CROSSDOCK Extraliga

První finálový souboj ovládl Kert Park! Ve vyrovnaném utkání prohrála Hostivař rozdílem jedné branky

CROSSDOCK Extraliga měla v sobotu na programu první finálové utkání. Hostivař domácí fanoušky rozradostnila už ve druhé minutě, ale po první a druhé části bylo skóre nerozhodné. Napínavý zápas pak rozhodli hosté ve třetí třetině, kde vsítili dva góly během minuty. Domácím se podařilo jen snížit.

HBC Hostivař vs. HC Kert Park Praha 3:4 (1:1, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 2. Hrabár (Čejka), 27. Kucharčík (Smola, Čejka), 36. Hrabár (Čejka, Diviš) – 6. Jágr (Zvonek, J. Kruček), 20. Laurinc (Zvonek), 35. Jágr (J. Kruček), 36. Zvonek.

Střely: 37:29, vyloučení: 9:8, přesilovky: 4:5, využití: 0:2, oslabení: 0:0, diváků: 462.

Hráči Hostivaře a Kert Parku vyběhli do prvního finálového utkání před početnou návštěvou. Ke hřišti zamířilo 462 diváků a hned ve druhé minutě viděli první gól. Ranou od modré čáry se o něj postaral Jiří Hrabár a poslal domácí do vedení. Zanedlouho se poprvé vylučovalo na straně Hostivaře a hosté skvělou úspěšnost přesilových her potvrdili. Na modré napřáhl Vojtěch Jágr a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. O chvíli později se vrátka na trestnou lavici postupně otvírala na obou stranách, ale tentokrát se nikdo neprosadil. Už v první třetině nechyběly ani potyčky a trestné minuty před první přestávkou ještě přibyly.

Za vyrovnaného stavu vstoupily oba týmy do druhé části. Skóre se tam měnilo ve dvacáté minutě, kdy  míček vyslal na branku od modré čáry Jakub Laurinc. Domácí si pak zkomplikovali situaci vyloučením, ale oslabení zvládli. Následně se jim nepodařilo odpovědět ve své přesilové hře, ale po jejím skončení zamířil přesně z levého kruhu Samuel Neo Kucharčík. Ve druhé patnáctiminutovce už pak brankáři žádný gól neobdrželi.

Do třetí části si hosté přenesli přesilovou hru, ve které se Hostivař ubránila, ale ve třicáté páté minutě v dalším oslabení inkasovala. Na pravém kruhu se do míčku opřel Vojtěch Jágr a hostivařského gólmana překonal podruhé v utkání. Po necelé minutě zařídil Kert Parku dvoubrankové vedení Dalimil Zvonek, který nejprve neuspěl, poté oběhl branku a ležícího Bryknera už překonal. Domácí si poté vyžádali oddechový čas a Jiří Hrabár z dálky snížil. V další minutě už se Hostivař radovala z vyrovnávací trefy, ale gól nebyl uznaný kvůli přihrávce rukou. Pak už se hostivařským hráčům nepodařilo odpovědět ani ve hře bez brankáře a v prvním souboji si těsnou výhru zapsal Kert Park.

Stav série: 0:1.

Ohlasy trenérů:

Tomáš Ruda (HBC Hostivař): První finálový zápas play off měl dobrou úroveň. Obě strany předvedly kvalitní výkon. Bylo vidět, že se oba týmy poctivě připravovaly a nastudovaly hru soupeře. O výsledku pak rozhodly detaily. Věřím, že se z našich chyb poučíme, v dalších zápasech je opakovat nebudeme a play off dotáhneme do vítězného konce.

David Kuna (HC Kert Park Praha): Jsme samozřejmě šťastní, že jsme první utkání vyhráli, vedeme 1:0, a to je pro nás hodně důležitý vstup do finále. Závěr utkání jsme dobře odbojovali, jak jsme si představovali, jen škoda, že jsme zbytečně inkasovali gól na 4:3. Myslím, že za stavu 4:2 jsme v té části zápasu byli lepší a zbytečně jsme soupeře pustili na dostřel. Utkání bylo celkově hodně vyrovnané. Ve druhé třetině jsme se nechali trochu zatlačit zbytečnými chybami, řekl bych až hloupými, a zkraty některých hráčů, kde jsme v přechodové fázi hodně riskovali a zbytečně jsme tam ztráceli a pouštěli Hostivař zpět do protiútoků. A tam rychlostní typy hráčů na tyto situace mají, hlavně do přečíslení, takže první polovina druhé třetiny pro nás nebyl dobrý úsek zápasu, ale nějak jsme se z toho vyhrabali a pak jsme utkání zlomili na svou stranu. Hodně nám pomohl gól na 2:1 po buly a pak si myslím, že jsme se trochu uklidnili, zápas zpět srovnali a poté jsme to ve třetí části strhli na svou stranu. Jsem hodně rád, že vedeme 1:0, o to se nám půjde příjemněji do zítřejšího zápasu, ale to samozřejmě nic neznamená.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1
HBC Hostivař
22 109:51 57
2
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4
HBC Kladno
22 71:50 40
5
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7
HBC Pardubice
22 85:72 31
8
HbK Karviná
22 60:81 24
9
HBC Plzeň
22 48:80 18
10
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11
HBC Hradec...
22 46:84 17
12
HBC Prachatice
22 42:130 9