CROSSDOCK Extraliga

S juniorskou kategorií se chci rozloučit zlatou medailí z mistrovství světa! Sebevědomě hlásí Vít Kamenář

Jeden z nejtalentovanějších českých obránců Vít Kamenář z Kladna už se pomalu loučí s juniorskými léty. I přesto, že věkem je stále junior, tak už se zabydlel v základní sestavě A týmu Rysů. V příští sezóně ho čeká boj o mistrovství světa juniorů ve Švýcarsku, které bylo o rok odloženo.


Právě na světovém šampionátu hráčů do 21 let by se chtěl produktivní obránce rozloučit s juniory zlatou medailí. Milovník aut, který ve volném čase rád pracuje na autě sám, se rozpovídal v rozhovoru o své přípravě i o plánech do další sezóny. 

Prioritou je pro mě A tým

Víťo, bohužel patříte do generace hráčů, která si nemohla užít svou poslední sezónu v mládežnické kategorii. Jak Vás tento fakt mrzí?
Abych pravdu řekl, tak už jsem moc juniorskou soutěž nevnímal. Mojí prioritou byl A tým. S juniorkou na Kladně jsme se s „Prochym“ (spoluhráč Jaroslav Procházka ml. pozn. red.) dalo by se říct rozloučili už minulou sezónu a teď se hlavně věnovali A týmu. 

Na BEKO poháru juniorů, který byl náhradou za nedohranou sezónu, jste se neobjevil. Proč tomu tak bylo?
Důvod byl jednoduchý, ve stejném termínu, kdy se odehrával BEKO pohár, se hrál také Autosklo H.A.K. cup, na kterém jsem nastupoval za A tým. Takže jsme se s trenérem juniorů domluvili, že dá šanci mladším hráčům, kteří budou od nové sezóny nastupovat v kategorii juniorů, aby si zvykli na přechod do starší kategorie. 



Vít Kamenář (třetí z leva) patřil k nejlepším juniorům Kladna. Zdroj fotky: fcb HBC Kladno

Šance na mistrovství světa máme všichni stejné

V příštím ročníku budete bojovat o účast na MS juniorů, které bylo o rok odloženo. Budete nastupovat pouze za extraligové Kladno nebo i v nižší soutěži, abyste byl více vytížen?
Budu nastupovat pouze v Extralize mužů za Kladno. Už v této sezóně jsem dostával hodně prostoru, za který jsem trenérům vděčný. Takže o vytížení v nové sezóně strach nemám.

Jaké myslíte, že jsou Vaše šance na účast na mistrovství světa juniorů ve Švýcarsku?
Šance probojovat se do konečné nominace máme všichni stejné. Každý reprezentační cyklus začínáme všichni na stejné startovní čáře a je jen na nás, jak se s tím popereme. Ale určitě udělám všechno, abych se do nominace dostal, chtěl bych se rozloučit stejně jako všichni s juniorskou reprezentací zlatou medailí.



Fitko, filmy, seriály, auto

Jak momentálně probíhá letní příprava? Připravujete se i individuálně?
Letní příprava na Kladně nám oficiálně začíná v neděli 26.7. V neděli se dozvíme více informací o celé přípravě, ale počítám, že budeme trénovat 3x – 4x týdně. Individuálně jsem se začal připravovat ihned po turnaji. Trénuji 5x týdně, z toho 3x mám silový trénink a 2x kruhový trénink zaměřený hlavně na obratnost.

Když se nevěnujete hokejbalu, jaké jsou Vaše koníčky?
Popravdě moc koníčku nemám. Minulý rok jsem nastoupil do zaměstnání a po práci jedu rovnou cvičit, takže času na ostatní věci moc nemám. Ale mám rád svůj klid, takže rád doma sleduji filmy a seriály. A když mám volný víkend nebo den, tak jezdíme s kamarády na dílnu, kterou jsme si pronajali a každý tam pracujeme na svém autě. 


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
19 94:42 51
2.
HC Kert Park Praha
19 92:41 44
3.
Elba DDM Ústí nad...
19 68:35 44
4.
HBC Kladno
20 69:44 40
5.
HBC Svítkov Stars...
20 67:57 34
6.
SK Hokejbal Letohrad
19 55:58 28
7.
HBC Pardubice
19 64:63 25
8.
HbK Karviná
18 54:74 21
9.
HBC Hradec...
18 37:57 17
10.
TJ Snack Dobřany
19 36:68 16
11.
HBC Plzeň
19 41:67 15
12.
HBC Prachatice
17 29:100 4