ALPA Pohár mužů 2020

ALPA pohár Jihlavě nevyšel. Organizátorům patří velký dík, byla to super akce, i tak potěšilo Krále

Také hráči z Vysočiny se přihlásili na závěrečný ALPA pohár, jenž uzavřel letošní sezónu 2019/20. Jihlavský celek potkal ve Světlé nad Sázavou mnoho známých soupeřů. Zkušené duo Jihlavy na turnaji doplnil Tomáš Wróbel z Kert Parku. Jak vnímal spolupráci kapitán Jihlavy Petr Král?

Na postup to určitě bylo, ale je to sport

Petře, základní skupina ALPA poháru se vám moc nepovedla, kde nastaly problémy? S čím jste na turnaj jeli?
Papírově jsme patřili k outsiderům turnaje, ale jeli jsme se poprat o co nejlepší výsledek. První zápas s Hostivaří jsme měli vyhrát, protože tam byla na našich holích spousta spálených a vyložených příležitostí. Druhý zápas s Dobřany jsme se drželi více jak polovinu zápasu, vedli těsně 1:0, nastřelili břevno, nicméně potom přišel dvouminutový výpadek, tři inkasované branky a bylo po zápase. Třetí duel nám od startu vůbec nevyšel, ze dvou střel jsme prohrávali 0:2, Most to zavřel a nebylo pořádně kudy. Trápila nás hodně koncovka. Na postup to určitě bylo, ale je to sport, kdy se k nám nepřidala ta momentální forma ani štěstěna.


Který duel jste si ve skupině nejvíce užili? Pomýšleli jste na vyšší příčky než na poslední?
Já se osobně těšil na Dobřany z Extraligy, protože je to tým stejně jako Hostivař, který je zdravě fungující a plný mladých hráčů i reprezentantů. Byl to s nimi nakonec super zápas, pěkně jsme je potrápili a za ten náš výkon se nemusíme stydět. Spíš nás po zápase mrzelo, že ačkoliv jsme to odjezdili, o žádné body jsme Šneky nepřipravili. Pěkný zápas byl i s Hostivaří. Na tom letišti se lítalo nahoru dolu, bylo to hodně ofenzivní.



Organizátorům patří velký dík, byla to super akce!

Nevyšlo vám ani malé semifinále ALPA poháru, stejně tak ani utkání o 7. místo, nemrzí Vás to?
Ta neděle byla utrápená. V sobotu jsme hráli na 4 kompletní formace, v neděli jsme měli k dispozici dvě a půl, nakonec dvě, což s naší hrou a na velkém hřišti nebyla ideální kombinace. Derby s Brnem bylo vyrovnané, ale opět jsme doplatili na špatnou koncovku. Navíc musím sportovně uznat, že za to, co Brno předvádělo na turnaji si zasloužilo lepší umístění. Poslední zápas s Prachaticemi už byl jen z povinnosti. Možná nás o lepší výsledky krom koncovky připravil i fakt, že jsme před turnajem měli po té dlouhé pauze jeden nebo dva tréninky.


Splnil ALPA pohár cíl Vašeho působení? Předpokládám, že jste si s Jihlavou jeli hlavně zahrát a znovu okusit tempo zápasů, je to tak?
Organizátorům patří velký dík, byla to super akce, pěkné prostředí, zázemí, a my byli hlavně rádi, že jsme sezónu mohli zakončit na hřišti, a ne doma u televize. To, že to tentokrát na žádnou medaili nevyšlo? Takový už je sport a na turnaji potřebujete i tu zmíněnou štěstěnu, která tentokrát s SK nebyla. I z hlediska teambuildingu splnil turnaj to, co jsme od toho očekávali.


Jak vnímáte v této chvíli to, že se nedohrála aktuální sezóna? Není to škoda? Myslíte, že se mohlo pokračovat?
Mrzí nás to. Jako nováček jsme měli 1. Ligu suprově rozehranou, 5. místo, dva zápasy k dobru, play off na dosah. Na druhou stranu to chápu, nikdo nevěděl, co bude zítra, svaz musel jednat a zdraví všech hráčů je a bylo na prvním místě. Spíš mě pak mrzelo, že na takovou akci jako byla ta ve Světlé nedojelo více týmů nebo, že nebyla ani chuť u ostatních nějak tu sezónu důstojně dokončit. Mohla mít svůj velký turnaj zvlášť Extraliga, 1. a 2. Liga.



Nejlepší hráči Jihlavy na ALPA poháru 2020! Zdroj fotky: hokejbaltym.rajce.idnes.cz 


Byla čest zahrát si s jedním z našich nejlepších a nejúspěšnějších hráčů

Na ALPA poháru za vás naskočil Tomáš Wróbel z mistrovského Kert Parku. Jaké to bylo s ním hrát v týmu? Byla to velká posila? A je možné, že za vás bude nastupovat v příští sezóně?
Byla čest zahrát si s jedním z našich nejlepších a nejúspěšnějších hráčů. Mladí kluci mohli vidět, jak se hraje hokejbal na nejvyšší úrovni. Saša (Tomáš Wróbel) je super kluk do kabiny, hned zapadl a ačkoliv nám ten turnaj moc nevyšel, všichni jsme si to společně užili. Jinak to byla samozřejmě velká posila, je to persona našeho sportu. Jeho další působení u nás by bylo super, třeba na nějakém turnaji opět nastoupí, ale během sezóny toho má tolik, že tam pravděpodobně prostoru moc nebude.


Ve Vašich barvách také naskočili staří veteráni jako Roman Smutný a spol., jak se tohle spojení dalo znovu dohromady? Je v tom něco víc?
Na soupisce máme asi padesát hráčů a když se zveřejnil termín turnaje, byla to jedna omluvenka za druhou. Práce, zranění, oslavy, svatby, školy, houpání koně atd. Proto jsme byli nakonec rádi, že jsme bývalé spoluhráče přemluvili k tomu, že nám jeli pomoci. Po sobotě ale byli tak domlácení, že do nedělních duelů už nenastoupili. Příští rok budou hrát kluci určitě za městské rivaly z Flyers, jednalo se pouze o výpomoc, za což děkujeme.



Jihlava se na ALPA poháru potýkala se smůlou, i tak si turnaj maximálně užila, i když z toho bylo poslední 8. místo. Zdroj fotky: hokejbaltym.rajce.idnes.cz 

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
19 94:42 51
2.
HC Kert Park Praha
19 92:41 44
3.
Elba DDM Ústí nad...
19 68:35 44
4.
HBC Kladno
20 69:44 40
5.
HBC Svítkov Stars...
20 67:57 34
6.
SK Hokejbal Letohrad
19 55:58 28
7.
HBC Pardubice
19 64:63 25
8.
HbK Karviná
18 54:74 21
9.
HBC Hradec...
18 37:57 17
10.
TJ Snack Dobřany
19 36:68 16
11.
HBC Plzeň
19 41:67 15
12.
HBC Prachatice
17 29:100 4