Extraliga juniorů

Věděli jsme, že druhý zápas v Plzni otočíme ve svůj prospěch, prozrazuje Denis Drbal

S útočníkem HBC Svítkov Stars Pardubice Denisem Drbalem jsme si popovídali o dosavadním průběhu play off. V rychlosti shrnul nadstavbovou část, předkolo, čtvrtfinále s Kelty a zaměřili jsme se i na první dva semifinálové duely Extraligy juniorů se soupeřem z Plzně.

Klíčovým faktorem bylo to, že jsme hráli na našem hřišti

Začněme u nadstavbové části soutěže, ve které se Vašemu týmu podařilo vyhrát všechny zápasy. Jak byste zhodnotil zápasy, ve kterých jste nastoupil?

I když jsme vyhráli všechny zápasy, tak naše výkony nebyly úplně ideální, jelikož nám vždy trvalo se dostat do zápasu. Co nám zápasy pomohlo vyhrát bylo to, že jsme hráli jako tým, vzájemně se podporovali a že jsme hráli na 100 % do úplného konce.

Výsledky v této fázi určily, že půjdete do předkola play off, v něm na Vás narazili Buldoci z Brna. V prvním zápase jste vyhráli 5:4 po prodloužení, Vy jste se na vítězství podílel 2 góly a 2 asistencemi. Co bylo klíčovým faktorem 1. zápasu?

Tak klíčovým faktorem bylo to, že jsme hráli na našem hřišti, kde si mužů dovolit říct, že jsme opravdu silní. To, že jsme to nechali až do prodloužení, byla pouze naše chyba, protože jsme přestali hrát naši hru. V prodloužení jsme se k ní vrátili. Ta na Buldoky velmi dobře fungovala a dotáhli jsme to do vítězného konce.

Ve čtvrtfinálové sérii jste narazili na Kelty z Berouna. V obou zápasech jste zvítězili o dvě branky. Jak se zápasy s Kelty lišily?

Já bych osobně řekl, že se zápasy s Kelty nelišily a oba měly stejný průběh. Kelti pouze čekali na naši chybu, kterou by nás mohli potrestat, což se jim párkrát povedlo. My jsme si pouze hlídali gólový náskok a nic nenechali náhodě.

Já bych řekl, že se nic extra nestalo

Protože jste Kelty dokázali porazit ve dvou zápasech, tak jste tento víkend vyrazili na semifinále do Plzně, kde Vás nečekal jednoduchý soupeř. V prvním ze dvou duelů jste prohráli o jeden jediný gól. Vy jste v předposlední minutě dokázali srovnat, ale soupeř po půl minutě dokázal odpovědět a zápas vyhrát. Co se v závěru na hřišti dělo?

Já bych řekl, že se nic extra nestalo a soupeř pouze vyhrál čistou buly a naše křídla zaspala. Každá malá chyba rozhoduje, tu jsme udělali my a hned jsme na to doplatili.

Ve druhém zápase jste zápas vyhráli 3:1, ale vstup do zápasu se vám asi úplně nevydařil, když jste už v první minutě prohrávali 1:0. Naopak se vám vydařil závěr, když jste v posledních dvou minutách vsítili 2 góly. Co byste nám k tomuto duelu řekl?

Do druhého duelu jsme vstoupili úplně jinak. To, že se nepovedl začátek, nic neznamenalo. My jsme věděli, že zapas otočíme ve svůj prospěch, což se nám taky povedlo. Plzeň jsme dostávali pod neustálý tlak, se kterým si nevěděla rady. Díky tomu vznikla jedna jediná chyba, která rozhodla nedělní zápas.