1. liga

Filip Emmer režíroval obrat proti Poličce! V prodloužení jsme měli více pohybu, má jasno

Filip Emmer v zápase proti Poličce zářil. Brněnského forvarda bylo plné hřiště. Dokázal Kometě vstřelit 2 góly a na jeden nahrát. Dokonce vsítil poslední branku utkání, čímž Brnu přihrál bonusový bod v prodloužení. Věří svému týmu na prvenství v 1. Lize?

Kanadské body mi spokojenost nepřinášejí

Filipe, jak jste si užil utkání proti Kometě? Ve všech statistikách je vidět, že zápas to byl vyrovnaný. Co Vám pomohlo ho dotáhnout do vítězného konce, i když Polička měla navrch?

Zápasy s Kometou jsou více než s jinými soupeři o drobnostech. Polička má ve svých řadách zkušené hráče, kteří vyhodnocují situace rychle a optimálně, aby s nimi mohl hrát soupeř vyrovnanou partii, je třeba přeřadit na vyšší rychlostní stupeň, nejen pohybem, ale i myšlením. A tím se dostávám k samotnému zápasu. Souhlasím s tvrzením v úvodní otázce, že šlo o vyrovnaný zápas. V prvních dvou částech jasně dominovala Polička, třetí třetina patřila (i díky proměněným přesilovkám) nám a v prodloužení jsme měli více pohybu, který nám dopomohl k bodu navíc.

Zaznamenal jste dvě branky a jednu nahrávku, jste spokojen? Chtěl byste se letos držet v horních patrech kanadského bodování?

Spokojen je každý, kdo překoná v zápase tak kvalitního brankáře, jakým je Michal Novák, nejsem výjimkou. Kanadské body mi ale spokojenost nepřinášejí, když samotná hra trpí. Často je to o nějaké rovnováze, hrajete dobře na míčku, vybojujete spousty ztracených míčků, ale góly nepadají ani do prázdné brány. A potom je tu opak, dvě třetiny se člověk na hřišti hledá a pak přijde jedna dobrá přihrávka a člověk ji zužitkuje, ani neví jak. Momentálně mám blíže k druhému extrému, a to se mi moc nelíbí.


Kometa z Poličky vedla proti Brnu 3:1! Ale Buldoci zabrali, vyrovnali a v prodloužení jim vystřelil vítězství tahoun Filip Emmer. Zdroj fotky: fcb Brněnský hokejbalový svaz.

Herně se zatím trochu hledáme

Jak se těšíte na další zápas? Tentokrát pojedete do Plzně, co od tohoto týmu čekat?

Na zápas se těším, očekávám od juniorů Plzně velmi podobnou hru jako od juniorky Pardubic, tedy velmi aktivní pohyb, individuální technickou vyspělost na úrovni mužů.

Zatím máte 5 bodů a jste druzí v celkovém pořadí 1. Ligy, jaké umístění by pro Vás bylo přijatelné?

Uvnitř klubu jsme zhodnotili, že se bodově jedná o poměrně vydařený start, zejména v porovnání s minulými sezónami. Herně se zatím trochu hledáme, ale věřím, že se zápas od zápasu dostáváme k tomu, co chceme hrát. Umístění v první polovině po základní části bychom měli chtít, v play off bych nerad předjímal.

Letos je v soutěži pouze 8 týmů. Proti kterému nejradši hrajete? Které zápasy Vás baví?

Nejradši jsem měl asi Opavu, tvrdé zápasy s nábojem byly pravidlem, bohužel to je hudba minulosti. V současném uspořádání nejspíš nemám favorita.

Buďme rádi za každý zápas, který můžeme odehrát

Jaké to je pro Vás trénovat pod Vaším otcem? Požaduje po Vás něco víc než od ostatních?

Má to svá specifika. Na konceptu hry a přípravě spolu kooperujeme, názorově se ale rozcházíme v přístupu k hráčům. Navíc po mě asi požaduje klid na střídačce, který mi objektivně v některých situacích, oproti pobytu na hřišti, chybí. Táta ho má někdy zase až přemíru.

Jaké by bylo, kdyby se liga znovu pozastavila? Myslíte, že se to může znovu stát?

Stát se to určitě může, vládní kroky nejsou konzistentní, a proto je nutno počítat i s touto variantou. Pozastavení ligy osobně vnímám tak, že pokud nastane, tak nastane, svět nestojí a nepadá na hokejbalu, ani na sportu. Buďme rádi za každý zápas, který můžeme odehrát, protože asi nikdy předtím neplatilo víc, že může být na nějakou dobu poslední.


Junioři pardubického Autoskla proti Brnu jasně i přes prohru ukázali, že budou nesmírně nepříjemným soupeřem pro všechny prvoligové celky. Autor fotky: Jana Nekolová.

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
17 87:48 39
2.
SK Suchdol nad...
17 72:46 34
3.
TJ KOVO Praha
17 67:52 34
4.
Vlčí smečka...
16 53:41 33
5.
Ježci Heřmanův...
17 66:50 31
6.
HBK Bulldogs Brno
17 54:50 30
7.
SK Kometa Polička
16 58:38 28
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
17 66:78 21
10.
TGB Swietelsky...
17 49:66 19
11.
TJ Lokomotiva...
17 42:76 16
12.
HBC Nové Strašecí
17 59:76 15
13.
HBC Malenovice
17 41:95 6