CROSSDOCK Extraliga

Chceme všechny přesvědčit, že naše výkonnost každou sezónou stoupá, hlásí karvinský obránce Sladký

Každý celek v každé soutěži byl ochuzen o jarní část sezóny 2019/20, tím pádem také o mnoho zápasů, jež hráče dostanou nejlépe do formy. Jak se s tímto faktem popasovali v Karviné? Slezané se každým rokem dostávají tabulkou výše, jak tomu bude v příštím ročníku a jak to vidí Zbyněk Sladký?

Už to není ta stará Karviná, kam se jezdilo jen tak pro body

Jak moc Vás mrzelo to, že jste byli ochuzeni o jarní část v Extralize? Myslíte si, že se situace natolik ustálila, že v září vše vypukne tak, jak má?
Samozřejmě nás zrušení soutěže hodně mrzelo a věřím, že ne jenom nás. Uvnitř týmu byla výborná atmosféra a těšili jsme se na play off. Věděli jsme, že s klukama, kteří by přišli na play off, budeme nepříjemný soupeř pro všechny. Bohužel se tomu tak nestalo a zase bude vše od začátku. Ohledně toho, jestli vše vypukne v září tak, jak by mělo, tak pevně doufám, že ano.


Zbyňku, každou sezónu jste takovým černým koněm soutěže a pomýšlíte na dobrá umístění, jak tomu bude v příštím ročníku?
My víme, že umíme zahrát dobrý hokejbal a jsme rádi, že jsme vnímáni tak, že už to není ta stará Karviná, kam se jezdilo jen tak pro body. Následující sezónu chceme určitě všechny přesvědčit, že naše výkonnost každou sezónou stoupá nahoru.



Můj osobní cíl s Karvinou už se naplnil, hrát Extraligu a být rovnocenným soupeřem

Už ve Vašem klubu začala nějaká letní příprava? Nebo je ještě na trénování čas? Jak asi bude letní tréninkový cyklus probíhat?
Doteď jsme se scházeli dvakrát týdně a jen tak hráli hokejbal, teď máme měsíc volno na různé dovolenky, rodiny, milenky a podobně. Letní příprava začíná v srpnu, naše oblíbené běhání a posilování, tréninky budou určitě třikrát týdně. Nemyslím si, že by na tom kluci byli nějak špatně, jelikož se všichni udržujeme v kondici po celý rok.


V těchto dnech se na Karvinsku znovu rozšiřuje COVID-19, je vůbec možné přípravu nějak zahájit?
Jo, tak Karvinsko, to je jiný kraj (smích). Já bydlím v Ostravě, tak doufám, jakmile Karvinou uzavřou, tak že se tam nějak dostanu. Teď vážně, pokud by nastal tenhle scénář, tak by to samozřejmě zkomplikovalo celou přípravu. Ale pevně věřím a doufám, že se tohle nestane.


Čeho vůbec chcete s Karvinou dosáhnout? Pomýšlíte na titul v Extralize?
Můj osobní cíl s Karvinou už se naplnil, a to hrát Extraligu a být rovnocenným soupeřem každému. Titul? Tohle by bylo samozřejmě to nejlepší, co by nás mohlo potkat.


Zbyněk Sladký (za brankou) patří mezi stěžejní obránce Karviné v Extralize. Autor fotky: Iva Janoušková ml.


Absence Sudoměřic nás hodně mrzí

Co říkáte na to, že v příští sezóně již nebudete soupeřit se Sudoměřicemi? Není to škoda? 
Absence Sudoměřic nás hodně mrzí. Jsou tam super kluci, rozuměli jsme si hned po prvních vzájemných zápasech, faulech, urážkách a pak pár pivech v hospodě. Upřímně jsem moc zklamaný, že to takhle dopadlo, i když na druhou stranu někteří kluci by se mohli přidat k nám, kdo ví.


Ale na druhou stranu zápasy s Hostivaří budou mít také své kouzlo, nemyslíte? Jak těžkou aklimatizaci Pražané zažijí? Můžete to nějak porovnat s karvinským návratem do nejvyšší soutěže?
Hm, nevím, nikdy jsem s nimi nehrál. Víte, já moc nejsem zastánce těchto kšeftů, že se dostanou do Extraligy na úkor jiného týmu. Ano, samozřejmě, Hostivař by si to pravděpodobně uhrála tak či tak, takže je to vlastně v pořádku. Kluky čeká určitě těžký start, nejvyšší soutěž je úplně něco jiného, než hráli doposud. My jsme si to užili taky a daň nováčka byla znát. Ale myslím si, že to zvládnou a budou nepříjemný soupeř pro nás i pro ostatní.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9