Extraliga juniorů

Semifinálové série vyrovnány! Ježci i Elba doma ztratili první zápas, ale podruhé již nezaváhali.

O víkendu propukly v Extralize juniorů semifinálové boje a na postup do finále nelze nyní nikoho favorizovat. Týmy Heřmanova Městce i Ústí doma podlehly v prvním utkání, ale v neděli si obě mužstva vybojovala vyrovnání série. Jedno vítězství tak mají na kontě aktuálně všichni účastníci!


Ježci dovolili na vlastní půdě Keltům neuvěřitelný obrat, sérii vyrovnali těsně před sirénou

Semifinálové boje odstartovaly v sobotu v Heřmanově Městci zápasem Ježků s Kelty. Vítěz základní části ve čtvrtfinále vyřadil Pardubice, Beroun zase prošel přes Třinec. V letošní sezóně došlo k vzájemnému měření sil těchto celků již dvakrát a v obou případech se radovali Ježci. I tentokrát vstupovali do zápasu jako favorité domácí, ale síla Keltů se též nedala zpochybnit. První třetina skutečně odpovídala předchozím scénářům a domácí se dostali do tříbrankového trháku. Hattrick zaznamenal Josef Sedlák a přiblížil svůj tým prvnímu bodu. Druhá třetina ovšem nabrala úplně jiných obrátek a na scénu přišel druhý tříbrankový střelec. Matěj Taufer během šesti minut vyrovnal utkání a rozhodnout tak musel až závěr zápasu. Když už vyrovnaný duel směřoval k prodloužení, 40 sekund před koncem základní hrací doby se trefil berounský Krbec a rozjásal hráčskou lavici Keltů. Nevídaným obratem na 3:4 Beroun vykradl Ježkárnu a zajistil si první postupový bod v boji o finále.

V neděli si na domácí půdě Ježci již nemohli dovolit zaváhat a hodlali sérii vyrovnat. Tentokrát si však nechali utéct hned úvod utkání, když po neuvěřitelných 8 vteřinách hry otevřel skóre Horel. Toto pochybení se domácím podařilo napravit ještě v první třetině, když srovnal Pilař. Následovala ovšem dlouhá pasáž bez vstřelené branky, kterou neprolomilo ani několik přesilových her na obou stranách, a i tentokrát to vypadalo, že se bude prodlužovat. Stejně jako předchozí den, ale zápas skončil již po základní hrací době. Poslední minuty protentokrát patřily Ježkům, kterým minutu a 6 sekund před koncem vystřelil vítězství opět Pilař. Hosté ještě zkoušeli hru bez brankáře, ale v té pouze potřetí inkasovali z hokejky Šmída, a Ježci tak docílili kýženého vyrovnání série, která se příští víkend přesune do Berouna.

Kladno venku zaskočilo Elbu, ta se vyrovnání série dočkala až v prodloužení

Sobotní program nabídl i utkání v Ústí nad Labem mezi domácí Elbou a Kladnem. Domácí chtěli navázat na úspěšný dvojzápas s Hostivaří, ale Kladno rozhodně neradno podceňovat. Rysům se minulý týden podařilo po tuhém boji vyřadit ze hry o titul silný Svítkov. Po bezbrankové první třetině otevřel skóre prvního zápasu z úvodu té druhé hostující Jedelský, na kterého o chvíli později navázal Daníček. Kontaktní gól se podařilo domácím vsítit hned vzápětí, když udeřil Macek. Třetí třetina nabídla vyrovnání po brance Kincla, ale netrvalo ani minutu, a ve vedení bylo opět Kladno. Na 2:3 upravil skóre Schönnher, a tentokrát Elba už reagovat nedokázala. První vítězství tak vybojovalo po těsném souboji Kladno, a i v této sérii tak musel v neděli dotahovat domácí tým.

Podle očekávání se v Ústí odehrál v neděli podobně napínavý duel jako den předtím, ale tentokrát se do vedení dostali jako první domácí. Skóre otevřel těsně před první sirénou Čaloun. Úvod druhého dějství patřil Kladnu a po gólech Patery a Jedelského se ujalo vedení. Do třetí třetiny se však šlo za vyrovnaného stavu, když Tomšík stihl prolomit kladenskou defenzivu. Závěrečná patnáctiminutovka gól nenabídla a diváci tak poprvé v letošním play off viděli prodloužení. V něm potkalo hosty smolné vyloučení, které potrestal v početní výhodě ústecký Vyhlídal, čímž rozhodl o vítězství 3:2. Elba tak stejně jako Heřmanův Městec ve druhém utkání odčinila sobotní ztrátu a vyrovnala sérii. Pokračování je na programu příští sobotu na půdě Kladna.