CROSSDOCK Extraliga

Vidím, že hráči chtějí odčinit minulý rok, těší letohradského trenéra Tomáše Frimla

Ve většině extraligových klubů se pomalu začíná rozjíždět letní příprava na nový ročník. Ale třeba v Letohradě už se blíží ke konci kondiční část, která byla pro Jeleny opět hodně vydatnou. Aby také ne, mužstvo v čele s trenérem Tomášem Frimlem bude napravovat špatnou reputaci z loňska.


Zodpovědný přístup, teď už přesun na hřiště
Trenére, jak je to se začátkem přípravy v Letohradě? Předpokládám, že první týdny jsou především o hodně náročném pilování kondice, že?
Příprava začala 2. července, trénujeme třikrát v týdnu a ano, je to především o nabírání kondice. Máme před sebou poslední týden a pak budeme přecházet na hřiště. Hráči se dostali na hřiště už i dříve, několik z nich totiž odehrálo menší hokejbalový turnaj v nedalekých Čenkovicích a už i dva tréninky byly přímo na hřišti z hokejkou. V tréninku navíc všichni pracují velmi dobře a i účast na tréninkových jednotkách je dobrá. To se i ukázalo na nejnáročnějším tréninku, kdy měli hráči výběhy do kopce na místní kapličku, kde to bylo hodně náročné, ale každý do toho dal vše a všichni se vydali ze všech sil.


Minulý ročník se vám vůbec nepovedl, přihlédnete k tomu právě i v přípravě?
Ano, je to tak, minulá sezóna se nám moc nepovedla, teda hlavně podzimní část, kdy se nám nedařilo vůbec a přibylo i hodně individuálních chyb. Také nám nefungovala celá obranná hra, jak tomu bylo minulé roky. To budeme muset zlepšit. Těší mě, že na hráčích je vidět chuť ten loňský ročník napravit. Věřím, že se z toho poučíme a letos to bude lepší.


Budete se tedy znovu zaměřovat hlavně na velkou důslednost v obraně, nebo vám třeba minulý rok ukázal, že tento styl už nemusí být tolik platný?
Jak jsem už naznačil, od srpna už budeme nastálo trénovat na hřišti. Budeme tam muset pracovat na více věcech, samozřejmě i na důslednosti v obraně. Hra, kterou jsme vždy hráli, byla účelná a některá mužstva s ní měla problémy, i když se některým soupeřům nelíbila. My si jsme vědomi, že nejsme tým, který by někoho svoji útočnou silou přehrával, tak proto se snažíme hrát poctivě z obrany podpořené dobře chytajícím brankářem.


Otázkou je koncovka Jelenů, ve které se trápíte, ač se do šancí dostáváte dost. Jak zlepšit toto?

Na koncovce pracujeme každý trénink, kde hráči dávají góly, ale v zápase se to už nedaří… Určitě budeme pracovat více na zakončování pod tlakem, aby hráči museli neustále řešit koncovku v co nejvyšší rychlosti. 




Další rok příprav? Stát se může hodně věcí

Jste také hlavním trenérem českého výběru do dvaceti let, který měl letos v červnu odehrát svůj šampionát, jenž byl ale nakonec přesunut o jeden rok. Jak velká komplikace to je?
Komplikace to úplně není, je dobré, že tento ročník hráčů o své mistrovství nepřijde. Pro některé to bude poslední možnost zahrát si v juniorském výběru, tak by to byla velká škoda. Komplikace by to byla v takovém případě, kdyby se neposunul ten ročník a my museli tvořit celý nový tým. To by bylo daleko složitější… V tomto ročníku už se totiž tvoří velmi dobrý kolektiv, jsou tam hodně kvalitní hráči a i parta je skvělá. Ať dorazí někdo nový, nebo přijedou na srazy už častěji pozvaní hráči, tak se nikdy netvoří žádně skupinky a fungujeme všichni společně, což je velmi dobré.


Myslíte, že roční odklad bude českým hráčům také v některém pohledu ku prospěchu? Třeba, že další odehraný rok v Extralize je může posunout o hodně dopředu?

Určitě ano, někteří hráči se můžou ještě víc zlepšit, každý odehraný zápas v extralize je může posunout zase o něco víc dopředu. I pro nás trenéry to může byt dobré, může se objevit někdo nový, který může mít skvělou sezonu a zaujme nás. Stále je před námi nyní ještě další rok příprav, může se stát skutečně ještě spousta věcí.


Jak bude vypadat váš nejbližší reprezentační program? 

V srpnu se zúčastníme nejprve kladenského Páňa Cupu. Po kladenském turnaji nás tento rok bude ještě čekat jeden kemp v prosinci a další rok by měl být jeden nebo dva kempy před začátkem jarní části. Pak až po sezóně závěrečné kempy před odjezdem na samotné mistrovství do Švýcarska. 



Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9