Ženy

Náročné je to dost po psychické stránce, říká o svém zranění Baloušová-Fričová

Měla se připravovat na mistrovství světa Masters, které se mělo konat v Českých Budějovicích, ale místo toho léčila těžké zranění. Jana Baloušová-Fričová, které neřekne nikdo jinak než Kanado, si na podzim zlomila obě kosti bérce, ale pomalu se vrací zpátky a věří, že stihne odložený šampionát.


Hrála bych přesilovkového hráče

Jak to vypadá s Vaším zraněním?
No teď o víkendu jsem vyjela poprvé na led, ale ani na ledě ani na hokejbalovém hřišti to není 100%, při běhu ještě pajdám, na podzim mám termín operace (vyndání šroubů), tak doufám, že pak rychleji zrehabilituji a budu se už moci co nejdřív naplno věnovat přípravě na Masters 2021.


Kdy se máte v plánu vrátit zpátky k tréninku, popřípadě už jste se vrátila?
A tak člověk se snaží pořád něco dělat, ale prostě to není pořád ono. Jinak tréninky začnou ke konci srpna, tak uvidíme.


Jak náročné pro Vás bylo, být tak dlouho bez sportu?
Náročné je to dost po té psychické stránce, když člověk je zvyklý od mala sportovat a pak takhle dlouho ne, ale je pravda, že už mám taky věk a jiné priority, i když hokejbal je u mě mezi těmi nejvyššími příčkami (úsměv).


Jak jste přijala přesunutí MS Masters v Českých Budějovicích na příští rok? Byla jste už smířená, že Vám unikne?
Asi by mi neuniklo, hrála bych přesilovkového hráče (úsměv). O tom ale ještě trenéři nevěděli (smích). Každopádně doufám, že se dám do pořádku a budu stoprocentně připravena. Možná to i našemu týmu prospěje, více se herně poznáme.



Výběr žen Masters absolvoval jedno z posledních soustředění na konci loňského roku ve Svitavách. 


Nesmíme si ulevovat

Jak bude Vaše příprava na MS Masters vypadat a je podle Vás možné se na příští rok vinou zranění stoprocentně připravit?
Příprava určitě bude podobná jako na předchozích MS se ženami, nesmíme si ulevovat, například jen jednou týdně trénovat... Tak to bych si mohla koupit leda lístek do hlediště. Možné je vše, i to, že si příští rok v Budějovicích pověsíme zlaté medaile na krk.


Máte již nastíněno od trenéra, co má v plánu, když dostal rok k dobru?
Musíme hlavně na sobě individuálně pracovat, ale program je ještě v jednání.


Jste z Karlových Varů, odkud hokejbal zmizel, jak to vypadá do budoucna, daří se Vám již nějak hokejbal pomalu vracet?
No daří, těžko říci, snažíme se občas přihlásit na nějaký turnaj, spousta týmů nás bere, ale jsou i takové, které nás furt zavrhují a spojují s minulostí, i když máme jiné kluky než dřívější CSKA. Někomu i vadí, že by měl občas zabrousit AŽŽŽ do Karlových Varů, ale že my máme jezdit věčně dálky, tak to už nikdo nevidí. Tím, že se tady už delší dobu nic neděje, tak nemáme teď moc lidí, jelikož nás ani do ligy nechtěli vzít, tak se pak na to spousta kluků vyprdla. Mrzí mě to fakt dost, jelikož tady v Karlovarském kraji nic není. Chtělo by to tu sakra oživit.


Máte malou dceru, jak budete léto trávit? Vyrazíte někam po České republice?

Určitě jen někam po Čechách, malá Kanada je ještě malá a každou chvíli jsou nové zprávy ohledně Covidu, různá opatření a podobně, takže prostě až to půjde, tak někam vyrazíme, však u nás je taky hezky (úsměv).


Tabulka Liga žen

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Sršni Svitavy
15 42:10 39
2.
HBC Prachatice
15 39:10 38
3.
HBC Svítkov Stars...
15 35:11 38
4.
Panthers Kadaň
15 36:31 26
5.
HBC Enviform Třinec
15 19:28 16
6.
HBC Plzeň-Litice
15 13:31 13
7.
SK Kelti 2008
15 13:39 7
8.
HBC Pardubice
15 3:40 3