Ženy

Trápila nás neschopnost proměňovat gólové šance, říká i přes vítězství Lysá

V rámci Východočeského přeboru žen 2020 se v sobotu 29. srpna sešlo na zimním stadionu ve Svitavách osm celků. Celkovými vítězkami se staly Bárbíny z Kyjova, jejichž nejlepší hráčkou byla vyhlášena Karolína Lysá.

Potřebovala jsem nový impuls

Jak dlouho se věnujete hokejbalu a co Vás k němu přivedlo?

K hokejbalu jsem se poprvé dostala před dvěma lety prostřednictvím mé spoluhráčky, která mě přivedla do týmu HBK Kyjov. Poprvé jsem do ruky vzala hokejku až na prvním ligovém zápase, takže to pro mě byla výzva. Jelikož se ale už dlouhé roky věnuji florbalu, jisté zkušenosti s technikou a pohybem na hřišti mám. Po letech florbalu jsem potřebovala nový impuls, který by mě zase posunul dál, což mi hokejbal naprosto splnil.

Jak probíhala Vaše letní příprava a došlo v týmu Bárbín k nějakým změnám?

Během letních měsíců můj tým poctivě trénoval na rychlosti, vytrvalosti a síle, zprostředkovaně vím, že tréninky byly velmi náročné, takže věřím, že po fyzické stránce jsme do sezóny připravené. Protože pocházím z Brna a dojíždění do Kyjova je pro mě časově náročné, sama jsem se připravovala na sezónu se svým florbalovým týmem a individuálně silovými tréninky v posilovně.

Ve Svitavách jste se v konkurenci dalších sedmi týmů umístily na prvním místě, můžete být se svými výkony spokojené?

Skvělý výkon na hřišti nás dovedl až na první příčku, takže navzdory nižší produktivitě můžeme být spokojené.

I když se jednalo o turnaj ve formátu 3+1, ukázalo Vám to ještě nějaké rezervy, na kterých musíte do startu Ligy žen zapracovat?

Jedna z věcí, která nás na turnaji trápila, byla (ne)schopnost proměňovat gólové šance. O to víc jsme musely zabrat v obraně, aby nás to nestálo vítězství. Naštěstí máme v týmu plno šikovných hráček, které to dokážou zlomit a skórovat, takže se sezóny nebojím.


Karolíně Lysé se turnaj ve Svitavách nesmírně vydařil. Autor fotky: Jana Nekolová.

Chceme se poprat o nejcennější kov!

Který zápas pro Vás byl nejtěžší?

Ačkoli se z výsledků může zdát, že jsme turnajem propluly bez potíží, každý zápas bylo třeba odmakat naplno. Ve vyřazovacích zápasech, a ve finále především, už si člověk nemůže dovolit udělat chybu, takže minimálně z pohledu psychiky jsou to vždy nejtěžší zápasy.

Ve Svitavách jste byla vyhlášena nejlepší hráčkou týmu, jak moc Vás to potěšilo?

Ocenění si moc vážím, je to pro mě motivace se dál zlepšovat. Dle slov trenéra bylo těžké zvolit jen jednu hráčku. S tím naprosto souhlasím, protože celý tým nechal na hřišti vše, což se promítlo do celkového umístění.

Jak se týmu z Vašeho pohledu dařilo?

Zpočátku jsem se bála, že se po letní pauze budu s hokejkou sžívat delší dobu, nakonec si vše skvěle sedlo, se spoluhráčkami jsme se na hřišti viděly a tvořily si gólové šance. Své rezervy vidím v úspěšném zakončení, ale o to větší motivaci mám do dalších zápasů.

Již brzy začíná Liga žen, jak moc se těšíte na její start?

Po předčasně ukončené hokejbalové i florbalové sezóně se nemohu dočkat startu ligy. Doufám, že letošní ročník nic nepřeruší a podaří se ho dohrát do konce.

Jaké máte cíle pro letošní ročník?

Cíl je jasný. Úspěšně se poprat o nejcennější kov. (úsměv)


Kyjovské Bárbíny vstoupi do 1. kola Ligy žen na turnaji v Berouně! 

Tabulka Liga žen

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Sršni Svitavy
15 42:10 39
2.
HBC Prachatice
15 39:10 38
3.
HBC Svítkov Stars...
15 35:11 38
4.
Panthers Kadaň
15 36:31 26
5.
HBC Enviform Třinec
15 19:28 16
6.
HBC Plzeň-Litice
15 13:31 13
7.
SK Kelti 2008
15 13:39 7
8.
HBC Pardubice
15 3:40 3