Reprezentace

Samotné mistrovství je obrovskou motivací pro další trénování, upozorňuje ústecký Pavel Gottfried

Je jedním z těch, kteří k hokeji připojili velmi obstojně také hokejbal. Na podzim dvacetiletý Pavel Gottfried patří kromě ústecké Elby a juniorského národního výběru i do hokejového Slovanu. Úvod sezóny pro něj ale bude s velkou pravděpodobností na ledě v Děčíně. A co Švýcarsko příští léto?

I jemu jaro pokazilo plány

Pavle, jak Vás po sportovní stránce zasáhla na jaře situace kolem koronaviru a pozastavení všech činností?

Nejvíce mě mrzelo zrušení všech hokejbalových soutěží, protože se jednalo o můj poslední rok v mládežnických kategoriích a vidina obhajoby titulu byla obrovská. Zároveň jsme měli slušně rozehranou sezónu s mužským týmem Elby, se kterou jsme mysleli na místa nejvyšší.

V hokejovém Slovanu jste ale s juniory sezónu dohrát stihli. Chtěl jste v hokeji tento již minulý ročník ještě pokračovat třeba v druhé lize za Děčín, nebo se soustředit do léta už pouze na hokejbal?

Ano, jelikož jsme s juniory vypadli brzy, chtěl jsem si sezónu prodloužit v Děčíně a zároveň chodit hrát hokejbal. Bohužel to dopadlo úplně jinak.

Patříte také do juniorské reprezentace hokejbalu hráčů do 20 let. Vidina blížícího se mistrovství světa juniorů byla letos na jaře veliká, byl to před tím půl rokem i Váš nejhlavnější letošní sportovní cíl?

Určitě ano! V reprezentaci máme výborné hráče a ještě lepší partu.


Pavel Gottfried pravidelně nastupoval v loňské sezóně za muže extraligové Elby. Autor fotky: Ivana Laiblová

Juniorské mistrovství je obrovskou motivací

Je pro Vás hokej stále na hlavní koleji? Nebo dokážete oba sporty srovnat na stejnou úroveň?

Hokej je pro mě stále na hlavní koleji, ale jakmile mám čas, rád se věnuji hlavně hokejbalu.

Kde se nyní začínáte na nadcházející sezónu připravovat? A tušíte, jak to s Vámi bude následující rok?

Zkrácenou letní přípravu jsem absolvoval na hokeji a v posilovně. Sezónu začnu hrát v druholigovém Děčíně a za Ústeckou univerzitu. Snad mi čas dovolí chodit hrát pravidelně i za Elbu a za nově vytvořený tým Vlčí smečky v Ústí nad Labem.

Už zmiňovaný juniorský šampionát ve Švýcarsku se uskuteční s ročním odložením v červnu 2021. Předpokládám tedy, že tento cíl pro Vás zůstává stále stejný, že?

Samozřejmě, že ano. Alespoň mám další rok na to zaujmout trenéry. Každopádně samotné mistrovství je obrovskou motivací pro další trénování.


Národní tým juniorů do 20 (respektive 21) let se od 21. do 23.8. představí na přípravném turnaji Páňa Cupu v Kladně!