CROSSDOCK Extraliga

Není to ocenění jenom pro mě, ale pro celý tým! Zdůrazňuje Pastee hráč víkendu Eitler

Kladno dokázalo na vydřené vítězství z úvodu sezóny navázat dalším skvělým výkonem a porazit houževnaté Dobřany. Jan Eitler se z tohoto utkání může pyšnit bilancí 3+1, která mu zaslouženě vynesla jednoznačné vítězství ve fanouškovské anketě a my vám s kladenským forvardem přinášíme rozhovor.

Chtěli jsme hrát jednoduše

Honzo, jak jste se na zápas s Dobřany připravovali a co jste od soupeře očekávali?

My se speciálně na soupeře nepřipravujeme, chceme s každým týmem hrát svou hru. Chtěli jsme hrát hlavně jednoduše do brány, dávat balónky rychle od hokejky a tlačit se do střel. Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Dobřany od minulé sezóny udělaly velký skok.

Pro další průběh bylo ohromně důležité, že jste se dostali do rychlého vedení, mám pravdu?

Ano, to je pro tým vždycky dobré, když se na začátku zápasu dostane do vedení. Z člověka spadne nervozita a lépe se mu pak dýchá.

>>SESTŘIH Z UTKÁNÍ<<

Ke konci první třetiny jste skóroval podruhé. Cítil jste, že dnes je to Váš den, nebo to, že to tam napadalo, bylo spíše dílo štěstěny?

Byl jsem rád, že se mi povedlo dát góly, ale není to jen moje zásluha. Podílí se na tom celá pětka a my jsme si s kluky skvěle sedli a daří se nám, což je super. Myslím, že týmu hlavně pomohlo, že jsme se dostali do dvoubrankového vedení, a to bylo v tom okamžiku nejdůležitější.

Druhou periodu jste taktéž začali skvěle. Rychlá branka, na které jste opět měl podíl.

Nechtěli jsme usnout na vavřínech jako v prvním zápase. Řekli jsme si, že budeme makat stejně i dál.


Dobřany mocně dotahovaly

Dobřany však ke konci třetiny snížily na rozdíl jediné branky. Z čeho jejich branky vyplynuly?

Zjistili, že nemají co ztratit, tak otevřeli hru a snažili se nás více napadat, tlačit se do střel. Nakonec se jim to povedlo, a to i díky nějakým našim chybám a snížili náš náskok.

Vy a Dominik Barnošák jste však svými brankami zkraje třetí třetiny přinesli na vaše hole obrovské uklidnění.

V kabině proběhla nějaká ráznější debata, ale nebylo to nic strašného. Věděli jsme, že když budeme hrát svou hru, tak soupeře přehrajeme. Což se nám nakonec taky povedlo.


Moment před dokonáním hattricku Jana Eitlera. Zdroj fotky: fcb HBC Kladno.

Hattrick a úspěch ve fanouškovské anketě

Vy jste gólem ze třetí třetiny navíc završil hattrick. Který gól považujete za nejdůležitější a který třeba za nejpovedenější?

Nejdůležitější byl určitě hned první gól. Jak už jsem řekl, když se tým dostane hned na úvod do vedení, je to lepší, než celý zápas dotahovat. Zároveň si myslím, že ten první gól byl asi i nejpovedenější. Vím, že kdybych tento gól chtěl zopakovat, tak se mi to z padesáti pokusů nepovede ani jednou. (úsměv)

Váš počin Vám nakonec vynesl i vítězství ve fanouškovské anketě o Pastee hráče víkendu. Tu jste ovládl, lidově řečeno, doslova o parník. Jak Vás těší skutečnost, že tato cena putuje podruhé za sebou na Kladno?

Je skvělé tuto anketu vyhrát. Chtěl bych moc poděkovat všem, kteří mi dali svůj hlas. Myslím si, že to je celkově velké ocenění nejen pro mě, ale pro celý tým.


Zápas po práci nečinil problémy

Včera jste začali "anglický týden" zápasem s KOVEM. Jaké pro vás bylo hrát takto v týdnu, kdy většina z vás určitě byla po práci?

Myslím si, že to nikomu žádné problémy nedělalo. Spoustu zápasů už jsme takhle v týdnu odehráli a myslím si, že se na to každý dokáže připravit.

Od začátku zápasu jste měli otěže ve svých rukou. Výsledek přesvědčivý, panovala však spokojenost i s předvedeným výkonem?

Spokojenost určitě je, máme devět bodů ze tří zápasů. Máme ještě dost na čem pracovat, ale sezóna je ještě dlouhá, teda alespoň doufáme.


V sobotu vás čeká Plzeň. Čeká vás ještě nějaký trénink nebo se budete věnovat odpočinku?

V pátek máme trénink, kdy si lehce zatrénujeme a připravíme se na zápas s Plzní, který bude určitě úplně o něčem jiném. Plzeň paří dlouhodobě mezi top týmy Extraligy, takže se na to musíme kvalitně připravit.



Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9