CROSSDOCK Extraliga

Jediná branka Letohradu stačit nemohla, Pardubice v derby odčinily zkrat

Jeden vstup do sezóny se nepovedl, ten druhý nepovedený je zřejmě zapomenut. Řeč je o sobotním zápase, který byl pro Letohrad nevydařenou premiérou v novém ročníku, jelikož Pardubice, které zase týden nazpět naopak při svém první letošním zápase neuspěly, tentokrát už předvedly značně jiný výkon.

Snaha domácích, produktivita hostů


Úvodní minuty nebyly nějaké rozkoukávací, obě mužstva se tlačila dopředu, kde z toho však byla spíše bezzubá zakončení. Změna přišla v deváté minutě, kdy se do samostatného úniku dostal pardubický Zajíček, jenž svůj blafák k pravé tyčce zakončil s přehledem - 0:1. Opticky se ale zdál o trochu aktivnější i nadále domácí tým, který to však přes hodně tuhou obranu Autoskla měl hodně těžké. A tak když ještě do přestávky zakončil další samostatný únik tentokrát Bílý bekhendovou koncovkou k levé tyčce, Jelenům bylo jasné, že jejich pozice je už hodně obtížná.


Krásný blafák předvedl Jan Bílý po předchozím hezkém nájezdu Zajíčka. Letohradu dělaly problémy kontry soupeře. Autor fotky: Josef Česák st.

Pardubice kousaly a pojistily vedení


Pokud chtěli domácí pomýšlet třeba na rychlou branku hned ze začátku druhé periody, kterou by se vrátili zpět do zápasu, tento plán jim absolutně nevyšel. Byly to totiž Pardubice, kterých bylo od prvních vteřin plné hřiště, Jeleni nestíhali a hosté se tak vehementně hnali za další trefou. První dvě velké příležitosti, kdy se Autosklo dostalo dokonce i do brejku tři na nikoho, využity nebyly. Změna přišla ve 24. minutě, kdy asi z nejméně nebezpečné akce vypadl ze závaru u Šimary míček na hůl Kubeše, který zvýšil na 0:3.

Šance na zvrat už nepřišla


Při v podstatě rozhodnutém stavu, kdy hosté vedli už o tři branky, se najednou probudili i domácí. A bylo to hned znát, zpět do hry se mohli dostat po faulu Školoudíka, kdy bylo nařízené trestné střílení. Rozlílek si však na Stárka mezi třemi tyčemi nepřišel. Jeleni ale přeci jenom snížili, před druhou sirénou dostali ještě šanci v přesilové hře. Pěkná kombinace v početní výhodě vedla až ke střele ze středního pásma, kterou vyslal Faltus - 1:3.

Ve zbývající části ještě měli domácí hodně času na kontaktní branku, jenomže hra se hodně kouskovala a navíc do ni vstoupily i emoce. Třetí část tak na oko diváka byla nakonec zřejmě nejméně atraktivní, a to dokládá i fakt, že se v ní pro konečné zúčtování už nic podstatného neudálo. Autosklo tak z nelehkého duelu odváželo tři body a tentokrát to tak je Letohrad, který se bude o týden později při severočeském tripu snažit vybojovat nápravu domácí ztráty na úvod nové sezóny.

OHLASY PO UTKÁNÍ

Tomáš Friml (hlavní trenér Letohradu): „Zápas jsme začali podle představ, měli jsme dobrý pohyb a dostávali jsme se do šancí. Bohužel jsme udělali dvě hrubé chyby a soupeř je dokázal potrestat. Ve 2. třetině nás Pardubice už zatlačily, my jsme lehce ztráceli míčky, kazili jsme spoustu přihrávek, kvůli čemuž dal soupeř třetí branku, kdy jsme byli málo důrazní u našeho gólmana. Měli jsme sice možnost snížit z trestného střílení, což jsme bohužel nevyužili, ale záhy jsme ještě dokázali do druhé přestávky přeci jenom dát branku alespoň na 1:3. Třetí třetina byla boj s takovými pár šancemi na obou stranách, nicméně nic takového, z čeho bychom dokázali snížit… Kromě prohry nás mrzí i zranění Vojty Bogdányho, který bude bohužel nějaký čas mimo.“

Jiří Mašík (hlavní trenér Pardubic): „Od začátku to byl bojovný zápas. Nám se podařilo dvakrát utéct a krásnými blafáky uzmout vedení 2:0. Ve druhé třetině jsme byli lepší a navýšili vedení na ještě klidnějších 3:0. Domácí v přesilovce snížili, ale ve třetí části jsme, i přes občasné nervózní souboje, zápas celkem zkušeně pohlídali. Byl to dobrý týmový výkon!“


- - > STATISTICKÉ OKÉNKO UTKÁNÍ < - -


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9