Extraliga dorostu

Beroun zůstává jako poslední bez ztráty bodu. Oba pardubické celky tentokrát zaváhaly

Svítkov ztratil v Hradci první bod. Pardubice naplno nebodovaly už čtyřikrát v řadě. Hostivař odešla vítězně i ze druhého pražského derby. Beroun zůstává po výhře v Budějovicích jako jediný stoprocentní. Opava proti Ježkům získala vytoužené premiérové body v letošním ročníku.

Nadstavba – Skupina A – Východ

Svítkov ztratil první bod, Kert Park potrápil Pardubice, Hostivař ovládla derby proti Rebelům

Hradec Králové na domácí půdě proti Svítkovu dvakrát vedl, v obou případech ale soupeř dokázal vyrovnat. Na gól Zamastila odpověděl ve druhé třetině Jánský. Když pak vedení domácím vrátil Tichý, z kraje třetí třetiny opět vyrovnal Flamík. Zápas se dostal až do prodloužení, kde druhý bod za výhru 2:3 Svítkovu vystřelil v přesilové hře Drahoš. Detailněji utkání přiblížil trenér hostů Hlavsa: „Těžko zápas hodnotit. Po první třetině prohráváme 0:1. Dáme soupeři tři přesilovky, z toho dvě za špatné střídání. Na druhou třetinu přijeli kluci z juniorky a zápas, i přes enormní únavu, vzali do svých rukou, a my tak získali potřebné 2 body k prvnímu místu. Chyběl drajv v zápase, hlavně od čerstvých hráčů. Hradec hrál opět dobře v obraně, a nám to jako vždy dělalo problém. Před závěrečným kolem jsme první v tabulce a nyní se již budeme soustředit na čtvrtfinále, které začíná za 14 dnů. V příštím zápase si odpočinou opory, a pevně věřím, že zbytek týmu předvede výkon na hranici svých možností."

Kert Park poprvé v nadstavbě bodoval, další ztrátu zapsaly Pardubice. Pražané měli lepší vstup do zápasu a první třetinu v jejich prospěch získal svou trefou Voženílek. Druhá třetina nabídla opačný scénář. Pardubice třemi góly otočily zápas, když se postupně prosadili Chýle, Landsman a Pletánek. Třetí třetina však znovu vyšla lépe domácím a po kontaktní brance kapitána Drnce vyrovnal necelé 3 minuty před koncem základní hrací doby Větrák. V tomto zápase došlo až na nájezdy, ve kterých si hosté už druhý bod pohlídali. Rozhodující pokus patřil Doležalovi. Vítězství 3:4 po nájezdech bylo už třetím dvoubodovým ziskem Pardubic v letošní nadstavbě, ve které jim před posledním kolem patří třetí místo.

Pražské derby v Hostivaři nabídlo zajímavou přestřelku mezi domácím mužstvem a konkurenčními Rebely. Díky povedenému závěru úvodní třetiny se Hostivař dostala do dvougólového vedení. Obě trefy obstaral Hradil. Ve druhém dějství oba týmy využily přesilovou hru. Za domácí nejprve navýšil vedení Trajer, za hostující celek následně snižoval Koch. Ke konci třetiny ještě domácí navýšili náskok zásluhou Skály. V závěrečné patnáctiminutovce hosté zdramatizovali vývoj utkání, ačkoli znovu inkasovali jako první. Po brance Krutského dokonal dvěma góly hattrick Koch. Následně ještě snižoval Adam. Výsledek 5:4 už ale Hostivař pohlídala a po předposledním kole jí patří druhá příčka.


Nadstavba – Skupina A – Západ

Plzeň si z Blatné odvezla čisté konto, Kelti opět zvítězili, Elba nadělila Kladnu desítku

Blatná nenavázala na úspěch s Kladnem a doma proti Plzni jasně podlehla. Dominantní výkon Mečounů nastartoval v početní výhodě Kořínek, ještě před změnou stran pak skóre navýšil Zelinger. Ten pak zaznamenal i jedinou branku druhé třetiny. Definitivně rozhodla třetí třetina, kdy Plzeň skórovala třikrát a došla si pro jasnou výhru 6:0. O závěrečné branky se postarali Kotrouš, Bárek a Chán. Pod vítězství hostů se podepsala i vysoká úspěšnost při hře v početní výhodě.

Stoprocentní bilanci prodloužil Beroun a zůstává jako jediný bez ztráty bodu. Kelti si tentokrát vyšlápli na České Budějovice. Skóre první třetiny otevřel z přesilové hry domácí Urban. Za Pedagog hbitě vyrovnal Toman, taktéž v početní výhodě. Vedení ale za další minutu Berounu vrátil Šafra. Do druhého dějství vstoupily lépe Budějovice a ve 21. minutě přišla odměna v podobě vyrovnání z hokejky Šimka. Ještě před druhou přestávkou se Kelti znovu chopili vedení, když se prosadila Kosinová. Závěr zápasu už patřil domácím, kterým brzké navýšení skóre obstaral Šlechta. V posledních minutách navíc skóroval i Hasal a výkon svého mužstva podtrhl gólem do prázdné brány Babka. Hostující Křiváček snížením už nic nezmohl a jeho tým podlehl 3:6.

Zatímco junioři Kladna směřují do finále, dorostenci se v letošním ročníku stále hledají. Elba po Budějovicích deklasovala i Rysy a nadále drží druhou pozici. Už v první minutě rozvlnil síť domácích Čaloun, ale po zbytek třetiny gól nepadl. Třemi góly odskočili hosté až ve druhém dějství, ale Kladno v závěru třetiny ještě zabojovalo a udrželo si šance na bodový zisk. Na druhý gól Čalouna a dva zásahy Dobrodinského ve 30. minutě bleskově za sebou reagovali Soukup a Jungmann. Ve třetí třetině se ale domácím nepodařilo navázat a Ústí předvedlo svou ofenzivní sílu. Hattrick završil Dobrodinský, Čaloun stihl skórovat dokonce čtyřikrát, další dva góly pak připsal Šimic a jednou se prosadil Kučera. Na konečných 3:10 pouze upravoval při početní výhodě Novák.

Nadstavba – Skupina B – Východ

Opava proti Ježkům dosáhla na první body v sezóně, Letohrad otočil utkání se Svitavami

Premiérové body v letošní sezóně získala Opava. Beznadějně poslední tým soutěže vtrhl do utkání s Heřmanovým Městcem dvěma góly, o které se postarali Kočí s Kopeckým. K obratu ve druhém dějství zavelel ve vlastním oslabení Mareček. Ježci ve třetí třetině dokonce vyrovnali zásluhou Starého. Klíčový moment pak přišel ve 35. minutě, kdy vedení na domácí stranu vrátil Škarda. Z této branky se Ježci už nevzpamatovali a při hře bez brankáře inkasovali ještě dvakrát. Necelé dvě minuty před koncem odkrytou síť soupeře využil druhou trefou Kopecký a na konečných 5:2 upravil v poslední minutě Palyza. Opava tak konečně po 21 pokusech okusila radost z vítězství.

Napínavý střet se odehrál v Letohradu, kde Jeleni hostili Svitavy. Domácí Prokop dvakrát skóroval v závěru první třetiny, mezitím se ale prosadil i hostující Šťovíček. Druhá třetina byla v režii Sršňů. V úvodu se trefila Radová, ke konci pak zvyšoval Kukla. Letohrad se do zápasu vrátil skvělým výkonem ve třetím dějství. Nejprve snižovala Halbrštátová. Druhým gólem ozdobil přesilovou hru Šťovíček, a nakonec početní výhoda pomohla ke gólu i v případě Nerudy. Zápas došel až do nájezdů, ve kterých se jako jediný gólem blýskl domácí Schwach. Jeleni tak dokonali obrat a zvítězili 5:4.


Nadstavba – Skupina B – Západ

Zliv ukořistila všech 6 bodů, Jindřichův Hradec udolal Třemošnou v nájezdech

Oproti minulému nabídl tento víkend více akce. Už v pátek se v Jindřichově Hradci představila Zliv. Bezbrankovou první třetinu vystřídala ukázka produktivity hostujícího celku. Hattrickem se prezentoval Kačer, navíc se prosadil i Pileček a Zliv se ocitla v trháku. Kačer se objevil na listině střelců ještě po změně stran. Po chvíli se prosadil i soupeř, když svou šanci využil Beke. Poslední slovo měli opět hosté, konkrétně Švamberk, když vylepšil vítězství svého týmu na 6:1.

Jindřichův Hradec si zahrál i v neděli, pro změnu v roli hostujícího mužstva na půdě Třemošné. Tatran vstoupil do zápasu aktivně a v 11. minutě vedl už o 2 branky zásluhou Kocúrka a Šmausové. Olymp v poslední minutě využil početní výhodu, když se prosadil Potužák, ale o 15 sekund později bylo skóre opět o 2 branky, když se trefil Blaňár. Ve druhém dějství vsítil pouze hostující Beke. Jistotu domácím zajistily ve třetí třetině góly Míkovce a Čečila, závěr zápasu ovšem přinesl nečekané drama. Olymp se k lepšímu výsledku odrazil od snížení Škardy, následně necelé 3 minuty před koncem navázal znovu Beke. O minutu později završil Ondřej Beke hattrick, čímž poslal zápas do prodloužení. Úchvatný obrat musel počkat až do nájezdů, tam si ale hosté pro druhý bod už došli. Rozhodující nájezd zapsal Budín. Jindřichův Hradec po těsné výhře 6:5 zůstává mimo poslední místo, ale Tatran má stále k dispozici zápas k dobru.

Nedělní program završila Zliv, která si po pátečním výjezdu užila i domácí prostředí. Proti Suchdolu nad Lužnicí se domácí dostali do vedení zásluhou Kabelky ve 12. minutě. Další změna skóre nastala v polovině zápasu, kdy za Suchdol vyrovnal Hanus. Třetí třetina ovšem sedla lépe domácím hokejbalistům a lídr tabulky nakonec odjel bez bodu. K výhře Zliv nasměroval přesilovkovým gólem rozjetý Kačer. Ve 41. minutě se prosadil také Sochor a v poslední minutě korunoval výkon svého mužstva Soulek brankou na 4:1. Obě víkendová vítězství posunula Zliv v tabulce před Prachatice na druhé místo. Suchdol i přes prohru drží osmibodový náskok na čele své skupiny.