Reprezentace

Pro účast v reprezentaci udělám vždy maximum, věří v další starty v U18 Michal Mikšovský

Extraligové juniory brzy čeká další část sezony. V elitní nadstavbové skupině A se představí i Hostivař s reprezentantem Michalem Mikšovským, který se svými výkony bude snažit přiblížit také k nominaci na březnový sraz reprezentace U18, kde se setká velká část budoucího kádru na červencové MS.

Michale, start nadstavby Extraligy juniorů je již za dveřmi, odpočítáváte poslední dny před opětovným startem soutěžních zápasů?

Určitě, na nástavbu ligy se už těším. Zimní příprava je důležitá, ale přeci jen zápasy mi v ní chyběly.

V základní části jste skončili ve Vaší divizi druzí za Heřmanovým Městcem, v jakém rozpoložení vstupujete do další části sezony?

Základní část jsme na podzim zakončili dvěma prohrami, což nás stálo první místo. Do další části sezóny snad vykročíme lépe, dobře připraveni a s dostatečnou motivací k co nejlepšímu umístění do bojů play-off.

Na které zápasy se Vy sám nejvíce těšíte a proč?

Těším se na všechny zápasy. Ale pokud bych si měl vybrat jeden, tak to bude zápas s Kladnem, který je už od minipřípravky vždycky hodně emotivní.

Napomáhají Vám v zápasech juniorky i zkušenosti ze startů v CROSSDOCK Extralize? V čem nejvíce?

Určitě ano. Každý zápas, co mohu být s naším A týmem na lavičce, je pro mne přínosem. Pomáhá mi to v osobních soubojích, důrazu na balónku a přehledu ve hře. Samozřejmě se mám od nich ještě co učit a jsem rád, že tu možnost mám.


Pro každého je čest reprezentovat svoji zemi na Mistrovství světa!

V zimní přestávce jste byl součástí reprezentačního kempu hráčů do 18 let. Očekával jste tuto nominaci, nebo pro Vás byla spíše překvapením?

Vždycky se snažím dělat maximum pro to, abych se mohl zúčastnit reprezentačních kempů a jsem rád, že to vyšlo i tentokrát.

Popište nám, jak dvoudenní akce probíhala…

V sobotu jsme měli trénink zaměřený na pohyb, přihrávku, zakončení a dva modelové zápasy proti repre U16. V neděli jsme potom odehráli dva zápasy proti domácí Plzni. Tréninky byly za mě připravené dobře. Zápasy nám zase ukázaly, kde máme ještě rezervy a co je potřeba zlepšovat.

Bavili se s Vámi trenéři individuálně o tom, co je třeba v dalším průběhu sezony zlepšit, na čem zapracovat?

Na individuální pohovory nebyl moc prostor. Sám ale dobře vím, že pokud se chci dostat na MS juniorů, musím na sobě neustále pracovat a přidávat si víc než ostatní.

Zjistil jste Vy sám, kde máte oproti svým vrstevníkům nedostatky? Nebo naopak máte pocit, že v určitých činnostech máte navrch, a proto jste právě byl nominován?

Na kempech se scházejí opravdu dobří hráči. Každému z nás jde něco líp a něco trošku hůř, ale je to týmový sport, takže se vzájemně doplňujeme.

V rámci velikonočních prázdnin proběhne další reprezentační soustředění. Máte nějaké indicie k tomu, že byste měl být opět součástí?

Indicie žádné bohužel nemám. Samozřejmě ale doufám, že jsem na zimních kempech udělal dobrý dojem a budu součástí i toho o Velikonocích.

Co by pro Vás znamenala případná účast na MS juniorů v Žilině?

Pro každého je čest reprezentovat svoji zemi na MS, takže by to pro mne znamenalo hodně. Zatím jsem však teprve v širší nominaci a k účasti mi pár krůčků ještě zbývá.

>>FOTOGALERIE JAROMÍRA SOUKUPA Z POSLEDNÍHO SOUSTŘEDĚNÍ REPREZENTACE U18<<