Turnaje

Hostivař ovládla ve Skutči JnTJ HM Cup 2020! Hradec druhý, druholigoví Ježci bronzoví

Na východě Čech se uskutečnil JnTJ HM Cup 2020, který navazuje na tradiční HM Cup, který se v minulosti těšil velké tradici a zavítaly na něj i týmy ze Slovenska. Letos Ježci z Heřmanova Městce uspořádali zkrácenou verzi turnaje, na který si pozvali týmy napříč ligami.

Turnaj se uskutečnil v prostředí stadionu ve Skutči a představily se na něm extraligové týmy z Hostivaře a Hradce Králové, prvoligový Svítkov Stars a rezerva pardubického Autoskla a samozřejmě pořadatel z 2. Ligy regionu Východ - Ježci Heřmanův Městec, kteří příjemně překvapili a zaskočili například prvoligové Autosklo B a Svítkov!

Ježci přehráli prvoligový Svítkov!

Turnaj začal velice svižně, a to díky netradičnímu systému, kdy se utkání hrála dvakrát 20 minut a na všechny týmy tedy čekala slušná porce zápasů za dva dny. Hned v prvním utkání se představili pořádající Ježci, kteří ale nezastihli tempo extraligového Hradce Králové a podlehli vysoko 1:7. V druhém utkání turnaje jsme mohli vidět derby mezi Svítkovem a pardubickou rezervou, která je novým účastníkem 1. Ligy s mnoha juniory v sestavě. Toto derby vyznělo jasně pro hokejbalisty Autoskla v poměru 7:2. V krásném extraligovém klání přehrála Hostivař Hradec Kralové 5:4 a šla si za vítězstvím v turnaji. Domácí Ježci poté vyzvali svítkovské Hvězdy a zápas to byl až na výjimky jasný a Heřmanův Městec zvítězil 5:2.

V posledním utkání sobotního programu vyzval favorit z Hostivaře Pardubice a potvrdil roli favorita a připsal si další vítězství za výhru 5:3. Sobotní program ukázal, že pořádat tento turnaj nebyla žádná chyba a všechny týmy se kvalitně připravily na start svých soutěží. „Jednoduše řečeno, nechtěli jsme mrhat silami všech na cestování a zajištění všeho okolo pro přípravné zápasy. HM CUP jako turnaj měl kdysi v kalendáři velkou tradici, účastnilo se ho 12 týmů, jezdily i ze Slovenska a vždy měl velkou kvalitu. Zrušená sezóna nám ani jinou možnost nedala, než zkusit tuto cestu,“ zdůvodnil pořádání turnaje trenér Ježků Josef Kozel.


Druholigový tým Ježků z Heřmanova Městce jasně ukázal, že patří do vyšší soutěže a cesta za postupem do 1. Ligy může směle pokračovat. Zdroj fotky: fcb Ježci Heřmanův Městec.


Ježci pokračovali ve výborné hře, Hostivař si dokráčela pro zlato

V nedělním programu ukazovaly svou dominanci extraligové týmy, když si Hostivař poradila ve vyrovnaném duelu z Heřmanovým Městcem a poté i se Svítkov Stars a bez ztráty bodu si došla pro zlatou pozici v turnaji. Hradec Králové si poradil s oběma prvoligovými celky v celkovém skóre 10:1 a upevnil si tak druhé místo v turnaji. Jediný druholigový celek Ježci Heřmanův Městec se prezentovali velice sympatickou hrou a dokráčeli pro třetí místo. Rezerva pardubického Autoskla zvítězila na turnaji pouze jednou a stačilo to na 4. místo v turnaji. Bez bodu se na posledním místě umístil Svítkov Stars.

Turnaj na zimním stadionu ve Skutči se povedl a ukázalo se, že pořádat turnaj s týmy napříč soutěžemi byl velice dobrý nápad. „Chtěli jsme pro náš tým srovnání s kluby, které jsou zvyklé hrát vyšší soutěže. My trpělivě do 1. Ligy míříme a mám za to, že letos na jaře bychom i měli velkou šanci se tam sportovní cestou vrátit. Bohužel korona to viděla jinak… A navíc si myslím, že dlouhodobě vedeme velmi korektní vztahy s kluby okolo nás, což se projevilo i na rychlé domluvě se všemi účastníky. V podstatě v řádu tří až čtyř dnů jsme měli turnaj obsazený Extraligou i 1. Ligou,“ dodává lodivod Ježků a předseda klubu v jedné osobě Josef Kozel.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
19 94:42 51
2.
HC Kert Park Praha
19 92:41 44
3.
Elba DDM Ústí nad...
19 68:35 44
4.
HBC Kladno
20 69:44 40
5.
HBC Svítkov Stars...
20 67:57 34
6.
SK Hokejbal Letohrad
19 55:58 28
7.
HBC Pardubice
19 64:63 25
8.
HbK Karviná
18 54:74 21
9.
HBC Hradec...
18 37:57 17
10.
TJ Snack Dobřany
19 36:68 16
11.
HBC Plzeň
19 41:67 15
12.
HBC Prachatice
17 29:100 4