CROSSDOCK Extraliga

Finále v Letohradu, to je tedy něco úžasného! těší útočníka Jelenů Petra Šímu

Poprvé v klubové historii bojuje Letohrad ve finále. Z úvodních zápasů si ze hřiště soupeře neodvezl žádný bod, ale v prvním utkání byl od něj kousek. Nepříznivý stav se mu podařilo otočit, vedoucí branku vstřelil Petr Šíma. Ten už se nyní těší na finále před letohradskými fanoušky.

Na tyhle situace jsme zvyklí z předchozích sérií, věříme až do konce

Petře, v prvním finále v historii klubu bojujete s Kert Parkem. Na jeho hřišti se vám nepodařilo získat žádný bod, i když jste od něj nebyli daleko. Jak se ohlížíte za úvodem série?

Je to škoda, osobně si myslím, že jsme měli na to tam urvat aspoň bod, který nás může ve finále mrzet, nicméně to pro nás nic neznamená! Věřím, že sérii dokážeme otočit.

V prvním utkání jste po první třetině prohrávali o dvě branky, pak jste skóre otočili. Do vedení jste tým poslal Vy ve druhé části. Jak si tento okamžik vybavujete?

Do druhé třetiny vlétl úplně jiný tým. Změnili jsme přechod do útočného pásma, z toho pramenil i gól naší lajny, kdy byl lob na Chovyho (Pavel Chovanec, pozn. red.), který ukázkově odstranil protihráče (úsměv), a já měl pak už lehkou práci…

Soupeř se pak dotáhl, vám se podařilo zase odskočit. Věřili jste, že svou bojovností utkání můžete dovést do vítězného konce?

Přesně jak říkáte, na tyhle situace jsme zvyklí z předchozích sérií, věříme až do samotného konce. Bohužel nám tam v posledních 5 minutách spadly dva smolné góly, které rozhodly utkání.


Letohrad jako takový je opravdu úžasný, je tady jeden z nejlepších kolektivů

V neděli se vám nepodařilo vsítit žádnou branku, prohráli jste 0:4. V čem vám soupeř dělal největší problémy?

V druhém utkání byly šance na obou stranách s tím rozdílem, že Kert Park byl ve finále přesnější a šikovnější, jinak si myslím, že zápas a celkově herní projev nebyl z naší strany špatný.

Letohrad jste posílil před jarní částí, nyní ve své první extraligové sezóně už s týmem hrajete o nejcennější medaile. Užíváte si působení v tomto klubu?

Letohrad jako takový je opravdu úžasný, je tady jeden z nejlepších kolektivů, co jsem kde zažil. Vážím si důvěry trenérů a možnosti tady s kluky bojovat o titul.

O víkendu se představíte na domácím hřišti, poprvé se bude finále hrát v Letohradě, kde vám fanoušci vytváří skvělou atmosféru. Jak se na to těšíte?

Tak finále v Letohradu to je tady něco úžasného. Moc se na ty zápasy těším, hlavně na tu atmosféru, která je zde snad nejlepší v Extralize.


V Letohradě chodí přes celou sezónu na hokejbal spousty fanoušků. V play off pravidelně přes 400! Autor fotky: Radka Lajčiak Bezdedová.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9