CROSSDOCK Extraliga

Celou zimu jsem měl zátěž ve výstroji, vypráví o své přípravě brankář Lukáš Novotný

Svítkov čekají soutěžní utkání už tento týden a zimní přípravu už má tak skoro za sebou. Trochu odlišně ji absolvoval Lukáš Novotný, který drží tým svými výkony v brance. Nejen o tom se rozpovídal jeden z nejlepších gólmanů CROSSDOCK Extraligy, zmínil i reprezentační cíle nebo začátek jarní části.

Komunita v našem klubu má své kouzlo

Lukáši, také v letošní sezóně pomáháte svými výkony Svítkovu a patříte k nejlepším brankářům CROSSDOCK Extraligy. Na co nejvíce vzpomínáte z podzimní části?

Těžké vybrat, ale určitě na první zápas proti našemu rivalovi z Pardubic, který jsme v přestřelce vyhráli 6:5. Jinak rád vzpomínám na všechny domácí zápasy, při kterých máme vždy skvělou podporu, a celkově komunita v našem klubu má takové své kouzlo.

Vaše první tři odchytané zápasy podzimu skončily těsnou výhrou, s týmem jste zvítězili rozdílem jedné branky. Jaký to je pro brankáře úvod sezóny?

Úvod sezóny se nám vydařil. Pro celý tým bylo dobré, že jsme získali plný počet bodů proti silným soupeřům, jako jsou Pardubice a Kladno, ale patřilo k tomu trochu štěstí.

Minulý rok jste si svými výkony řekl o nominaci na juniorské Mistrovství světa v Liberci, kde jste se s kategorií U23 stali mistry. Jaké jsou Vaše další reprezentační cíle?

V mužské reprezentaci je konkurence obrovská, byl jsem rád, že jsem dostal pozvánku na soustředění v Žilině, kde jsem ale se sebou moc spokojený nebyl. Určitě bych se chtěl probojovat do závěrečné nominace na mistrovství světa, ale to vše bude záležet na jarní části, která je teď prioritou, a doufám, že dojdeme co nejdál v play off.


Určitě budou oba týmy natěšené a plné síly

Zimní příprava už je skoro u konce. Ve Svítkově jste se připravovali pětkrát v týdnu. Máte nějakou oblíbenou část přípravy a je naopak něco, co berete jako nutnou povinnost?

Moje zimní příprava je trochu jiná, jelikož chytám hokej v Chrudimi, k tomu jsem chodil pravidelně do posilovny, kde jsem jel silové tréninky, mobilitu a také zařazuji trénink očí. Teď před začátkem jarní části jsem chytal zimní hokejbalovou ligu v Přelouči, takže jsem měl celou zimu zátěž ve výstroji. Jsem rád, že mi to ve Svítkově tolerují, a věřím, že budu dobře připraven.

Soutěžní zápasy už se blíží, příští víkend vás čekají dva. Nejprve v sobotu vyjedete k extraligovému utkání do Dobřan, které budete dohrávat z podzimní části. Co od prvního souboje po přestávce očekáváte?

Určitě budou oba týmy natěšené a plné síly, takže očekávám rychlý, technický hokejbal. Jedeme určitě pro tři body, abychom se naladili na vítěznou vlnu.

V neděli se představíte na domácím hřišti, kde se v rámci Českého poháru utkáte s Letohradem. V loňském ročníku jste v této soutěži získali stříbro. Bude také letos snahou dojít co nejdále?

Určitě budeme chtít zvítězit a tak trochu oplatit Letohradu porážku z konce podzimní části, protože Letohrad je jeden z mála týmů, se kterým nemáme moc dobrou bilanci. Rádi bychom zopakovali loňský úspěch.


Svítkov zažívá druhou povedenou sezónu v nejvyšší soutěži v řadě! Podaří se jim dosáhnout na cenné kovy jak v CROSSDOCK Extralize, tak v Českém poháru? Autor fotky: Štefan Havran - hokejbal-svitkov.rajce.idnes.cz 

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9