Turnaje

Kelti zažili atraktivní mezinárodní zkušenost! Na silně obsazeném Vranov Cupu to dotáhli do čtvrtfinále

Mužský „A“ tým druholigových Keltů z Berouna se ve druhé půli srpna zúčastnil Vranov Cupu, který se nakonec konal ve slovenském Trebišově, kam byl ze zdravotních důvodů spojených s koronavirem přesunut právě z Vranova nad Topľou. Z Berouna se Kelti vydali na dlouhou osmihodinovou cestu vlakem.

Trenér Matys obdržel na poslední chvíli několik omluvenek, a tak s sebou vezl nepočetný a velmi mladý kádr. Jak se Keltům na prvním tripu na Slovensko dařilo? To se dočtete v článku!

První den navečer Kelti ještě stihli absolvovat jeden trénink a seznámit se tak s asfaltovým povrchem, na který nejsou zvyklí. Tým byl po dohodě doplněn místním zkušeným borcem Martinem Šalamonem, který do hry Keltů po úvodním rozkoukávání dobře zapadl. Pro play off pak Kelty doplnil, z důvodu řady drobných zranění, další trebišovský plejer David Vereš.


Kelti na silně obsazeném turnaji v Trebišově nezklamali a proti slovenským extraligovým plejerům předvedli výtečné výkony. 

Kelti v základní části vyhráli 3 z 5 zápasů!

SK Kelti vs. Vranov nad Topl‘ou U40 1:1

První zápas skupiny odehráli Berounští s papírově nejslabším soupeřem. I tak ale dali první gól slovenští kolegové, když brankář Günther při samostatném úniku nedokázal čelit povedenému bekhendovému blafáku. Kelti na svého soupeře tlačili a vytvářeli si spousty příležitostí ke vstřelení branky. Vyrovnat dokázal zkušený centr Beneš. Ani po vyrovnání šance Keltů nevymizely, avšak gól už diváci neviděli. Berounští tak dostali hned v prvním zápase lekci z produktivity.

SK Kelti vs. Universal Košice 1:0

Ve druhém zápase padl jediný gól. Dal ho ten nejzkušenější z berounské výpravy, Roman Novák, jenž téměř z nulového úhlu dokázal po důrazu benjamínka Vácy dorazit balónek ze vzduchu a rozvlnit síť. Nutno podotknout, že soupeř měl hodně šancí a velmi dobrý výkon podal brankář Jakub Günther. Trochu se štěstím tak Kelti vydřeli svou první výhru na turnaji.

SK Kelti vs. Levíčatá Humenné 1:4

Brzký ranní zápas s humennskými Levíčaty byl pro Kelty náročný, zvlášť, když značná část z nich byla společensky unavená. I přesto se Kelti snažili bojovat. Marek Kohout, kterého slovenský turnaj zastihl ve velmi dobré formě, vstřelil pěkný gól po sólu téměř přes celé hřiště. To ovšem ale nestačilo a Kelti prohráli 1:4.

SK Kelti vs. Leopoldov Poprad 2:4

I v druhém sobotním zápase museli Berounští skousnout porážku. Tentokrát však po dobře rozehraném zápase. Ještě ke konci druhé poloviny byl stav vyrovnaný 2:2, ale Leopoldov dokázal minutu před koncem skórovat a dostal Kelty do těžké situace. Ti zkusili hru v šesti. Výsledkem byl však jen další gól Popradu do prázdné berounské branky.

SK Kelti vs. Hbk Diaková 2:0

V posledním zápasem základní skupiny se Kelti mohli vyhnout brzkému rannímu osmifinále, museli ale vyhrát. A to se jim podařilo. První gól Berounských má trochu na triku i gólman soupeře, když propustil střelu Taufera ze středního pásma. Druhý gól, jenž zajistil Keltům klid, vstřelil Beneš. Berounský tým tak zakončil skupinu na třetím místě z šesti s bilancí dvou výher, jedné remízy a dvou proher.


Kompletní fotogalerie z Vranov Cupu 2020 najdete na jeho facebookovém profilu: ZDE!

Kelti v osmifinále přetlačili mladý tým „domácích“

SK Kelti vs. HMHK bauska. Vranov nad Topľou 3:2sn

V osmifinále potkal Berounské soupeř složený převážně z „domácích“ juniorů. A ti neodehráli vůbec špatný zápas. Ještě chvíli před koncem vedli 2:0 a byli aktivnějším týmem. Avšak Kelti na konci zapnuli a vytvořili si tlak. Nejdříve snížil důrazný Kohout. Zbýval jediný gól k vyrovnání. Kelti odvolali brankáře a vsadili všechno na jednu kartu. A dvacet osm vteřin před koncem dokázal z předbrankového prostoru bekhendem k tyči srovnat Taufer.

Šlo se tak na nájezdy, ve kterých byli úspěšnější Kelti, za které skóroval dvakrát Bureš a jednou Beneš, přičemž Günther předčil svého mladičkého gólmanského kolegu v dresu Vranova.

Ve čtvrtfinále vystavili berounské družině stopku pozdější mistři!

SK Kelti vs. HBC East West 1:4

Na Kelty vyšel ve čtvrtfinále pozdější vítěz turnaje. Tým, ve kterém hrál například letošní vítěz bodování slovenské hokejbalové extraligy Branislav Štefan, podával na turnaji skvělé výkony. A tento soupeř byl nad síly Keltů. Kelti sice nehráli nejhůře, ale to nestačilo. První třetina skončila jasně pro soupeře v poměru 3:0, ve druhé Kelti trošku srovnali krok, snížili na 1:3 a dvě minuty před koncem si vytvořili tlak podpořený hrou bez brankáře, jenže soupeř pečetil.

Turnaj nelze, navzdory konečnému 8. místu, hodnotit negativně. Mladičký „A“ tým si kromě zkušeností odvezl i hodně výher z turnajové tomboly, nové známosti a spousty zážitků. Turnaj prověřil, na čem by měl tým před startem nové sezóny ještě zapracovat, aby byl dobře připraven.

Sestava Keltů na turnaji: Jakub Günther – Jakub Bureš, David Volf, Martin Šalamon, Martin Maršoun, Daniel Matys, Matěj Taufer, Ondřej Beneš, Roman Novák, Adam Váca, Marek Kohout, Václav Patzenhauer, David Vereš (pouze playoff).

Ohlas trenéra Keltů Dana Matyse k turnaji: „Turnaj hodnotím po všech stránkách velmi pozitivně. Předvedená hra na asfaltu mě moc potěšila a největším zadostiučiněním bylo to, že jsme dokázali konkurovat i porážet týmy s hráči slovenské extraligy. Mrzí mě jen to, že konečné pořadí neodpovídá výkonu kluků, zasloužili si být výš. Každopádně velká zkušenost pro celý tým, a hlavně super strávený víkend s hokejbalem. Ještě jednou posílám pozdrav na Slovensko! Díky moc za pozvání a výbornou organizaci!“


8. místo z 12 účastníků není vůbec špatný výkon.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9