CTM a HCŽ

Camp talentované mládeže míří do finiše. Tréninky nám dávají hodně, těší Marka Fleischmana

Tradiční letní tréninkový tábor starší kategorie hráčů do 16 a 19 let míří pomalu ale jistě ke svému letošnímu konci. Na hráče čeká v České Třebové ještě sobotní dopolední tréninkový program a pak se vydají k odpočinku domů. Přínos campu si v rozhovoru pochvaluje i talentovaný brankář Fleischman.


Brankářské tréninky jsou opravdu zajímavé a super
Vytáhlý brankář, jenž dorazil do České Třebové na Camp talentované mládeže až z dalekých jihočeských Prachatic, zažívá svůj druhý ročník letního soustředění Českomoravského svazu hokejbalu. „Po účasti na loňském campu v Litomyšli jsem cítil, že jsem se ve výkonech dost zvedl. Je tady super parta, mám na campu spoustu kamarádů, takže si ho užívám,“ vypráví s velkou spokojeností v hlase Marek Fleischman.

Gólman z Prachatic si užívá také notné dávky specializovaných každodenních brankářských tréninků, které jsou pro mladé strážce hokejbalových svatyň zajisté přínosné. „Dávají nám hodně, brankářské tréninky jsou opravdu zajímavé a super,“ okamžitě ze sebe chrlí Fleischman. „Hodně se zaměřujeme na techniku očí a reflexivní vidění,“ prozrazuje.

Každý z hráčů na Campu talentované mládeže v České Třebové si uvědomuje své nedostatky, na kterých pečlivě pracuje včetně Marka Fleischmana. „Chtěl bych jednoznačně zlepšit reflexy při chytání, dále se chci zlepšit v přesunech a abych situace více ustával než slajdoval na zemi,“ přeje si jihočeský brankář.


Marek Fleischman chce zlepšit ustávání situací při chytání a reflexe. Zdroj fotky: mladeznickyhokejbal.rajce.idnes.cz 


Trenéři prvky cvičení rok od roku obnovují
Trenéři na campech každoročně do svých tréninků zařazují nové prvky, jež správným způsobem obohatí přípravu. „Brýle, které nám snižují vidění, jsou totiž po bokách seříznuté, takže nás to nutí více otáčet hlavu a nahlížet na situace,“ vypráví Fleischman. „Vše je tady jiné a trenéři prvky cvičení rok od roku obnovují, aby to nebylo neustále to samé,“ těší Marka.

Fleischman patří mezi nejmladší hráče na campu starší kategorie, je mu teprve 13 let a už maká se starší skupinou hráčů do 19 let! „Příští sezónu bych měl chytat opět starší žáky, ale určitě bych se nebránil, kdybych už mohl nakouknout do dorostu či juniorky,“ nezastírá Marek Fleischman.

Při otázce, zda-li se nadaný jihočeský brankář zúčastní i příštího ročníku, okamžitě doporučuje to samé udělat i ostatním. „Účast na campu doporučuji všem hráčům z republiky, protože se naučí spoustu nových věcí a dá jim to opravdu hodně, stejně jako to cítím já na sobě. Určitě to je před další sezónou vždy dobré zúčastnit se v rámci letní přípravy campu,“ nepochybuje Fleischman.



Marek Fleischman (vlevo) si na Campu talentované mládeže pochvaluje i kondiční tréninky. Zdroj fotky: mladeznickyhokejbal.rajce.idnes.cz 

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9