CROSSDOCK Extraliga

Kdy najet na vítěznou sérii, než právě v derby! burcuje pardubický forvard Kohoutek

Pardubice letošní premiéru doma s Karvinou nezvládly, reparát budou moci složit už tuto sobotu, kdy zajíždějí do Letohradu. V derby na ně nečeká nic lehkého, což ví i Lukáš Kohoutek, který se v předzápasovém rozhovoru zaměřil i na jeho nelehký návrat k hokejbalu po koronavirové stopce.

Karviná nás překvapila skvělými brejky

Lukáši, vstup do nové sezony se vám nevydařil, kde jste při následném rozebrání utkání s Karvinou našli příčiny?

Možná jsme si všichni mysleli, že to půjde samo a po pár individuálních chybách jsme rychle prohrávali. Musíme  přepnout hlavu na to, že se hrají již extraligové zápasy a každá ztráta bodů může na konci hodně mrzet.

V prvním dějství jste prohrávali sice už 0:3, ale výsledek jste na začátku druhého pokračování dokázali překlopit už dokonce na svoji stranu. Jak to, že jste následně zase vypadli z koncentrace?

Místo, abychom přidali a soupeři v tu chvíli odskočili aspoň na rozdíl dvou branek, jsme se nechali uchlácholit a opět jsme inkasovali. Karviná měla výborné brejky.

Myslíte, že svoji roli mohlo hrát i to, že se mistrovský zápas v rámci Extraligy hokejbalu skutečně nehrál dlouhé měsíce? Nějaké naladění zpět na rytmus extraligových bojů?

Určitě ano, byla to dlouhá doba a jak jsem se zmínil v první otázce, musíme přepnout hlavu a již na trénincích se plně koncentrovat, abychom si vždy mohli říct, že jsme podali maximální výkon pro zisk bodů.

Výpadek je znát, stále to není ono

V sobotu zajíždíte do Letohradu, kde vás rozhodně nečeká nic jednoduchého. Dá se říci, že se na ten duel v kabině těšíte? Nebo spíše jdete do toho s tím, že pro vás neexistuje nic jiného, než jsou tři body?

Po prvním prohraném utkání to určitě budeme chtít urvat plným počet bodů, a kdy jindy nastartovat vítěznou sérii, než v právě ve zmíněném derby.

V posledním zápase jste obdrželi šest branek, což je na pardubický hokejbal poměrně negativní číslo. Pracovali jste v týdnu hlavně na defenzivních pokynech?

Na nějakých cvičeních na bránění a nabírání hráčů v obranném pásmu jsme pracovali. Dle mého názoru spíše musíme zapracovat na komunikaci v jednotlivých pětkách a poté bude vše jednodušší.

A jak se cítíte Vy osobně potom, co se dělo od brzkých jarních dnů? Je ten výpadek ze sezony ještě nyní znát, nebo už je zapomenut?

Překvapilo mě, že po měsíci tréninků na hřišti i pár přípravných zápasech se necítím pořád ve své kůži. Doufám, že brzy se do toho dostanu a budu týmu více prospěšný.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9