Extraliga juniorů

Účast na Mistrovství světa by byl splněný sen a já pro to udělám cokoliv! hlásí Jiří Štěpánek z Prachatic

Mistrovství světa ve Švýcarsku do 18 let nás čeká už příští rok a reprezentační osmnáctka se představila na campu v Přelouči, kam byl také nominován prachatický útočník Jiří Štěpánek. Střelec s osmičkou na zádech již ve svém mladém věku bude nastupovat v 1. Lize mužů.

Talentovaného jihočeského útočníka budeme moci vídat i v dalších dvou soutěžích, takže nebude mít o vytížení nouzi. V jakých soutěžích to bude, nebo jaké jsou jeho sportovní vzory se dozvíte v rozhovoru pro redakci hokejbal.cz.

Je to šance se ukázat

Jirko byl jste nominován na reprezentační kemp v Přelouči, co to pro Tebe znamená?

Nominace na camp pro mě znamená hodně. Vím, že to je šance se ukázat a probojovat se na Mistrovství světa, ale moc dobře vím, že všichni kluci, co tam jsou patří mezi nejlepší v republice a patří mezi nejlepší hráče ve svých týmech, takže to bude hodně těžké, ale jsem na to připraven.

Bude Mistrovství světa ve Švýcarsku Vaším hlavním cílem příští sezónu?

Mistrovství světa ve Švýcarsku je určitě mým cílem do příští sezóny. Probojovat se na šampionát by byl určitě splněný sen a jsem schopen pro to udělat cokoliv.


Čekají mě hned tři soutěže

V jakém týmu a kategorii budete hrát v následujícím ročníku? Je možné, že Vás uvidíme v jiném dresu než v tom prachatickém?

V nadcházející sezóně budu oblékat dres prachatické juniorky a prachatického áčka v 1. Lize. Ještě budu nastupovat za Volary Flames v krajské lize, jelikož se u nás v Prachaticích rozpadl C tým, tak se mi Ondra Nechutný ozval, jestli bych si nechtěl zahrát za Volary, tak jsem s radostí souhlasil, jelikož se s klukama z Volar dobře znám.

Jak probíhá Vaše letní příprava? Připravujete se individuálně nebo jen s týmem?

Individuální přípravu jsem začal hned po koronavirové pauze. Chodil jsem cvičit s kamarádem hokejistou a také jsem chodil hrát inline hokej i lední hokej. Tréninky v klubu jsou samozřejmostí.


Junioři z Prachatic nechtějí být v nadcházející sezóně jen do počtu. Autor fotky: Iva Janoušková ml.

„Prachatický Ovečkin“

Máte nějaké sportovní vzory, které Vás motivují?

Mými sportovními vzory jsou určitě Alexander Ovečkin a Connor McDavid, patří v klubech i v celé NHL mezi nejlepší hráče a střelce, což chci být i tady v Prachaticích.

Hodně sportovců si potrpí na různé rituály. Patříte mezi ně nebo na tyto zvyky nevěříte?

Moc rituálů nemám, spíš takové rutiny před zápasem. Snažím se chodit první do šatny, abych si připravil hokejky a poslechnu si před zápasem hudbu, která mě nabudí. Rozhodně nepatřím k těm hráčům, kteří se soustředí celou dobu na zápas, to mi nevyhovuje. Snažím se vtipkovat do poslední chvíle.