ALPA Pohár mužů 2020

Mostu roste nový brankářský pilíř! Dost věcí do příští sezóny je schováno pod pokličkou, zůstává tajemný Svoboda

Jedním z týmů, jež se přihlásily na závěrečný ALPA pohár mužů do Světlé nad Sázavou, byl extraligový Most. Tento celek byl jedním z aspirantů na celkové vítězství poháru. Jak nejen ALPA pohár hodnotí teprve devatenáctiletý gólman Dominik Svoboda?

Páté místo bylo pro nás zklamáním

Co Vás vedlo k přihlášce na ALPA pohár? Kdo vůbec s tímto nápadem přišel? Naplnila akce Vaše očekávání? 

Pokud vím, tak s tímto nápadem přišel náš hlavní trenér (Slavomír Švancar pozn. red.) a jsem přesvědčen, že i nějaká většina hráčů od nás si chtěla tímto turnajem trošku vynahradit předem ukončenou sezónu. Chtěli jsme si ještě pořádně o něco zahrát. Co se týče očekávání, tak si myslím, že jsme byli favorité na medailové příčky, což se bohužel i kvůli malému počtu hráčů nepovedlo.


Jak jste se stavěli k roli favorita ALPA poháru? Vcelku jste měli docela velká jména. Je 5. místo alespoň malou satisfakcí? 
Stavěli jsme se k tomu tak, že prostě jdeme hrát naplno a bojovat. I když jsme se pro každý gól, co jsme dali, dost nadřeli. Jinak to, že jsme favorité, nikdo v hlavě moc neměl. Přistoupili jsme k tomu jako ke každému zápasu. Co se týče pátého místa, tak to pro nás bylo zklamání.



Dost věcí do příští sezóny je zatím schováno pod pokličkou

Dominiku, nevíte, jak se Vašemu celku podařilo domluvit Jana Pospíšila a Leoše Gerlicha na tuto akci? Kde tyhle nápady vznikly?
Tyto nápady přišly po první nevydařené části sezóny s novým trenérským duem, které převzalo vedení A týmu. Jednou z jejich reforem bylo to, že chtějí přivést do týmu více hráčů a novou zkušenost. Tito dva patří mezi ně. Ačkoliv Leoš Gerlich na ALPA pohár bohužel nakonec nedorazil.


Nezačíná tady nějaká větší spolupráce mezi těmito dvěma celky? Můžete nám prozradit více?
Toto jsou věci, do kterých nevidím. Dost věcí do příští sezóny je zatím schováno pod pokličkou. Což přináší dost nejasností, které se vyjasní na začátku příští sezóny.


Jaký je Váš názor na to, že se celá sezóna anulovala? Podmínky se docela zklidnily, nemělo se vše v klidu dohrát?
Tak je to určitě škoda, že se sezóna nedohrála. My jsme se na druhou část dost připravovali a poctivě trénovali, abychom udrželi v Mostě nejvyšší soutěž. Ostatní týmy se také už pomalu připravovaly na play off. I když se podmínky zklidnily, tak svaz měl svůj důvod sezónu anulovat.


Most buduje nový, mnohem silnější a početnější kádr pro nadcházející sezónu 2020/21! Zdroj fotky: hokejbaltym.rajce.idnes.cz 


Každý zápas na ALPA poháru měl dobrou úroveň

Jak hodně Vás mrzelo, že jste si nemohli zahrát o finále ALPA poháru? Mančaft na to byl, ale kde nastal problém?
Tak zamrzelo to, protože jsme tam jeli udělat úspěch. Problém nastal v tom, že jsme jeli v malém počtu hráčů. Což se podepsalo později na našich fyzických silách v důležitých momentech zápasů. Poté přišlo v týmu nějaké to zranění, takže jsme nebyli úplně stoprocentní. Ale největší vinu bych dával tomu, že pro každý náš gól jsme se hrozně nadřeli.


Jaký byl podle Vás nejtěžší zápas ALPA poháru? V duelu o 5. místo jste měli na krajíčku, překvapilo Vás Brno?
Nejtěžší zápas se asi přímo říct nedá. Soupeři byli kvalitní a každý zápas měl dobrou úroveň. Co se týče Brna, to hrálo velice dobře. Naštěstí jsme z duelu o páté místo vyšli vítězně.


Fotogalerie:

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
19 94:42 51
2.
HC Kert Park Praha
19 92:41 44
3.
Elba DDM Ústí nad...
19 68:35 44
4.
HBC Kladno
20 69:44 40
5.
HBC Svítkov Stars...
20 67:57 34
6.
SK Hokejbal Letohrad
19 55:58 28
7.
HBC Pardubice
19 64:63 25
8.
HbK Karviná
18 54:74 21
9.
HBC Hradec...
18 37:57 17
10.
TJ Snack Dobřany
19 36:68 16
11.
HBC Plzeň
19 41:67 15
12.
HBC Prachatice
17 29:100 4