CROSSDOCK Extraliga

Hostivař navázala spolupráci se zkušeným trenérem! Je to výzva hrát s mladým týmem v Extralize, těší se Davídek

Hostivař udělala velký poprask již před pár týdny, kdy od Sudoměřic získala licenční práva na nejvyšší hokejbalovou soutěž. Achillovou patou však dlouho byla pozice trenéra, jež byla bleskově obsazena! Jak si zkušený Martin Davídek povede s mladým týmem Hostivaře? Věří tento kouč v play off?

První schůzka trvala přes dvě hodiny

Pane Davídku, jak jste se vůbec dostal k možnosti trénovat Hostivař? Jednalo se o domluvu, že budete tento celek trénovat pouze v Extralize? Nebo jste měl i nabídku jít trénovat Pražany do 1. Ligy?
Původní domluva a rozhodnutí trénovat Hostivař byla v 1. Lize. Byl jsem osloven vedením klubu a měl jsem o čem přemýšlet.


Jak dlouho probíhala jednání? Bylo to pro Vás těžké rozhodnutí? 
Jednání byla vcelku rychlá, i když první schůzka trvala přes dvě hodiny. Měl jsem ještě jednu nabídku do 1. Ligy. Ale nakonec jsem se rozhodoval jen mezi Kelty a Hostivaří. Rozhodnutí to bylo těžké.


Proč jste vůbec tuto nabídku přijal? Vidíte v Hostivaři prosperitu nebo budoucnost? 
Přesně tak. V týmu je asi 8 kluků, které jsem měl na reprezentačních kempech U16 a U18. Několik z nich se mnou byli na MS v Anglii a Kanadě a myslím, že jsme si k sobě našli cestu. Prosperita a budoucnost jsou v tomto případě totožné pojmy. Je to výzva hrát s mladým týmem v Extralize a nehrát druhé housle.



Chci využít té správné mladické „hráčské drzosti“

Jak to ale bude s berounskými Kelty? Nebude Vás mrzet, když Váš nynější klub opustíte? 
Dostal jsem příležitost před 4 lety trénovat v Berouně Kelty a stal jsem se Keltem. Chci touto cestou ještě jednou poděkovat vedení klubu a skvělé partě trenérů a hráčů za skvělé zázemí a spolupráci. Vztahy máme nadstandardní a třeba se na trenérský důchod, který je za dveřmi, ke Keltům vrátím.


Zpět do Prahy, s jakými vizemi chcete Extraligu v Hostivaři hrát? Mančafty jsou silné a tento mladý tým potřebuje správně usměrnit. Jaké cíle budete na příští sezónu nastavovat? 
Na první schůzce s hráči jsem z týmu nabyl dojmu, že mají spoustu odhodlání a představ, aby z nás měly extraligové týmy obavy. Nevím, jaké plány a cíle do první sezóny bude mít vedení klubu, ale já bych chtěl s kluky vybojovat play off. Chci využít té správné mladické „hráčské drzosti“, bojovnosti, rychlosti. Opírat se budeme o zkušenosti starších hráčů, i když i oni jsou mladí.


Zkušenost z Dobřan? Nic není nemožné!

Dobrým základem bude letní příprava, jak budete své nové svěřence v létě cepovat? Máte již nějaký tréninkový plán?
Vzhledem ke covidové pauze jsme se domluvili s hráči, že budou již v červenci chodit na „fyzičku“ pod vedením Marka Brože, pak využiji soustředění juniorky, které bude mít na starosti zkušený trenér Jirka Vaniš a společně začneme 18.8. Chceme v závěru přípravy odehrát minimálně dva přípravné zápasy.


Ještě dříve, než Dobřany znovu postoupily do nejvyšší ligy, tak jste jejich celek trénoval. Budete z této zkušenosti čerpat? Hokejbal se ale od těch dob trošku vyvinul, je tomu tak?
To už je tak dlouho. Trénoval jsem je v jejich první extraligové sezóně. Je to dobrý příběh pro mladé. Přišel jsem 6 zápasů před koncem soutěže, kdy Dobřany byly na posledním sestupovém místě. Ale my vše vyhráli a dostali se do play off. Nic není nemožné. A v týmu byla spousta juniorů. 



Mladý tým Hostivaře může v Extralize jen překvapit. Podaří se mu postoupi do play off? Zdroj fotky: hokejbaltym.rajce.idnes.cz 

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9