1. liga

Za poslední dva roky se v Blatné udělal takový posun směrem vpřed, který asi nikdo z nás nečekal, má radost David Braun

Blatná si minulý rok vybojovala 1. Ligu a v letošní sezóně tam mnohé překvapila. V divizi Západ byla v základní části na prvním místě a nyní ji čeká rozhodující utkání o postup do finále. Velkou měrou se na výkonech týmu podílí David Braun, který věří, že je v sobotu přijde podpořit hodně fanoušků.

V základní části jsme překvapili i většinu hokejbalového prostředí

Davide, v první sezóně ve druhé nejvyšší hokejbalové soutěži bojujete v play off o postup do finále. Jak tento skvělý úspěch vnímáte?

Samozřejmě to je velký úspěch, za poslední dva roky se v Blatné udělal takový posun směrem vpřed, který asi nikdo z nás nečekal. Medaile z historicky prvního vystoupení v druhé nejvyšší soutěži v ČR je toho důkazem. Ale nebudeme nikomu lhát, že teď už mám cíl jen ten nejvyšší.

V divizi Západ jste vyhráli základní část, ve čtvrtfinále vám pak k postupu do další série stačily jen tři zápasy. Jak se zatím ohlížíte za touto cestou k cenným kovům?

V základní části jsme překvapili nejen sebe, ale myslím si, že i většinu hokejbalového prostředí. Ale jak jsem říkal, udělal se u nás v Blatné obrovský posun, poskládala se skvělá parta a jednoduše to zatím šlape.

V play off jsme věděli, že to bude úplně něco jiného a taky se to potvrzuje. S Brnem to byla daleko vyrovnanější série, než tomu odpovídá výsledek 3:0 na zápasy. Mají skvělý tým a myslím, že v náš prospěch hrálo domácí prostředí v úvodních zápasech.

V semifinálové sérii s Vlčí smečkou už vám po úvodních domácích soubojích stačil v severních Čechách získat jen bod, ale v obou zápasech jste prohráli v prodloužení. Co k tomu chybělo?

Možná trochu štěstí, možná zkušenosti, přeci jenom Smečka už vloni měla chuť play off a pak hlavně finále ochutnala, my se s takto náročnými zápasy setkáváme vůbec poprvé. Tak jako tak, postup jsme měli v obou dnech ve svých rukách, bohužel jsme vlastními chybami připustili pátý rozhodující zápas.


Troufnu si říct, že máme nejlepší fanouškovskou základnu napříč republikou

Výrazně se na výborných výkonech týmu podílíte Vy, na hřišti soupeře jste se do statistik zapsal u většiny gólů. Mrzí vás, že už jste tam sérii neukončili?

Samozřejmě, že to mrzí. Já osobně mohl oba dva zápasy několikrát rozhodnout jak v základní části, tak v prodloužení. Navíc v play off se nehraje na body, ale na vyhrané zápasy, a to se nám bohužel na hřišti v Ústí ani jednou nezadařilo.

Celkem tři utkání v této sérii se v základní hrací době nerozhodla. Odpovídají podle Vás výsledky vyrovnané hře, nebo vidíte někde rozdíly?

Je to ohromně vyrovnaná série, tři prodloužení jsou jasným úkazem. Rozdíly ani tak ne, každý tým má zkrátka něco. Kluci z Ústí se mohou pyšnit řadou borců, kteří pravidelně nastupují v hokejbalové Extralize a dále kluky, kteří hrají hokej na profesionální či poloprofesionální úrovni.

U nás to je jiné, letos pravidelně okusil Extraligu pouze Dan Michálků a zbytek prostě těží jen z tréninků, což je někdy dost těžké, zejména po psychické stránce zvládnout tady u nás v Blatné středeční trénink bez újmy na zdraví.

V sobotu vás na domácím hřišti čeká rozhodující zápas. Věříte, že před svými fanoušky budete znovu úspěšní a postoupíte do bojů o titul?

Doma jsme letos vyjma jednoho zápasu se Suchdolem po nájezdech neprohráli a nemáme to v plánu ani teď. Troufnu si říct, že máme nejlepší fanouškovskou základnu napříč republikou a teď to bude nesmírně důležité. Věřím, že hranice 500 lidí bude v sobotu překonána.

David Braun byl v základní části s 55 body (32+23) nejproduktivnějším hráčem v divizi Západ. V play off už nastřílel 6 gólů a na 9 nahrál. Autor fotky: SK Kelti 2008

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
17 87:48 39
2.
SK Suchdol nad...
17 72:46 34
3.
TJ KOVO Praha
17 67:52 34
4.
Vlčí smečka...
16 53:41 33
5.
Ježci Heřmanův...
17 66:50 31
6.
HBK Bulldogs Brno
17 54:50 30
7.
SK Kometa Polička
16 58:38 28
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
17 66:78 21
10.
TGB Swietelsky...
17 49:66 19
11.
TJ Lokomotiva...
17 42:76 16
12.
HBC Nové Strašecí
17 59:76 15
13.
HBC Malenovice
17 41:95 6