Reprezentace

Výhra nad výběrem U18 ukazuje, jak silný tým máme, pochvaluje si Radim Drnec z kategorie U16

Dalším členem reprezentace do 16 let je kapitán dorostu Kert Parku Radim Drnec. Kromě působení na Lužinách strávil podzim také v juniorské soutěži v Rakovníku. Náročný program však zvládá, a pochvaloval si i přípravný kemp národního týmu v Plzni nebo pestrou zimní přípravu s Kertem.

Kromě působení v dorostu Kert Parku jste strávil podzim také v juniorském Rakovníku. Dokážete porovnat své dojmy z obou klubů, respektive příslušných soutěží? Jak náročné bylo zvládat pravidelně 2 soutěže najednou?

Jak na Kertu, tak i v Rakovníku jsme odehráli různé typy utkání, některé se nám povedly a některé úplně naopak. Doma na Lužinách jsme sehráli několik zápasů, které jsme prohráli o gól, celkově nejsme tak střelecky úspěšní a nedokázali jsme taková utkání rozhodnout. Střelba je určitě jedna z věcí co do jara zlepšit. Stíhat týdně 4, někdy až 5 tréninků ještě s 1. ročníkem na nové střední škole bylo místy opravdu náročné, ale i tak se to dá zvládnout.

Nyní vrcholí období zimní přípravy. Účastnil jste se jí průběžně s oběma kluby? Jaká byla náplň vašich tréninkových jednotek? Cítíte se připraven na jaro?

Přes zimu jsem individuálně pracoval sám na sobě, snažil jsem se zůstat v kondici, protože vím, že bez dobré fyzičky bych začátek jara nezvládl. Aktuálně trénuji jen na Kertu, kde chodíme běhat, nebo posilujeme v tělocvičně, a k tomu jsme v rámci přípravy také v eXcellent League, což je za mě úžasné zpestření přípravy. Na jaro se těším a věřím, že připraven jsem.

Znovu startuje právě také eXcellent League, která dorostence Kert Parku prověří před startem druhé poloviny ligy. Co vám ukázal duel s Plzní, a jak vidíte zbytek turnaje?

Zápas s Plzní beru velice pozitivně. Hráli jsme v netradičním prostředí na velkém hřišti a nebyli jsme v plné sestavě, navíc většina kluků byla poprvé na hokejce od konce podzimu. I tak se nám ale podařilo odehrát dobré a vyrovnané utkání. Na další zápasy eXcellent League se těším a věřím, že z nich už budeme brát body.


Tvoří se nám od začátku skvělá parta!

Po nabitém programu přišla ještě v lednu i další pozvánka do reprezentace. Jak hodnotíte kemp v Plzni, a jak jste byl spokojen s předvedenými výkony týmu?

Aktuální výběr reprezentace U16 je neskutečně silný díky talentovaným klukům z ročníků 2008/09 a na tomto užším výběru to bylo vidět. Tvoří se nám od začátku skvělá parta a tým funguje jak na hřišti, tak v kabině. Kemp v Plzni byl ve skvělém tempu a nasazení. Hned první den soustředění jsme hráli přátelský zápas proti výběru U18, který jsme porazili a tento fakt jen ukazuje, jak silná tahle šestnáctka je.

Jak se teď cítíte v reprezentačním dresu, když máte za sebou onen loňský zlatý úspěch z Liberce? Je to pro vás nyní těžší, nebo vás to spíše motivuje? Co byste chtěl s národním týmem ještě v budoucnu dokázat?

Ve finální nominaci ještě nejsem, ale zlato z minulého roku mě určitě motivuje k postupu přes další kempy až k samotné finální sestavě. Pocit výhry s nároďákem je nepopsatelný, a proto bych ho rád zopakoval s tímto tymem letos na MS v Žilině.

Určité ambice máte jistě i na klubové úrovni. Jaké cíle si kladete s Kert Parkem pro jarní fázi? Myslíte, že je reálné s Rakovníkem uvažovat o postupu do vyřazovacích bojů?

Věřím, že doma na Kertu se nám v jarní fázi bude dařit, kluci jsou namotivováni a všichni už se těší na začátek sezóny. V Rakovníku jsme od začátku věděli, že to bude těžké, odehráli jsme jak vyrovnaná, tak i špatná utkání, ale víme, že dokážeme hrát i proti těm nejlepším. Jaro pro nás bude určitě náročné, protože musíme dohnat úvod sezóny. Pokud budeme hrát stejně jako teď ke konci sezóny, bude se nám dařit.