CROSSDOCK Extraliga

V Extralize nechceme být do počtu, já sám si kladu velké ambice, nezastírá Jan Čejka

Tři roky působil v dresu extraligového Kert Parku, ve kterém okusil, jaké to je získat mistrovský titul. V okurkové sezóně se pak zčistajasna dozvěděl, že Extraligu bude hrát také v dresu mateřské Hostivaře. Juniorský reprezentant Jan Čejka se nejen k této okolnosti rozpovídal v rámci rozhovoru.


Aktivní příprava

Honzo, jak trávíte poslední dny, co se přípravy na novou sezónu týče?Poslední dny jsem trávil na chatě. Od tohoto týdne začíná týmová letní příprava, a tak jsem si chtěl své poslední volné dny užít a odpočinout si. Ale i tady mám svůj denní režim tréninků, který si už nějakou dobu držím.

Máte informace, jak bude letošní příprava vypadat? Bude oproti minulým sezónám nějak odlišná?
Odlišná bude určitě. Začínáme dříve, a hlavně máme více zápasů na rozehrání. Jinak si myslím, že tréninky budou náročnější hlavně po běžecké a silové stránce, abychom byli na začátek sezóny dobře připraveni.

Na čem se budete snažit nejvíce zapracovat?
Na všem se dá stále pracovat, zaměřím se ale hlavně na zrychlení a silovou stránku v horní části těla. V mém případě to bývalo většinou dopoledne běhání a schody, večer posilovna. To jsem se snažil držet každý den a celkem se mi to i dařilo. Také jsem pracoval na uvolňovacích cvicích, abych předešel zraněním, jelikož se mi poslední dobu moc nevyhýbaly.

Máte v létě i nějaké mimohokejbalové pravidelné aktivity, na které nedáte dopustit?
Poslední roky vždy jezdíme na dovolenou se spoluhráčem Markem Hrochem a našimi rodiči. Jinak jsem většinou chodil s kluky na fotbal nebo basket, takže aktivit bylo celkem dost. Když bylo volno, snažil jsem se chodit na brigády.

Zpráva o účasti v Extralize přišla zčistajasna

Pojďme se ohlédnout za „A“ týmem Hostivaře, který bude nově působit v Extralize. Kdy jste se tuto informaci dozvěděl? Byly nějaké náznaky, že by k tomuto kroku mohlo dojít?

Většina kluků včetně mě to do poslední chvíle nevěděla a dozvěděla se to až z oficiálních stránek našeho klubu. Náznaky nebyly žádné, takže s tím nikdo moc nepočítal. Postupem času se s touto informací všichni sžili.

Jan Čejka (v bílém dresu) si v příští sezóně zahraje Extraligu s mateřskou Hostivaří. Zdroj fotky: hbc-hostivar.rajce.idnes.cz


V ten moment Vám jistě musely hlavou problesknout neskutečně pozitivní pocity.
Je to super pocit hrát se svým mateřským klubem Extraligu. Škoda, že to bohužel nebylo po vyhraném play off, to by bylo ještě příjemnější.

Když se zeptám v nadsázce, neproběhla ve Vaší hlavě myšlenka, že takto necháte Kert Park „ve štychu“?
Kdybych zůstal na Kertu, tak bych nechal ve štychu Hostivař. Myslím si, že Kert Park bude stále velmi silný tým, který bude pomýšlet na titul a jeden hráč tým nedělá. Na Kertu to jistě zvládnou v pohodě.

Jan Čejka strávil v dresu Kert Parku tři roky a i přes nízký věk patřil k velmi produktivním hráčům. Autor fotky: Michal Pěch.


Nějaká jednání, kde tedy Extraligu budete hrát, ani neproběhla?
Podle mě bylo předem jasné, že se všichni kluci budou chtít vrátit zpět. Jak z Kert Parku, tak z KOVA. Všichni, kdo v klubu působí, tak věděli, jak tu máme silný kolektiv a že hrát pospolu Extraligu byl pro nás cíl. Takže tam nebyly žádné problémy.

Konec v Kert Parku? Všichni to vzali s respektem

V Kert Parku tedy tuto informaci přijali bez potíží?

Všichni to vzali s respektem. Dokonce i když bylo jasné, že odcházím, mohl jsem si s kluky naposledy zatrénovat. Všem jsem poděkoval za krásné tři roky, rozloučil se a popřáli jsme si hodně štěstí do příští sezóny. Ještě jednou bych chtěl poděkovat celému klubu, a hlavně celému trenérskému štábu za příležitost a obrovskou zkušenost, které jsem tam nasbíral. Byly to krásné tři roky.

Zmínil jste, že zahrát si Extraligu se spoluhráči z Hostivaře bylo Vaším snem. Dá se říci, že třeba už někdy v mladším věku?
Všichni v naší partě jsme si chtěli Extraligu společně zahrát, jestli tomu tak bylo i v mládí, to už opravdu nevím. (úsměv) Mým snem bylo si zahrát za naše chlapy a také Extraligu, což se povedlo už dříve.

Budete se v příští sezóně maximálně soustředit na pomoc „A“ týmu, nebo Vás budeme vídat i v dresu juniorky?
Všechno závisí na rozpisu zápasů. Určitě bych chtěl hrát alespoň dva zápasy týdně. Obě soutěže se však hrají v jeden den, takže to bude hodně těžké. Možná se objevím i v 1. Lize, odkud mám nabídku. Teď se ale soustředím pouze a jen na Extraligu mužů.

S novou ligou a výzvou se musíme sžít

Už jste si stihli v kabině Hostivaře říci, co pro vás bude v příští sezóně cílem či úspěchem?
Věřím, že náš tým nebude jen tak do počtu. Já sám si kladu velké ambice a určitě i ostatní spoluhráči si neberou malé cíle. Nesmíme ale předbíhat. Hlavní cíl teď pro nás musí být sžít se s jinou ligou a nasbírat hodně bodů, abychom se na jaře objevili v play off. Poté si můžeme klást další a větší cíle.

Další z Vašich velkých cílů a snů jistě bude reprezentace a Mistrovství světa juniorů ve Švýcarsku.
Určitě je to jeden z hlavních cílů do příštího ročníku a budu se vždy snažit najít volný čas, abych mohl trénovat i individuálně. Před tím chci ještě dodělat školu a poté se soustředit pouze na šampionát.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9