Reprezentace

Jako hráče mě to posune zase dál, těší další reprezentační zkušenost Jana Stromka

Třídenní kemp reprezentace mužů absolvoval o víkendu také Jan Stromko. Hokejbalový útočník působící v letošní sezóně ve Svítkově se v nově se tvořícím týmu na Mistrovství světa ve Švýcarsku objevil poprvé. Na Turnaji tří zemí se svým výkonem podílel na prvním místu, zapsal si také premiérový gól.

Každé utkání se hrálo ve vysokém tempu a v každém bylo hodně osobních soubojů

Honzo, o víkendu jste s reprezentací mužů absolvoval třídenní soustředění, kde vás čekal náročný program. V pátek jste ho odstartovali tréninky, o víkendu jste odehráli turnaj. Jaká to byla zkouška ke konci zimní přípravy?

Byla to skvělá zkouška ke konci zimní přípravy. Každé utkání se hrálo ve vysokém tempu a v každém bylo hodně osobních soubojů.

Na Turnaji tří zemí jste dvakrát porazili Švýcarsko a Slovensko a s náskokem došli k vítězství na mezinárodním turnaji. Vy jste tam nastoupil poprvé v dresu české reprezentace v tomto nově se tvořícím týmu na šampionát. Užil jste si takovou premiéru?

Určitě ano. Je to skvělá zkušenost a jako hráče mě to posune zase dál. Ukázalo mi to mé nedostatky, na kterých je potřeba ještě zapracovat.

Ve druhém utkání proti Švýcarsku jste ve třetí minutě otevíral skóre a odstartovat tak týmový brankostroj, zápas jste vyhráli 8:0. Byl to Váš první gól v reprezentaci mužů. Jak si ho vybavujete?

Oto Urbanec šel na buly, které vyhrál na mě (na střelu z první) a já to trefil do vrchního levého rohu branky. Už na začátku střídání jsme měli buly v útočném pásmu a sehráli to stejně, jen jsem trefil vršek gólmanovy hokejky.

>>SESTŘIHY ZE VŠECH ZÁPASŮ TURNAJE<<

Podívejte se na premiérový gól Jana Stromka v reprezentaci mužů!


Vítězný tým Turnaje tří zemí. Mistrovství světa ve Švýcarsku startuje 21. června. Autor fotografie: Michal Pěch - michalpech.net 

Kluci mě v kabině přijali, herně jsme si taky skvěle sedli

Týden před turnajem už jste měli nabitý program se Svítkovem. V sobotu jste dohrávali extraligové utkání v Dobřanech, druhý den jste se pak utkali s Letohradem v rámci Českého poháru. Jaké to je nastoupit do zápasů už v první polovině února?

S hodně kluky jsme hráli proti sobě zimní ligu v Přelouči, ale těšili jsme se už na zápasy v Extralize, kde budeme hrát spolu. Počasí nám přálo a myslím si, že každý hráč už chtěl hrát, takže jsme rádi, že už jsme mohli začít hrát.

Ve Svítkově působíte od letošní sezóny a už po prvních zápasech v létě jste říkal, že jste v týmu maximálně spokojený. Skvělé výsledky z letních soubojů jste si pak přenesl také do extraligových utkání a hned patříte mezi nejproduktivnější hráče mužstva. Adaptoval jste se tam opravdu rychle?

Já si myslím, že ano. Kluci mě v kabině přijali. Herně si myslím, že jsme si taky skvěle sedli. Jen po celou podzimní část jsme neměli stálé útočné trojice z důvodu zranění hráčů.

V sobotu už se rozběhne jarní část pro všechny týmy. Čeho chcete se Svítkovem dosáhnout? A je motivace se také dostat na Mistrovství světa ve Švýcarsku?

Cílem je určitě se dostat do play off a začínat doma, to znamená skončit do čtvrtého místa. V play off pak dostat se co nejdál. Určitě přejít přes první kolo, to se mi ještě nepovedlo (smích). Samozřejmě rád bych se zúčastnil Mistrovství světa ve Švýcarsku. Ale nyní je důležité, aby se nám dařilo v Extralize a já byl prospěšný pro tým.