Reprezentace

Také reprezentace hráčů do 16 let započne v prosinci přípravy na světový šampionát!

Realizační tým národního týmu hráčů do 16 let zveřejnil nominaci na první dva jednodenní přípravné kempy. Budovat tým pro Mistrovství světa 2024 v Žilině začnou na soustředění v Plzni, které se uskuteční 16. 12. a 17. 12. Podrobnosti o tvorbě nominací se dočtete v článku.

Nový realizační tým reprezentační šestnáctky, která bude na začátku července 2024 v Žilině obhajovat zlaté medaile, bude pracovat s pořádně širokým kádrem. „Naše širší nominace obsahuje 132 talentovaných hráčů a gólmanů, z nichž v červnu 2024 vybereme 20 hráčů a 3 brankáře, kteří budou reprezentovat naše barvy České republiky na této prestižní akci,“ vypočítává asistent hlavního trenéra Michal Koza.

V prvních nominacích se neobjevují jména, která například vybojovala zlaté medaile této kategorie na posledním MS juniorů v Liberci. „Začínáme prvními kempy, které jsou zaměřeny na hráče, jež jsme dosud neměli příležitost důkladně sledovat,“ vysvětluje Michal Koza. „Vycházíme z doporučení klubů a informací z databáze U14. Naše snaha je vidět na vlastní oči nové talenty a poskytnout jim šanci ukázat své schopnosti, dodává jeden z trenérů reprezentace U16 Koza.

Věříme, že vybereme ty nejlepší a nejodhodlanější hráče!

Šestnáctka bude po prosincových jednodenních kempech pokračovat v přípravách na světový šampionát po Novém roce. „Chceme ujistit hráče a trenéry, kteří se již osvědčili v loňských finálových akcích, že i oni budou mít svou příležitost. Pro ně jsme připravili následné lednové termíny přípravných kempů U16,“ upozorňuje Michal Koza.

Času na přípravu stejně jako před minulým světovým šampionátem moc není. Ale národní tým hráčů do 16 let se jistě opět kvalitně připraví na vrchol sezóny. „Cílem našeho úsilí je sestavit silný tým, který bude hrdě obhajovat náš historický úspěch. Věříme, že společně dokážeme vybrat ty nejlepší a nejvíce odhodlané hráče,“ praví na závěr s velkou odhodlaností v hlase asistent hlavního trenéra Michal Koza. „Těšíme se na společnou práci a na úspěchy, které nás čekají,“ dodává Koza, mezi jehož kolegy patří Pavel Štefka (hlavní trenér), Filip Červinka (asistent trenéra) a Tomáš Kroupa (manažer týmu).