CROSSDOCK Extraliga

Hnízdil přestoupil i kvůli vizi v Mostě. Mrzí mě, jak byl podán můj odchod, otevírá téma

Daniel Hnízdil se stal v létě jednou z velkých posil nově budovaného Mostu. Ten má za sebou úspěšný, ale i nelehký vstup do nové sezony proti Dobřanům. Mostecká souhra však potřebuje čas, což přiznává i Hnízdil, který se v reakci na kladenský klub rozpovídal i o tom, jak to bylo s jeho přestupem.

Ještě jsme nebyli v kompletním složení

Dane, o minulém víkendu za sebou máte vítěznou premiéru 3:0 v dresu Mostu. Výsledek hovoří sice jasně pro vás, na Dobřanech už ale také bylo vidět, že nejsou úplně extraligovým nováčkem, že?

Jak říkáte, Dobřany předvedly velice slušný výkon. Myslím, že první třetinu měly více ze hry, než my, ale naštěstí pro nás nic jim tam nespadlo. Pak přišel pohovor trenéra, naše hra se zlepšila a Dobřany potom skoro nic neměly. Můj laický odhad je, že v klidu můžou bojovat o play off, nehrály vůbec špatně.

Asistoval jste u druhé branky, která padla při početní výhodě, byl gól v třiatřicáté minutě na 2:0 nakonec ten, který definitivně zlomil důrazný odpor Západočechů?

Je pravda, že po druhém gólu se nám hrálo mnohem lépe a vytvářeli jsme si víc a víc šancí. Jen škoda, že tam nic nespadlo, mohli jsme vyhrát větším rozdílem a být dříve klidnější. A asistence v přesilovce? (usměje se) To bylo tak, že jsem jen vyhrál čistě vhazování a pak přišla rychlá střela, kterou zastavila až síť. (směje se)


Jsou právě početní výhody to, kde byste měl Mostu nejvíce pomoct? Rozebíral jste svoji pozici s trenérem Švancarem?

Určitě jsme se bavili o moji roli v týmu, ale to tu nebudu z taktických důvodů prozrazovat. (směje se) Na druhou stranu, můžu určitě říct, že na přesilovkách musíme ještě hodně zapracovat. V zápase jich bylo celkem dost a nebylo to úplně ideální. Tým je úplně nový a zatím se hledá ideální chemie.

V týmu jsou kromě Vás i další novicové, bylo to v prvním utkání hodně znát, že ještě nejste tolik sehraní? A kolik to bude chtít času?

Jak jsem už naznačil, stále hledáme ideální složení. V týmu je zhruba 25 kvalitních hráčů a my jsme zatím ani ten zápas doma a ani na turnaji na Kladně nehráli kompletní - pokaždé někdo z lajny chyběl. Myslím, že sestava se bude krystalizovat celý podzim až na jaro.


Daniel Hnízdil (vpravo) si už takhle přátelsky při zápase s Dominikem Barnošákem zřejmě už neplácne. Zdroj fotky: fcb HBC Kladno

Myšlenku opustit Kladno jsem měl už dlouho

Před časem se objevily detailnější informace o Vašem odchodu z Kladna, který středočeský tým prezentoval tak, že to z Vaší strany bylo značně nefér. Chcete se k tomu nějak vyjádřit?

To, jak můj přestup okomentoval trenér Kladna, není úplně fér vůči mé osobě. Nabídku z Mostu jsem měl už po mistrovství v Košicích a stále jsem přemýšlel, jestli ji příjmu, nebo zůstanu na Kladně. Poslední roky to už ale pro mě nebylo úplně ideální. Už někdy v půlce května po jednom z tréninků jsem si zabalil věci a byl rozhodnutý skončit, ale den poté proběhla schůzka s panem Kadlecem a dá se říci, že se to trochu srovnalo. Jenomže pak začala příprava na novou sezonu a proběhla další schůzka, kde bylo kompletní vedení, řešila se moje situace a až tam jsem se rozhodl dál nepokračoval na Kladně. Rozhodující faktor byl hlavní trenér, protože ostatní o moje služby stáli, ale pan Kadlec byl takový v uvozovkách nerozhodný. Musím však na jeho obhajobu říct, že je pravda, že moje „podmínky“ nejsou standardní. Začal jsem se hodně věnovat sportovnímu rybaření, takže bych nedokázal plnit podmínky tréninků a zápasů, které jsou na Kladně nastavené. Jen mě mrzí, jak byl podán můj odchod, že jsem podrazil kabinu - tak to není! Všichni věděli, jak to mezi námi s trenérem bylo a pár lidí vědělo už po posledním zápase v minulé sezoně, že asi nebudu pokračovat.

V přestupu Vám ale určitě pomohl i fakt, že minimálně nové zásadní postavy Mostu dost dobře znáte, že?

Určitě, svoji roli v tom sehrál Štěpina s Pospou. (Radim Štěpáník a Jan Pospíšil, pozn. red.) Zapomenout ale určitě nesmím ani na trenéra, Sláva Švancar mi představil jeho vizi, jak hrát, jak trénovat a mně se to moc líbí.

Láká Vás i možnost, že můžete pomoct Mostu výrazně rozvířit extraligové vody i s týmem, který hrál teď několik sezon skoro na chvostu tabulky?

Když mi Sláva volal a povídal mi o Mostu, tak tam jasně zaznělo, že pokud to bude trénovat, tak nechce hrát dno tabulky. A že podle toho taky chce poskládat tým, který bude mít minimálně na 5. místo po základní části a play off už je o aktuální formě hráčů. Myslím si, že Most letos má na víc, za mě minimálně semifinále, spíš finále. (usměje se) Přeci jenom, za posledních 13 let jsem odehrál devětkrát finále a nerad bych to měnil, i když jsem přestoupil do jiného klubu. (směje se)


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9