1. liga

Máme nedodělanou práci, kterou musíme letos dodělat a všichni se na to těšíme, ujišťuje Adam Řehoř

Vlčí smečka má letos v 1. Lize solidně rozehranou sezónu. Na 1. místo ztrácí několik málo bodů. Nejen o průběhu sezóny se v našem rozhovoru rozpovídal brankář Vlčí smečky Adam Řehoř, který se vyhřívá na čele brankářských statistik.

Míček se chytá o dost lépe, když na něj vidíte

V letošní sezóně jednoznačně vedete statistky brankářů v 1. Lize (úspěšnost zákroků 92,6 %). Co stojí za tak vysokou úspěšností?

Myslím, že jsou za tím hlavně dvě věci. Jedna hokejbalová, a to že jsem začal trénovat a dělat brankářské tréninky pro ústecký dorost a juniorku. Sám jsem se tak začal více soustředit na techniku chytání a specifická brankářská cvičení, což jsem v minulosti tolik neřešil. Druhá je sice nehokejbalová, ale je asi ještě důležitější. Na konci minulé sezóny jsem na vyšetření u lékaře zjistil, že mám zhoršený zrak na dálku. Od té doby jsem začal nosit kontaktní čočky a musím říct, že se míček chytá o dost lépe, když na něj vidíte.

Kromě těch vynikajících čísel na Vás v dosavadním průběhu sezóny šlo nejvíce střel ze všech brankářů. Jaký byl pro Vás nejtěžší zápas v této sezóně a proč?

Těch střel je tolik hlavně proto, že jsem až na poslední zápas ve Zlíně odchytal celou sezónu. Letos taky hrajeme více z obrany, takže i když je střel hodně, nejsou to většinou vyložené gólové šance.

Nejtěžší byl určitě zápas v Blatné, jelo nás 9 a musel tak do pole naskočit i náš trenér. Uhráli jsme remízu po základní hrací době, ale před prodloužením jsem se cítil, jako kdybych byl na "frontě u Mariupolu", jak se kolem mě všude a pořád střílelo. V nájezdech to sice nevyšlo, ale bodu jsme si vážili a třeba pro nás bude na konci základní části důležitý.


Bude to show

Do konce sezóny ještě zbývá odehrát několik zápasů. Jaký nejtěžší zápas vyhlížíte?

Nabízí se zápas s Poličkou, je to mistr ligy. A ještě jsme se s nimi nikdy nepotkali. Po tomto zápase uvidíme, jak jsme připraveni na play off. Liga je ale vyrovnaná a každý zápas je pro nás v této fázi sezóny zásadní.

Jak byste zhodnotil dosavadní průběh sezóny v 1. Lize?

Pro nás je to určitě nejtěžší sezóna v první lize. Od října se musíme obejít bez posil z Extraligy, a tak jsme na podzim odehráli většinu zápasů na 2 lajny. Pomohli nám ale kluci z druhé ligy, a hlavně bojovností jsme urvali spoustu bodů. To, jak jsme podzim zvládli, bych zhodnotil jako takový malý zázrak. Ukázali jsme, jak máme silný základ týmu, který podzim odehrál a věřím,  že s postupující sezónou budeme jen silnější.

Jaké jsou vaše ambice a ambice Vlčí smečky pro zbytek sezóny?

Začátek jara nebyl podle našich představ, ale ještě máme čas zabrat a zajistit si, abychom začínali play off doma. To je naše první meta. Ta druhá je potom jasná, vyhrát poslední zápas v sezóně.

Závěrem bych se chtěl zeptat, co je klíčovým faktorem toho, že váš tým drží krok s čelem tabulky?

To je složitá otázka, těch věcí je určitě více. Hlavní pro nás je to, že máme jasný cíl, za kterým si jdeme. Po minulých sezónách máme nedokončenou práci, kterou letos musíme dodělat a všichni se na to těšíme. Bude to show.


Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
18 94:52 42
2.
SK Suchdol nad...
18 78:49 37
3.
TJ KOVO Praha
18 73:57 37
4.
Vlčí smečka...
18 64:50 36
5.
Ježci Heřmanův...
18 85:52 34
6.
HBK Bulldogs Brno
18 66:51 33
7.
SK Kometa Polička
18 69:49 31
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
18 69:84 21
10.
TGB Swietelsky...
18 53:73 19
11.
TJ Lokomotiva...
18 43:88 16
12.
HBC Nové Strašecí
18 62:82 15
13.
HBC Malenovice
18 43:114 6