2. liga

Sudoměřice ve své premiéře deklasovaly Flyers! Jihlava vykradla půdu Hodonína

Nová sezóna 2020/21 se rozjela nejen v rámci nejvyšších soutěží Českomoravského svazu hokejbalu, ale do akce se pustily i nižší regionální ligy. 2. Liga na jihu Moravy odstartovala dvěma zajímavými zápasy. Ještě loni extraligové Sudoměřice deklasovaly Letce z Jihlavy, Hodonín nestačil na SK.

SK Sudoměřice vs. HBC Flyers Jihlava 10:0 (3:0, 5:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Chovanec (Studénka), 14. Chovanec (Heštera), 15. Chovanec (Dufek), 20. Konderla (Chovanec), 22. Kaluža (Chovanec), 22. Mlšík (Dufek), 25. Sakáč (Otrísal), 30. Kaluža (Kmenta), 33. Studénka (Daniellk), 40. Dufek.

Rozhodčí: Zbořil. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Střely na branku: 45:17. Diváků: 67.

Sudoměřice: Dekány (od 35. Forch) – Kmenta, Stratil „C“, Konderla, Dufek, Kvaltín – Mišík, Chovanec, Otrísal – Kaluža, Danielik, Sekáč – Studénka, Heštera, Fiala – Smetana.

Flyers: Milfajt – Homola, Benda, Havlíček, Kourek „C“ – Jobák, Brázda, Lichtenberg – Pospíchal, Schrek.

Sudoměřice se coby nováček 2. Ligy poprvé představily v soutěžním zápase a premiéra to byla vskutku famózní. Ačkoliv jim jejich debut soupeř z Jihlavy dost ulehčil. Zkušení „Letci“ přicestovali na hřiště svého soupeře v dost zdecimované sestavě. Navíc se jim v průběhu první třetiny zranil jejich jediný brankář Milfajt, a tak musel do branky hráč z pole, navíc tahoun týmu Jobák. Rázem bylo i přes dlouhé odolávání tlaku domácích o výsledku rozhodnuto. Vše odstartoval ještě v závěru třetiny Chovanec, jenž zkompletoval hattrick během necelých tří minut. Flyers nic nezabalili, sympaticky bojovali, ale na větší odpor se skrz nedostatečný kádr nezmohli. Naopak Sudoměřice bavily přítomné diváky a celkové skóre se zastavilo až na strašidelné cifře 10:0!

„Utkání bylo ovlivněno nízkým počtem hráčů Flyers. Soupeř přijel pouze s devíti hráči do pole, a tak s námi držel krok pouze první třetinu. Když sem jim pak v průběhu zápasu zranil brankář, o výsledku bylo rozhodnuto,“ měl jasno útočník Sudoměřic Martin Chovanec.

„První třetina i přes skóre 3:0 celkem vyrovnaná, dvě taktické chyby na buly, ale soupeř dvakrát potrestal. Navíc se zranil brankář, takže do brány musel hráč z pole. Najednou nás bylo do hry pouze osm a síly rychle ubývaly. Soupeř zkušeně navyšoval skóre a nám se sice podařilo dostat do několika slibných šancí, ale čestný úspěch nám tentokrát přán nebyl,“ hodnotil prohru svého týmu zkušený útočník Flyers Štěpán Brázda.

Jihlava si odvezla z Hodonína cenné vítězství

Natěšený Hodonín přivítal v prvním utkání letošní sezóny hráče Jihlavy. Hosté přicestovali na horkou půdu svého nejméně oblíbeného soupeře v dost okleštěné sestavě, přesto to na jejich výkonu nebylo vůbec znát. I přes herní převahu domácích chodili do vedení překvapivě hosté. Hodonín sice dorovnával, jenže se mu nakonec stala osudnou druhá třetina, ve které v rozmezí jedné minuty třikrát inkasoval, a tak si Jihlava mohla vypracovat pohodlný náskok. Ten si následně i přes další nápor domácích zkušeně držela, a tak si mohla dokráčet po velmi cenné vítězství. Na hřišti byla k vidění také potyčka, po které musel předčasně do sprch zkušený domácí mazák Hübl.

HBC Hodonín vs. SK Jihlava 3:6 (1:3, 1:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Rapant (Navrátil), 16. Švagerka J. (Hübl), 42. Rapant (Navrátil, Tóth D.) – 2. Růžička (Střecha, Jiskra), 10. Střecha (Fejt), 14. Hlavatý T. (Mareš), 23. Vávrů, 23. Pošvic (Fejt, Jiskra), 24. Střecha (Pošvic).

Rozhodčí: Orság, Zvařič. Vyloučení: 7:5. Navíc Hübl (HOD) 5+OK. Využití přesilovek: 0:2. Střely na branku: 24:20. Diváků: 44.

Hodonín: Krýsa (od 23. Oláh) – Bukeš, Krupica, Švagerka M., Hübl, Hanuš, Zetocha, Horák – Hruška, Šupa, Roch – Tóth D., Navrátil, Rapant “A“ – Švagerka Z., Hlavačka Z. “C“, Švagerka J.

Jihlava: Bártů (Čára) – Harasim, Vávrů, Jiskra, Mareš – Růžička, Zápotočný, Král “C“ – Pošvic, Hlavatý T., Střecha – Fejt.

„Nedodrželi jsme to, co jsme si před zápasem řekli. Takže góly padaly po individuálních chybách. Pak jsme hodně neproměňovali šance, kterých bylo víc než dost… Nakonec musím přiznat, že Jihlava měla větší chuť vyhrát a dala do toho víc to srdíčko než my,“ měl jasno kapitán Hodonína Zdeněk Hlavačka.

„Soupeř hrál aktivně, místy nás pořádně mačkal, ale my se drželi naší taktiky, a nakonec z protiútoků vytěžili maximum. Musím všechny hráče pochválit, každý tu makal na více než 100%, je to pro nás velmi cenné vítězství,“ byl po zápase spokojený trenér SK Libor Doležal.

Derby mezi Bulldoky a Eagles bylo odloženo pro nedostatek rozhodčích. O náhradním termínů zatím rozhodnuto nebylo.

Tabulka 2. Liga - Morava Sever

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK IHC Jaselská...
12 70:28 30
2.
TJ Sokol Poruba
12 77:44 21
3.
HbK Karviná B
11 46:43 21
4.
HBC Enviform Třinec
11 45:35 19
5.
HBK Vsetín
12 41:54 11
6.
HC Warriors...
12 19:94 3