Extraliga dorostu

Pardubice nahradily městského rivala na divizním trůnu. Ústí neztratilo ani proti rozjeté Plzni.

Na prohru Svítkova zareagovaly Pardubice a posunuly se do čela divize. Dařilo se také všem pražským týmům, které se seřadily v horní polovině tabulky. Elba odolala i silné Plzni a směřuje za vítězstvím základní části bez ztráty bodu. Kladno uspořádalo střelecké hody na úkor posledního Olympu.


Divize východ

Pardubice jdou po zaváhání Svítkova do čela, dařilo se všem třem zástupcům hlavního města

Hned na úvod kolo došlo k nečekanému překvapení v Heřmanově Městci. Ježci doma zaskočili dosavadního lídra tabulky ze Svítkova a odsunuli ho na druhé místo. Skóre otevřel minutu před koncem první třetiny Vodehnal a bezzubí hosté nedokázali nijak reagovat. Ve druhé třetině navýšil vedení domácích Málek. V zakončení Svítkov nečekaně vyhořel, jeho hráčům na úspěch nestačila ani téměř dvojnásobná střelecká převaha. Jedinou brankou na konečných 2:1 snížil necelé 4 minuty před koncem Pavlíček. Ačkoli se předposledním Ježkům letos moc nedaří, 3 body proti favoritovi jsou cenným úspěchem.

Ve skvělých ofenzivních výkonech pokračuje pražský Kert Park, který si tentokrát s chutí zastřílel v Opavě. Bleskový nástup Pražanů zdramatizoval v 11. minutě domácí Kopecký. Více toho ale jeho tým nepředvedl, a v obou následujících třetinách hosté zvítězili shodně 0:5. Pod debakl 1:13 se pěti kanadskými body podepsali například Vrabec nebo Chán. Nejzářivější výkon pak předvedl kapitán Radim Drnec, který zaznamenal neuvěřitelných 9 bodů.

Zaváhání městského rivala využily Pardubice v domácím utkání s Letohradem. V úvodních minutách se Jelenům podařilo navázat na úspěch proti Rebelům. Po dvou gólech hostujícího Schwacha ale převzali otěže domácí, a výsledek ještě do první přestávky otočili. Ve zbytku zápasu Pardubice kontrolovaly hru, zejména ve třetí třetině pak střelecky vyčnívaly. Nakonec z toho byla jasná výhra 10:2, která znamenala posun Alfy na první místo.

Po prohře v minulém kole se rychle oklepala Hostivař a doma nešetřila Svitavy. Domácí si zlehka budovali náskok a hostujícímu mužstvu postupně docházely síly. Ve třetí třetině Pražané definitivně rozhodli o svém triumfu čtyřmi brankami. Nejproduktivnějším hostivařským hráčem byl u vítězství 7:0 Marek Trajer se dvěma góly a dvěma asistencemi.

Na poslední neúspěch dali zapomenout také Rebelové při domácí bitvě s Hradcem Králové. Povedená první třetina znamenala pro Pražany dvougólové vedení. Hradci se podařilo snížit až ve třetí třetině, k vyrovnání ale nedošlo. Domácí naopak přidali ještě 2 branky a zvítězili pohodlně 4:1. Bodový zisk proti tomuto soupeři udržel Rebelům náskok před dotírajícím Kert Parkem, a zároveň možnost přeskočit třetí Hostivař.

Divize západ

V Ústí si vylámala zuby i druhá Plzeň, Kladno deklasovalo Jindřichův Hradec 17 góly

Kelti si po těsné prohře s Elbou spravili chuť v Třemošné. Hosté od úvodních minut potvrzovali roli favorita, ale skóre rostlo jen velmi pozvolna. Klíčová byla z hlediska výsledku až závěrečná patnáctiminutovka, ve které se Beroun prosadil třikrát. Po jasné výhře 0:5 zůstávají Kelti nezpochybnitelně na třetí příčce.

Zliv na jaře nezískala zatím ani bod a svou bilanci nevylepšila ani proti Prachaticím. Podle statistik jinak vyrovnané utkání domácí ztratili v první třetině, kdy inkasovali hned pětkrát. Ve zbytku zápasu už hosté polevili, třetí třetinu dokonce ovládla Zliv. Manko z úvodu ale domácí nedohnali, a podlehli 3:7. Hattrickem k vítězství Prachatic přispěl Stöhr.

Rekordním počtem branek pobavilo své fanoušky na domácí půdě Kladno. Po nedávných zaváháních Rysů se je pokusil obrat i Jindřichův Hradec. V první třetině Olymp dokonce dvěma góly ohrozil vedení domácích. Ve zbytku utkání však Kladno svého soupeře rozdrtilo a výsledek se zastavil až na velkolepém skóre 17:2. Individuální statistiky si tak vylepšilo hned několik domácích hráčů včetně pětibodového kapitána Petráška.

Ústí nad Labem po těžké zkoušce na půdě Berouna čekal další náročný test, tentokrát s druhou Plzní, která navíc do jara vstoupila v ještě lepší formě, než měla na podzim. Na první branku stačilo pouhých 12 vteřin, když skóre otevřel plzeňský kapitán Kraus. Odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat, navíc Elba bez zaváhání vývoj otočila a před první sirénou vedla už 4:1. Navrch měli domácí i ve druhém dějství, ve kterém se dostali dokonce na rozdíl 6 branek. Až v závěru utkání se hosté vzchopili a skóre upravili. Hattrick dovršil Kraus, u všech plzeňských gólů byl navíc i Martin Král. I přes závěrečný tlak hostů potvrdilo Ústí svou nezastavitelnost a zvítězilo 8:4.

Ve středeční předehrávce se představila opět Plzeň, a stejně jako před ní Beroun, si porážku od divizního lídra vynahradila proti Třemošné. Jasná střelecká převaha přišla k užitku až od druhé třetiny dále, přesto Plzeň stihla udeřit šestkrát. I v tomto zápase kralovalo duo Král Kraus. Druhý jmenovaný se dokonce probojoval do čela celkového kanadského bodování soutěže. Vítězství 6:0 drží Mečouny na dohled prvnímu místu, ale ústecká Elba má vítězství základní části stále pevně ve svých rukou.


Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
20 159:38 60
2.
HBC Plzeň
20 158:33 53
3.
SK Kelti 2008
20 162:32 46
4.
TGB Swietelsky...
20 91:64 40
5.
HBC Kladno
20 92:74 29
6.
TJ Blatná Datels
20 79:98 27
7.
SK Suchdol nad...
20 63:145 27
8.
HBC Prachatice
20 56:113 18
9.
HbC Zliv
20 40:107 13
10.
TJ Tatran...
20 36:112 9
11.
TJ HBC Olymp...
20 60:180 8