ALPA Pohár mužů 2020

Ocenění pro nejlepšího brankáře ALPA poháru? Motivace na sobě dál pracovat, nezastírá Štoural

HBC Hostivař zažila skvělý konec zkrácené sezóny. Na ALPA poháru se týmu povedlo ovládnout skupinu B a s velkým sebevědomím postoupil do semifinále celé akce. Tam ale přišel zkrat v podobě prohry a Hostivařští se museli porvat o bronzové medaile. K nim jim pomohl jejich brankář Václav Štoural!

Bylo znát, že jsme dlouho nebyli na hřišti

Václave, první hrací den ALPA poháru se Vám vedlo skvěle. Všichni hráči byli při chuti, a to bylo vidět i na tabulce skupiny, kde jste se dostali na 1. příčku. Jak jste viděl Vy sobotní den?
Sobota dopadla velmi dobře. V prvním zápase proti Jihlavě bylo trochu znát, že jsme nebyli dlouho na hřišti, ale v druhém utkání proti Mostu jsme hráli to, co jsme hrát chtěli a bylo to znát. Jediné, co v tu chvíli zamrzelo, že jsme proti Mostu nebrali výhru, ale remíza byla taky dobrá.


Poradili jste si velkým rozdílem s extraligovými Dobřany, nakopl Vás tento výsledek k tomu, že jste si v semifinále více věřili na Elbu?
Zápas proti Dobřanům byl za nás velmi povedený. Vycházelo nám téměř všechno a podle toho utkání vypadalo. Po takovém výsledku jsme si samozřejmě věřili proti Elbě víc, ale na turnaj jsme přijeli s tím, že nás čekají kvalitní soupeři, a proto jsme šli do každého zápasu, že chceme vyhrát a nechat na hřišti všechno.



Že se o mně mluví? Motivace na sobě ještě více makat!

Semifinále ALPA poháru tak růžové nebylo a museli jste se vyrovnat s porážkou, která vám znemožnila utkat se o zlato, jak moc Vás to mrzí?
Samozřejmě to mrzí, ale v semifinále jsme odvedli dobrý výkon. Za mě semifinále rozhodlo to, že jsme dostali dva slepené góly, to je vždy pro tým těžká situace a v druhé polovině zápasu jsme měli možnost přesilovek, které bohužel nevyšly, ale jinak si myslím, že jsme byli pro Elbu rovnocenným soupeřem.


V utkání o 3. místo jste však těsným rozdílem přehráli Svítkov, jak těžký to byl zápas? Je to pro váš celek úspěch?
Svítkov má dost kvalitní tým, a i když to po první polovině pro nás vypadalo dobře, tak nám dokázali utkání ještě dost zkomplikovat, takže to vůbec lehké nebylo. Třetí místo je za mě dost dobré umístění, chtěli jsme na tomto turnaji získat medaili, a to se povedlo.


Hodně lidí se Vás teď všímá, hlavně Vašich výkonů. Čekal jste, že vůbec vyhrajete ocenění pro nejlepšího brankáře ALPA poháru? 
Poslední dobou jsem si začal všímat, že se o mně mluví, a to mě povzbudilo k tomu, abych na sobě ještě víc makal. Co se týká ocenění za nejlepšího brankáře turnaje, tak to jsem popravdě vůbec nečekal a dost mě to potěšilo, a i toto ocenění beru jako motivaci dál na sobě do budoucna pracovat.



Nejlepší hráči ALPA poháru, zleva nejlepší útočník Jan Kovářík z Dobřan, druhý zprava Václav Štoural - nejlepší brankář z Hostivaře a Ondřej Poláček - nejlepší obránce z Ústí nad Labem. Zdroj fotky: hokejbaltym.rajce.idnes.cz 


Chceme všem ukázat, že do Extraligy patříme

Jak jste Vy osobně a celkově váš tým brali tuto štaci do Světlé nad Sázavou? Bylo to zpestření anulované sezóny 2019/20 nebo příprava na tu další?
Za mě a celý tým to byla super akce, dost jsme si ji užili a u toho poměřili síly s kvalitními soupeři. Potom, co byla sezóna zrušena, tak takový turnaj byl super náhradou.


Proti jakému extraligovému mančaftu se Vám duel nejvíce líbil? Jak se těšíte na extraligovou sezónu 2020/21?
Nejvíc se mi líbil zápas proti Dobřanům. Povedlo se nám vše, co jsme si řekli v šatně před zápasem. Všichni děláme vše pro to, abychom byli co nejlépe připraveni na tuto výzvu, která nás příští sezónu čeká. Určitě chceme všem ukázat, že do Extraligy patříme.



Hostivař chce všem konkurentům a fanouškům ukázat, že do Extraligy právem patří, i když odkoupila licenci od Sudoměřic. Zdroj fotky: hokejbaltym.rajce.idnes.cz 

Fotogalerie:

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9