CTM a HCŽ

Přístup a výkony většiny hráčů byly na výborné úrovni, těší po Campu talentované mládeže Martina Komárka

Zimní stadion v České Třebové a jeho přilehlé sportoviště se od 19. července do 1. srpna staly útočištěm tradičního Campu talentované mládeže a Hokejbalového campu žen. Hlavní trenér letních soustředění Martin Komárek nezastírá, že i přes všechna opatření proběhl letošní ročník na výbornou.

Změny prostředí jsme se obávali

Další ročník Campu talentované mládeže je definitivně minulostí. Jak hodnotíte změnu prostředí z Litomyšle na Českou Třebovou? Splnilo zázemí, stravování i sportoviště veškeré představy?

Musím otevřeně říci, že jsme se s kolegy z organizačního týmu změny prostředí velmi obávali, neboť úroveň zajištění campu v Litomyšli byla na obrovsky vysoké úrovni. V rámci všech campů jsme měli možnost sbírat postřehy, vyhodnocovat je a srovnávat s Litomyšlí. Velkým benefitem bylo snížení dochozí vzdálenosti k zimnímu stadionu a také významně lepší úroveň zázemí na ZS.

Čekala Vás oproti minulým ročníkům Campů talentované mládeže nějaká opatření či omezení vzhledem k letošní hektické době?

Ano, po této stránce se změnila řada bodů a v mnohých aspektech jsme změnili naše stávající postupy. Velké poděkování náleží jednak krajské hygienické stanici Pardubického kraje a také provozovatelům sportovišť, internátu a stravování, kteří odvedli v dodržování hygienických norem maximum práce. Nerad bych opomenul také disciplinovanost a pochopení hráčů, kteří k většině omezení nebo nutných kroků přistoupili velmi zodpovědně.


Prostředí Campů v České Třebové nakonec nabídlo profesionální příjemné podmínky! Zdroj fotky: mladeznickyhokejbal.rajce.idnes.cz 

Camp pro dívky? Nejlepší z dosud zrealizovaných!

Jak z Vašeho pohledu hráči pracovali? Byli jste s jejich přístupem jak v mladší kategorii do 13 let, tak v rámci druhého turnusu hráčů do 16 a 19 let, spokojeni?

Všechny campy je možné po sportovní stránce hodnotit velmi pozitivně. Přístup a výkony většiny hráčů byly na výborné úrovni. S hráči ve starší kategorii campu byla radost pracovat, před výkony borců v takovém horku a v takové frekvenci tréninkových jednotek je třeba smeknout. Na campu U13 bylo patrné velké nadšení a chuť hráčů na sobě pracovat.

V České Třebové se uskutečnil i Hokejbalový camp žen. Dle slov trenérů národního týmu žen dorazily opravdu  hráčky odhodlané na sobě pracovat a všichni včetně trenérů si camp užili. Souhlasíte? (úsměv)

Letošní HCŽ lze hodnotit po stránce organizace a sportovní úrovně jako nejlepší z dosud zrealizovaných campů pro dívky. Kolega trenér Karel Manhart byl nadmíru spokojen, což je významný indikátor. Je nutné podotknout, že výkony děvčat a velmi přátelská atmosféra byla velmi motivační pro všechny přítomné. Velmi pozitivně lze hodnotit také jednodenní souběh s campem U13, který byl přínosný pro děvčata i hráče z kategorie U13.

Bylo znát, že se zrušila sezóna 2019/20 a hráči dlouho netrénovali a nehráli zápasy? Museli jste zvolit na začátku campů určité zapracování, aby se hokejbalisté a hokejbalistky opět dostali do „hokejbalového života“?

Hodně jsme to rozebírali s trenéry a k tomuto tématu se vraceli. Na campu U13 jsme měli větší míru zranění a únavových záležitostí, na hráčích bylo patrné, že absence pravidelného tréninku je znát zejména na kondiční připravenosti. U starší věkové kategorie nám dva dny trvalo dát zejména kombinačním prvkům v rámci součinnosti dvou hráčů větší myšlenku a dopilovat detaily tvořící celek v podobě výkonu jednotlivců k větší plynulosti a přenositelnosti do utkání. Osobně to přičítám absenci zápasové praxe v jarní části roku.


Úroveň hokejbalového campu žen byla na vysoké úrovni, což kvitovali i reprezentační trenéři. Zdroj fotky: mladeznickyhokejbal.rajce.idnes.cz 

Bylo mi ctí s celým týmem trenérů i všemi hráči a hráčkami pracovat

Jak nyní budete postupovat ve výběru místa dalšího konání CTM a HCŽ 2021? Kdy se mohou rodiče, hráči a hokejbalistky těšit na informace ohledně dalšího ročníku?

To je velmi těžká otázka. Všechny postřehy si chceme v klidu vyhodnotit a zvážit všechna pro a proti. Možnosti v České Třebové na nás udělaly velký dojem, na druhou stranu Litomyšl má díky dlouholeté tradici takové zvláštní kouzlo a až mýtický podtext. Sedneme na to s týmem trenérů a jistě najdeme východiska.

Ve druhém týdnu v srpnu Vás ještě čeká CRD ve Svitavách pro hráče do 15 let. Bude tento camp v něčem odlišný oproti tomu v České Třebové a proč jste se rozhodli pro jeho organizaci?

Pozitivní podněty k CTM již 3 roky zpátky směřují k rozšíření projektu o další camp. Velmi dlouho jsme tuto myšlenku řešili, letos se k realizaci otevřel prostor na ZS Svitavy. Camp bude v mnohém podobný s CTM, nicméně máme připraveny i novinky a některé inovace. Základem pro realizaci tohoto campu je stále se rozšiřující realizační tým trenérů a trenérek, který se za poslední 3 roky zdvojnásobil. Právě v nadšení trenérského týmu a neuvěřitelně pozitivní, přátelské a růstové atmosféře vidím velký vnitřní potenciál akce. Trenéři na CTM mne opět utvrdili, že jsou skvělým týmem osob a letos i předčili několik let vysoko položenou laťku profesionálního přístupu k projektu. Klobouk dolů, bylo mi ctí s celým týmem trenérů i všemi hráči a hráčkami pracovat.


Trenéři dali společně s hráči a hokejbalistkami do campů vše! Na fotce je mladší skupina chlapců kategorie do 13 let. Zdroj fotky: mladeznickyhokejbal.rajce.idnes.cz 

>>KOMPLETNÍ FOTOGALERIE Z CTM A HCŽ 2020<<

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
19 94:42 51
2.
HC Kert Park Praha
19 92:41 44
3.
Elba DDM Ústí nad...
19 68:35 44
4.
HBC Kladno
20 69:44 40
5.
HBC Svítkov Stars...
20 67:57 34
6.
SK Hokejbal Letohrad
19 55:58 28
7.
HBC Pardubice
19 64:63 25
8.
HbK Karviná
18 54:74 21
9.
HBC Hradec...
18 37:57 17
10.
TJ Snack Dobřany
19 36:68 16
11.
HBC Plzeň
19 41:67 15
12.
HBC Prachatice
17 29:100 4