Turnaje

Legendy Coma teamu ovládly 1. ročník Coma cupu! Zesnulému Ondřeji Buchtelovi byl vzdán hold

Již minulý rok se rozhodl ústecký tým z oblastní soutěže Coma team uspořádat letní turnaj. Tehdy nesl název Memoriál Otty Eisnera. Letos se rozhodl jeden z nejtradičnějších týmů uspořádat vlastní turnaj pod názvem Coma cup.

Coma team vyslal do boje hned tři týmy 

Do turnaje, který proběhl 25. července, se tak zapojily Legendy Coma teamu, Young guns Comy a současný Coma team, toto trio doplnili Pivní veteráni a nově vznikající tým Vlčí smečka, která se světu představila hned druhý den, prostřednictvím sociálních sítí povedeným promo videem.


Legendy vítězem

Hrálo se systémem každý s každým a nechyběly ani netradiční dovednostní soutěže. Mezi favority turnaje patřil aktuální výběr Coma teamu a Vlčí smečka, ale jak tomu tak bývá, i tento turnaj byl jedno velké překvapení. Legendy Coma teamu, za které nastoupil například i slovenský hokejista Marek Hovorka nebo dlouholetý hokejbalový reprezentant Miroslav Růžička nedal nikomu šanci, a nakonec si dokráčel pro první místo, když ztratil bod pouze s Vlčí smečkou za výhru po nájezdech, kde rozhodl právě Miroslav Růžička.

Na druhém místě se umístil nový ústecký tým Vlčí smečka, který podlehl pouze vítězi turnaje a tato prohra na nájezdy stála smečku první místo, i přesto, že v zápase vedla už 2:0, ale nakonec padla 2:3 po nájezdech. Až na třetím místě se umístil Coma team, který nestačil na své Legendy ani na Vlčí smečku. Na 4. pozici skončili Pivní veteráni, které může těšit, že nejlepší střelcem turnaje se stal jejich hráč Vojtěch Červinka. Na posledním místě skončili mladé naděje Comy Young guns, borci z tohoto týmu se ale prezentovali běhavou hrou a do budoucna jistě budou přínosem pro Coma team.


Legendy Coma teamu vítězem kvalitně obsazeného turnaje. Zdroj fotky: fcb HBC Coma Team

Netradiční dovednostní soutěže? Pět proti gólmanovi!

Již minulý rok na memoriálu Otty Eisnera jsme mohli vidět netradiční dovednostní soutěže a jinak tomu nebylo ani tento rok. Soutěž v nájezdech ovládli Young guns a ukázali tak svou šikovnost. V soutěži pěti proti brankářovi, která je zrádnější, než se zdá, zvítězila Vlčí smečka, díky své unikátní kruhové formaci a nejoblíbenější a nejsledovanější dovednostní soutěž, pivo na ex měla stejného vítěze jako minulý rok a to „Sapiho“ z týmu Legend.

Nezapomnělo se ani na OndruTurnaj měl bohužel i jednu smutnou chvilku. Účast na turnaji přislíbil i Ondřej Buchtela, který bojoval se zákeřnou nemocí. Ondra bohužel den před turnajem svůj boj prohrál. Na turnaji se objevili Ondrovi rodiče a sestra, kteří vzkázali, jak moc se Ondra na turnaj těšil a byl jim předán čestný dres Coma teamu. Mezi týmy se vybrala i částka přes 12 tisíc korun, která poputuje rodičům Ondry.


Ondřej Buchtela se měl představit na hokejbalovém turnaji Coma Cup, bohužel prohrál boj se zákeřnou nemocí. Čest jeho památce! Zdroj grafiky: www.hokej.cz

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9