redakce odvysílá v rámci TVCOM už v pátek z východních Čech, kdy do Pardubic zajíždí pražské KOVO!

Role favorita je na domácích

Ofenziva nedělá Pardubicím už dlouhé roky problémy. V defenzivě však v letošní premiéře Autoskláři nepředvedli příliš dobré představení. Šest inkasovaných branek od Karviné však bylo vykoupeno hned v dalším mači, když ve východočeském derby v Letohradě pardubičtí hokejbalisté inkasovali jen jednou a stejně tak i doma s Hostivaří. „V obraně jsme se oproti prvnímu utkání určitě zlepšili a poučili. Nyní ovšem máme trochu problémy ve složení obran, několik kluků je mimo hru, ale věřím, že si s tím poradíme. Budeme chtít navázat na zápas s Hostivaří, opět jsme pracovali na obranné činnosti, která nás na začátku trápila a pokračovali jsme v souhře nových útoků,“ zní před zápasem z pardubického tábora z úst hlavního kouče Jiřího Mašíka.

Celou Českou republiku ale v noci ze čtvrtka na pátek zasáhla studená fronta, která s sebou přinesla i bohatou dešťovou úrodu. Hrát se fotbalové utkání, zápas by byl možná kvůli proudům vody v ohrožení, pardubický plast bude však připraven a stejně tak oba celky, což je v této nevyzpytatelné době také nutno zdůraznit. „Doufám, že bude večer už přijatelné počasí a odehrajeme kvalitní utkání. Včera na tréninku kluci pracovali s chutí, tak to snad přeneseme do dnešního zápasu. Upozorňovali jsme kluky, že se KOVU teď dva zápasy nevydařily, ale odehrálo vyrovnané utkání s Kert Parkem. Nesmíme nastoupit jako profesoři a myslet si, že to odehrajeme v chůzi a bez bolesti,“ měl jasno trenér Autoskla v pátek dopoledne.

>>SLEDUJTE UTKÁNÍ ŽIVĚ NA TVCOM<<


Obtížná situace hostů

Naše redakce situaci Pražanů už několikrát rozebírala. Změny, které začali na Palmovce dělat už před loňskou neuskutečněnou jarní částí ročníku, v podstatě ještě ukázat nemohli. Když už se totiž rozeběhla aktuální sezóna, tak nejprve KOVO přišlo o některé hráče, kteří se vrátili do Hostivaře a potom Pražany zastihl těžký los na začátek. A i páteční večerní mač rozhodně patří do této škatulky těžkých duelů! Papírové předpoklady tak sice známé jsou, jenomže o body se začne hrát až o půl osmé večer!


KOVO před sezónou doplnil navrátilec do sestavy Jonáš Kyclt, juniorský mistr světa hráčů do 20 let z roku 2018. Pomůže k prvním bodům letošní sezóny? Autor fotky: Jana Nekolová.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9