1. liga

Rodí se z Ondřeje Tobiáše nový tahoun Komety? Hraji si to svoje. Chci se probojovat do Švýcarska, hlásí

Talentovaný junior Ondřej Tobiáš hájí v 1. Lize barvy poličské Komety a je každým rokem více a více vidět. Body sbírá jako na běžícím páse a řadí se k nejproduktivnějším hráčům celé ligy. Udrží si toto tempo i před MS? Jaké jsou jeho cíle do budoucna? Jak probíhá jeho příprava na Švýcarsko?

Utkání bylo těžké, hlavně, když byl na hřišti Filip Štefka

Dlouhá hokejbalová pauza je u konce, jak jste se těšil na start hokejbalu? Chyběla Vám herní vytíženost?

Na start jsem se velice těšil. Doufám, že z letošní sezóny se odehraje co nejvíce utkání, nejlépe všechna, i když se obávám, že to tak bohužel nebude...

První zápas jste odehráli se Svítkovem, který jste těsně porazili 4:3, jak moc těžké utkání to bylo?

Utkání bylo těžké, hlavně, když byl na hřišti Filip Štefka. Svítkov je kvalitní, mladé mužstvo, ale dle mého jsme zaslouženě získali tři body. Pokud se vyvarujeme častým vyloučením, které nás stály dost sil, tak příště snad vyhrajeme větším rozdílem a dohrajeme utkání v klidu.

Hře chyběl klid na holích

Jak Vám vycházela hra? Byl jste spokojen s týmovou hrou nebo je nutné něco zlepšit?

Z mého pohledu hře chyběl klid na holi, uskakovaly nám míčky, dávali jsme nepřesné nahrávky, ale bylo to první utkání a takové věci se prostě stávají. Jsem přesvědčen o tom, že se to během pár zápasů vrátí do starých kolejí. Až na Karla Gebu, který to bohužel jinak neumí. (vážný výraz)

Váš otec na Vás musí být pyšný, hned v prvním utkání dát gól a na další nahrát, to je co říct. Jste rád, že jste se bodově podílel na výhře?

Snad to udělalo Foxovi radost, ale mě stačí, že jsme získali tři body. To byl hlavní cíl utkání a jsem rád, že jsme ho splnili.

Navíc jste v širší nominaci na MS, takže jste již před sezónou mohl využít Páňa Cup jako přípravu, pomohlo Vám to? Vyhrál jste buly proti Janu Bílému?

Akci jsem si užil, ale jako přípravu jsem to nebral, navíc extraligové týmy hrají úplně jiný styl hokejbalu než ty prvoligové. Velkým plusem pro mě je, že po poličských trénincích v šesti lidech a ve třetině jsem připraven naprosto na všechno, hlavně díky radám našeho kapitána Filipa Štefky, který je i na svůj věk stále aktivní a chodí s námi na všechny tréninky a zápasy. A ano, překvapivě vyhrál. White je výborný hráč.


Ondřej Tobiáš (v červené helmě uprostřed) patří do širšího kádru národního týmu hráčů do 20 let připravujícícho se na MS ve Švýcarsku 2021. Zdroj fotky: fcb HBC Kladno.

Nikomu nic dokazovat nemusím

Příští týden odjíždíte na zápas do Brna, co od takového týmu čekat? Jaké jsou Vaše cíle sezóny?

Od Brna očekávám tvrdý, jednoduchý, ale efektivní hokejbal. Doma jsou v poslední době velice silní, myslím si, že to bude kvalitní utkání. V kabině jsem se o tom s nikým nijak nebavil, ale myslím si, že cíl se nám několik posledních let nezměnil a tím je naprostá dominance nad všemi ostatními zakončená triumfem v lize a samozřejmě pořádnou oslavou.

Plánujete trenérům ještě více dokazovat, že patříte do finální nominace na MS? Budete přes zimu hrát hokej? 

Nikomu nic dokazovat nemusím. Nic takového v plánu nemám. Hraji si svoje, ale do Švýcarska bych se samozřejmě rád podíval. Uvidíme jak se to celé vyvine.

Schyluje se k pikantnímu jihočeskému derby!

O dalším víkendu nás čeká další čtveřice zápasů. Do nedalekého Brna budou zajíždět hokejbalisté Komety, na které bude čekat těžký oříšek, a to Buldoci. Dokážou si s nimi Poličáci poradit na jejich domácím hřišti? Další těžká prověrka čeká na nováčky z Pardubic, jež okusí malenovický asfalt. Budou Čamlíci opět v ráži? Svítkov přivítá na domácím hřišti rezervu extraligové Plzně, jak to dopadne pro Svítkovské tentokrát? Uzmou 3 body? A nejpikantnější zápas se odehraje na jihu Čech, kde nás čeká klasické derby mezi Suchdolem a Prachaticemi, kdo zvítězí?


Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
18 94:52 42
2.
SK Suchdol nad...
18 78:49 37
3.
TJ KOVO Praha
18 73:57 37
4.
Vlčí smečka...
18 64:50 36
5.
Ježci Heřmanův...
18 85:52 34
6.
HBK Bulldogs Brno
18 66:51 33
7.
SK Kometa Polička
18 69:49 31
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
18 69:84 21
10.
TGB Swietelsky...
18 53:73 19
11.
TJ Lokomotiva...
18 43:88 16
12.
HBC Nové Strašecí
18 62:82 15
13.
HBC Malenovice
18 43:114 6